Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume

Lista cele mai populare cocktailuri în 2023 a fost publicată de Drinks International. Topul a fost realizat luând în considerare vânzările din cele mai mari 100 baruri din lume. Aromele tropicale au dominat preferințele consumatorilor, însă mulți au rămas fideli unor cocktailuri clasice.

Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri și-au câștigat locul în top în zeci de ani / Shutterstock

Cocktailurile rămân în topul vânzărilor din baruri și cluburi. Amestecurile de băuturi, uneori inedite, culorile vibrante și paharele cu design interesant le fac dorite atât de femei, cât și de bărbați. Există atât variante cu alcool, dar și fără, combinații cu sucuri de fructe sau doar din mai multe tipuri de băuturi alcoolice.

Iată care au fost cele mai populare cocktailuri în 2023

Preferințele în materie de băuturi deiferă de la o persoană la altă. Cu toate acestea, există anumite cocktailuri care au reușit să surprindă cu gustul și aroma unică. Astfel, ele s-au clasat în topul preferințelor de anul acesta. Descoperă și tu ce au ales oamenii să consume într-unele dintre cele mai cunoscute baruri din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Pisco Punch

Pisco Punch a fost creat în 2014 de barmanul simon Difford, însă a revenit în atenția consumatorilor anul acesta. Are în compoziție suc pisco, suc de ananas, lămâie, portocale, cuișoare și șampanie. În plus este și foarte răcoritor.

Pisco Punch servit într-un pahar care se află alături de două jumătăți de lămâie
Pisco punch se poate servi în pahare înalte / Shutterstock

Irish Coffee

Irish Coffee este o băutură populară încă din anii 1949, când a fost creată de cheful irlandez Joe Sheridan. Rețeta este una clasică, dar diferă raportul dintre cantitatea de whisky, zahăr și smântână lichidă poate varia în funcție de barmanul care o prepară. Poți încerca și tu rețeta clasică, te vei bucura de o băutură răcortoare și aromată.

Irish Coffe servit cu frișcă într-un pahar cu picior înalt
Irish coffee este o combinație de cafea și whisky / Shutterstock

Hanky-Panky

Hanky ​​Panky este un Martini dulce cu note ușor amare. Cocktailul a fost creat de barmanul legendar Ada „Coley” Coleman, care a intrat în mișcarea girl power devenind prima femeie șef barman la Savoy. Hanky Panky conține gin, vermuth dulce, Fernet Branca și suc de portocale.

Un cocktail Hanky Panky servit într-un pahar cu picior înalt
Hanky Panky a fost preparat de prima femeie barman / Shutterstock

Cosmopolitan

Foarte puține cocktail-uri sunt la fel de ușor de recunoscut precum este Cosmopolitan. Simplă, dar emblematică, această băutură dulce-acrișoară a făcut furori la sfârșitul anilor ’90, după ce serialul de succes, Sex and the City, a adus-o în atenția tuturor. Chiar și astăzi, Cosmopolitanul este extrem de popular. Încearcă rețeta simplă chiar la tine acasă.

Un cocktail cosmopolitan servit la un bar celebru din lume
Cosmopolitan este unul dintre cele mai celebre cocktailuri din lume / Shutterstock

Bellini

Nu se știe când a fost creat acest cocktail, dar se crede că undeva între anii 1934-1948. Harry’s Bar a fost fondat în 1931 de către Giuseppe Cipriani, care a inventat numele „Bellini” după numele pictorului venețian Giovanni Bellini din secolul al XV-lea. 

Cocktail Bellini servit în două pahare mari care se află alături de mai multe jumătăți de piersici
Piersicile proaspete sunt cele care dau gustul special al Bellini / Shutterstock

Fiul lui Cipriani, Arrigo Cipriani, spune că tatăl său a fost inspirat de utilizarea de către artist a nuanțelor roz care păreau să strălucească pe pânză. Pentru a crea băutura, Cipriani a făcut piure de piersici albe pe care l-a combinat cu prosecco.

Long Island Iced Tea

Tequila, vodka, triple sec, ginul și romul sunt băuturi tari consumate simple, dar cineva a avut ideea să le combine cu un strop de cola. Amestecul a devenit popular și a ajuns să fie cunoscut sub numele de Long Island Iced Tea.

Long Island Iced Tea servit alături de câteva frunzulițe de mentă
Long Island Iced Tea este un cocktail foarte puternic / Shutterstock

Are o concentrație uimitoare de alcool de 22%, făcându-l celebru printre iubitorii de băuturi alcoolice de pretutindeni. Descoperă și secretul celui mai bun Ice Tea.

Vodka Martini

Vodka Martini a devenit popular în 2022. Este un amestec de vodka rece cu un strop de vermuth sec. Chiar dacă este destul de simplu a început să fie cerut în barurile din întreaga lume.

