Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume

Lista cele mai populare cocktailuri în 2023 a fost publicată de Drinks International. Topul a fost realizat luând în considerare vânzările din cele mai mari 100 baruri din lume. Aromele tropicale au dominat preferințele consumatorilor, însă mulți au rămas fideli unor cocktailuri clasice.

Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri și-au câștigat locul în top în zeci de ani / Shutterstock

Cocktailurile rămân în topul vânzărilor din baruri și cluburi. Amestecurile de băuturi, uneori inedite, culorile vibrante și paharele cu design interesant le fac dorite atât de femei, cât și de bărbați. Există atât variante cu alcool, dar și fără, combinații cu sucuri de fructe sau doar din mai multe tipuri de băuturi alcoolice.

Iată care au fost cele mai populare cocktailuri în 2023

Preferințele în materie de băuturi deiferă de la o persoană la altă. Cu toate acestea, există anumite cocktailuri care au reușit să surprindă cu gustul și aroma unică. Astfel, ele s-au clasat în topul preferințelor de anul acesta. Descoperă și tu ce au ales oamenii să consume într-unele dintre cele mai cunoscute baruri din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Pisco Punch

Pisco Punch a fost creat în 2014 de barmanul simon Difford, însă a revenit în atenția consumatorilor anul acesta. Are în compoziție suc pisco, suc de ananas, lămâie, portocale, cuișoare și șampanie. În plus este și foarte răcoritor.

Pisco Punch servit într-un pahar care se află alături de două jumătăți de lămâie
Pisco punch se poate servi în pahare înalte / Shutterstock

Irish Coffee

Irish Coffee este o băutură populară încă din anii 1949, când a fost creată de cheful irlandez Joe Sheridan. Rețeta este una clasică, dar diferă raportul dintre cantitatea de whisky, zahăr și smântână lichidă poate varia în funcție de barmanul care o prepară. Poți încerca și tu rețeta clasică, te vei bucura de o băutură răcortoare și aromată.

Irish Coffe servit cu frișcă într-un pahar cu picior înalt
Irish coffee este o combinație de cafea și whisky / Shutterstock

Hanky-Panky

Hanky ​​Panky este un Martini dulce cu note ușor amare. Cocktailul a fost creat de barmanul legendar Ada „Coley” Coleman, care a intrat în mișcarea girl power devenind prima femeie șef barman la Savoy. Hanky Panky conține gin, vermuth dulce, Fernet Branca și suc de portocale.

Un cocktail Hanky Panky servit într-un pahar cu picior înalt
Hanky Panky a fost preparat de prima femeie barman / Shutterstock

Cosmopolitan

Foarte puține cocktail-uri sunt la fel de ușor de recunoscut precum este Cosmopolitan. Simplă, dar emblematică, această băutură dulce-acrișoară a făcut furori la sfârșitul anilor ’90, după ce serialul de succes, Sex and the City, a adus-o în atenția tuturor. Chiar și astăzi, Cosmopolitanul este extrem de popular. Încearcă rețeta simplă chiar la tine acasă.

Un cocktail cosmopolitan servit la un bar celebru din lume
Cosmopolitan este unul dintre cele mai celebre cocktailuri din lume / Shutterstock

Bellini

Nu se știe când a fost creat acest cocktail, dar se crede că undeva între anii 1934-1948. Harry’s Bar a fost fondat în 1931 de către Giuseppe Cipriani, care a inventat numele „Bellini” după numele pictorului venețian Giovanni Bellini din secolul al XV-lea. 

Cocktail Bellini servit în două pahare mari care se află alături de mai multe jumătăți de piersici
Piersicile proaspete sunt cele care dau gustul special al Bellini / Shutterstock

Fiul lui Cipriani, Arrigo Cipriani, spune că tatăl său a fost inspirat de utilizarea de către artist a nuanțelor roz care păreau să strălucească pe pânză. Pentru a crea băutura, Cipriani a făcut piure de piersici albe pe care l-a combinat cu prosecco.

Long Island Iced Tea

Tequila, vodka, triple sec, ginul și romul sunt băuturi tari consumate simple, dar cineva a avut ideea să le combine cu un strop de cola. Amestecul a devenit popular și a ajuns să fie cunoscut sub numele de Long Island Iced Tea.

Long Island Iced Tea servit alături de câteva frunzulițe de mentă
Long Island Iced Tea este un cocktail foarte puternic / Shutterstock

Are o concentrație uimitoare de alcool de 22%, făcându-l celebru printre iubitorii de băuturi alcoolice de pretutindeni. Descoperă și secretul celui mai bun Ice Tea.

Vodka Martini

Vodka Martini a devenit popular în 2022. Este un amestec de vodka rece cu un strop de vermuth sec. Chiar dacă este destul de simplu a început să fie cerut în barurile din întreaga lume.

Vodka Martini servit în două pahare care sunt decorate cu o măslină
Vodka Martini se servește în pahar special / Shutterstock

Sazerac

Nici un cocktail nu este mai asociat cu un oraș așa cum este Sazerac de New Orleans. Istoria începe cu Sazerac-de-Forge et fils, din Limoges, Franța, compania originală din secolul al XIX-lea din Lumea Veche care exporta cognac în Lumea Nouă. 

Un cocktail Sazerac servit într-un pahar mic
Sazerac a fost creat în SUA / Shutterstock

Compania a fost populară în New Orleans în timpul culturii creole franceze și, la un moment dat, a făcut a fost combinat cu absint, zahărul și Peychaud’s Bitters, rezultând cocktail-ul Sazerac. 

Piña Colada

Piña colada provine din San Juan, Puerto Rico, unde a fost creată de barmanul Ramón „Monchito” Marrero la Caribe Hilton în 1954.

Piña Colada servită în două pahare joase care se află lângă două nuci de cocos
Piña Colada este cel mai popular cocktail pe plajă / Shutterstock

A amestecat o băutură pe bază de rom, cremă de cocos și suc de ananas. Așa a fost creat răsfățul de vară preferat al tuturor și este unul dintre cele mai populare cocktailuri în vacanțe.

Gin Fizz

Apărut pentru prima dată în ediția din 1887 a Bartenders Guide de Jerry Thomas, Gin Fizz este un cocktail fantastic. Este un echilibru perfect între gin, suc de lămâie, zahăr, ouă și apă minerală.

Un cocktail Gin Fizz servit într-un pahar și decorat cu o jumătate de lămâie
Ingredientul surpriză al Gin Fizz este oul / Shutterstock

Pisco Sour

Cocktailul pe bază de pisco are origini destul de incerte. Ca și în cazul altor băuturi și mâncăruri celebre, sunt mulți cei care pretind că au fost creatorii lui. Povestea spune că acesta a fost creat în popularul Morris Bar, din Lima, la începutul secolului al XX-lea.

Un cocktail Pisco Sour servit într-un pahar cu un picior înalt
Pisco Sour este disputat de mai multe țări din America de Sud / Shutterstock

Victor Vaughen Morris, un american care s-a mutat în Peru pentru comerțul minier în 1903, a deschis Morris Bar și a făcut mai întâi băutura ca alternativă la Whisky Sour. Versiunea modernă a Pisco Sour a luat naștere la sfârșitul anilor 1920, când barmanul Mario Bruige a adăugat bitter Angostura și albuș de ou.

Gimlet

Gimlet este un cocktail clasic simplu făcut din gin și suc de limetă, de obicei Rose’s Lime Juice. Se poate face și cu vodka și în multe versiuni există și suc proaspăt de limetă pe lângă Rose’s. 

Un cocktail Gimlet servit într-un pahar cu un picior înalt pe o tavă din argint
Gimlet este un cocktail elegan t/ Shutetrstock

Gimlet a devenit popular după ce a fost menționat în romanul Raymond Chandler din 1953 „The Long Goodbye”. Personajul principal, Philip Marlowe, a spus: „Un adevărat Gimlet este jumătate gin și jumătate Rose’s Lime Juice și nimic altceva.” Astăzi este unul dintre cele mai populare cocktailuri.

French 75

French 75 este un cocktail clasic a cărui istorie începe în anii 1900. Se preparată din o parte gin, trei părți șampanie, suc de lămâie și sirop sau zahăr simplu. Cocktail-ul French 75 este numit după arma preferată a armatei franceze în timpul Primului Război Mondial: pistolul cu calibrul de 75 de milimetri.

Cocktail French 75 servit în două pahare înalte
French 75 a fost creat acum mai bine de un secol / Shutetrstock

Americano

Americano a fost servit pentru prima dată în anii 1860 la barul lui Gaspare Campari din Milano, Italia. Băutura conține Campari și vermut dulce în părți egale și apă minerală.

Un cocktail Americano servit alături de două felii de portocală
Americano este un cocktail italian / Shutetrstock

Se crede că numele provine din popularitatea sa în rândul turiștilor americani. Este posibil ca numele să fi apărut în perioada prohibiției.

Aperol Spritz

În 1919, Luigi și Silvio Barbieri au creat faimosul Aperol din Padova, care a devenit apoi faimos în întreaga lume. În anii 1950, regiunea Veneto din Italia, era foarte populară fiind un etalon al modei și al delicateselor gastronomice. Așa a intrat Aperol Spritz pe lista preferințelor societății rafinate din Padova. 

Aperol Spritz servit într-un pahar cu picior înalt
Aperol Spritz a fost la origine un cocktail destinat clasei nobile / Shutterstock

După anii 1950 aperitivul fraților Barbieris și-a făcut reclamă peste tot astfel încât a surclasat în populare Campari. A devenit sinonim cu o băutură de lux, potrivită pentru prânz sau pentru serile de vară și a devenit unul dintre cele mai populare cocktailuri și în 2023.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pumpkin Spice Martini
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
rețete de cocktailuri puse în mai multe pahare cu băuturi alcoolice
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
macrou în stil spaniol
05:35
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
05:27
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
17 august, 05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
17 august, 05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
România e într-o situaţie dificilă. Analiştii explică de ce Ucraina nu trebuie să cedeze teritorii
"România e într-o situaţie dificilă". Analiştii explică de ce Ucraina nu trebuie să cedeze teritorii
"România e într-o situaţie dificilă". Analiştii explică de ce Ucraina nu trebuie să cedeze teritorii
Ce avere pot avea surorile de origine română care au devenit celebre în SUA! Una din ele şi-a supărat părinţii
Ce avere pot avea surorile de origine română care au devenit celebre în SUA! Una din ele şi-a supărat părinţii
Ce avere pot avea surorile de origine română care au devenit celebre în SUA! Una din ele şi-a supărat părinţii
Ce meserie avea Ella Visan inainte de a participa la Insula Iubirii sezonul 9 și cu ce se ocupă acum
Ce meserie avea Ella Visan inainte de a participa la Insula Iubirii sezonul 9 și cu ce se ocupă acum
Ce meserie avea Ella Visan inainte de a participa la Insula Iubirii sezonul 9 și cu ce se ocupă acum
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Prăjitură cu jeleu de zmeură și cremă de mascarpone
Prăjitură cu jeleu de zmeură și cremă de mascarpone
Prăjitură cu jeleu de zmeură și cremă de mascarpone
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Kelly Clarkson își schimbă prioritățile în carieră după moartea fulgerătoare a fostului soț: A fost o perioadă epuizantă
Kelly Clarkson își schimbă prioritățile în carieră după moartea fulgerătoare a fostului soț: „A fost o perioadă epuizantă”
Kelly Clarkson își schimbă prioritățile în carieră după moartea fulgerătoare a fostului soț: „A fost o perioadă epuizantă”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
închide