Vodka Martini servit în două pahare care sunt decorate cu o măslină
Vodka Martini se servește în pahar special / Shutterstock

Sazerac

Nici un cocktail nu este mai asociat cu un oraș așa cum este Sazerac de New Orleans. Istoria începe cu Sazerac-de-Forge et fils, din Limoges, Franța, compania originală din secolul al XIX-lea din Lumea Veche care exporta cognac în Lumea Nouă. 

Un cocktail Sazerac servit într-un pahar mic
Sazerac a fost creat în SUA / Shutterstock

Compania a fost populară în New Orleans în timpul culturii creole franceze și, la un moment dat, a făcut a fost combinat cu absint, zahărul și Peychaud’s Bitters, rezultând cocktail-ul Sazerac. 

Piña Colada

Piña colada provine din San Juan, Puerto Rico, unde a fost creată de barmanul Ramón „Monchito” Marrero la Caribe Hilton în 1954.

Piña Colada servită în două pahare joase care se află lângă două nuci de cocos
Piña Colada este cel mai popular cocktail pe plajă / Shutterstock

A amestecat o băutură pe bază de rom, cremă de cocos și suc de ananas. Așa a fost creat răsfățul de vară preferat al tuturor și este unul dintre cele mai populare cocktailuri în vacanțe.

Gin Fizz

Apărut pentru prima dată în ediția din 1887 a Bartenders Guide de Jerry Thomas, Gin Fizz este un cocktail fantastic. Este un echilibru perfect între gin, suc de lămâie, zahăr, ouă și apă minerală.

Un cocktail Gin Fizz servit într-un pahar și decorat cu o jumătate de lămâie
Ingredientul surpriză al Gin Fizz este oul / Shutterstock

Pisco Sour

Cocktailul pe bază de pisco are origini destul de incerte. Ca și în cazul altor băuturi și mâncăruri celebre, sunt mulți cei care pretind că au fost creatorii lui. Povestea spune că acesta a fost creat în popularul Morris Bar, din Lima, la începutul secolului al XX-lea.

Un cocktail Pisco Sour servit într-un pahar cu un picior înalt
Pisco Sour este disputat de mai multe țări din America de Sud / Shutterstock

Victor Vaughen Morris, un american care s-a mutat în Peru pentru comerțul minier în 1903, a deschis Morris Bar și a făcut mai întâi băutura ca alternativă la Whisky Sour. Versiunea modernă a Pisco Sour a luat naștere la sfârșitul anilor 1920, când barmanul Mario Bruige a adăugat bitter Angostura și albuș de ou.

Gimlet

Gimlet este un cocktail clasic simplu făcut din gin și suc de limetă, de obicei Rose’s Lime Juice. Se poate face și cu vodka și în multe versiuni există și suc proaspăt de limetă pe lângă Rose’s. 

Un cocktail Gimlet servit într-un pahar cu un picior înalt pe o tavă din argint
Gimlet este un cocktail elegan t/ Shutetrstock

Gimlet a devenit popular după ce a fost menționat în romanul Raymond Chandler din 1953 „The Long Goodbye”. Personajul principal, Philip Marlowe, a spus: „Un adevărat Gimlet este jumătate gin și jumătate Rose’s Lime Juice și nimic altceva.” Astăzi este unul dintre cele mai populare cocktailuri.

French 75

French 75 este un cocktail clasic a cărui istorie începe în anii 1900. Se preparată din o parte gin, trei părți șampanie, suc de lămâie și sirop sau zahăr simplu. Cocktail-ul French 75 este numit după arma preferată a armatei franceze în timpul Primului Război Mondial: pistolul cu calibrul de 75 de milimetri.

Cocktail French 75 servit în două pahare înalte
French 75 a fost creat acum mai bine de un secol / Shutetrstock

Americano

Americano a fost servit pentru prima dată în anii 1860 la barul lui Gaspare Campari din Milano, Italia. Băutura conține Campari și vermut dulce în părți egale și apă minerală.

Un cocktail Americano servit alături de două felii de portocală
Americano este un cocktail italian / Shutetrstock

Se crede că numele provine din popularitatea sa în rândul turiștilor americani. Este posibil ca numele să fi apărut în perioada prohibiției.

Aperol Spritz

În 1919, Luigi și Silvio Barbieri au creat faimosul Aperol din Padova, care a devenit apoi faimos în întreaga lume. În anii 1950, regiunea Veneto din Italia, era foarte populară fiind un etalon al modei și al delicateselor gastronomice. Așa a intrat Aperol Spritz pe lista preferințelor societății rafinate din Padova. 

Aperol Spritz servit într-un pahar cu picior înalt
Aperol Spritz a fost la origine un cocktail destinat clasei nobile / Shutterstock

După anii 1950 aperitivul fraților Barbieris și-a făcut reclamă peste tot astfel încât a surclasat în populare Campari. A devenit sinonim cu o băutură de lux, potrivită pentru prânz sau pentru serile de vară și a devenit unul dintre cele mai populare cocktailuri și în 2023.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pumpkin Spice Martini
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
rețete de cocktailuri puse în mai multe pahare cu băuturi alcoolice
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide