Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume

Lista cele mai populare cocktailuri în 2023 a fost publicată de Drinks International. Topul a fost realizat luând în considerare vânzările din cele mai mari 100 baruri din lume. Aromele tropicale au dominat preferințele consumatorilor, însă mulți au rămas fideli unor cocktailuri clasice.

Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri și-au câștigat locul în top în zeci de ani / Shutterstock

Cocktailurile rămân în topul vânzărilor din baruri și cluburi. Amestecurile de băuturi, uneori inedite, culorile vibrante și paharele cu design interesant le fac dorite atât de femei, cât și de bărbați. Există atât variante cu alcool, dar și fără, combinații cu sucuri de fructe sau doar din mai multe tipuri de băuturi alcoolice.

Iată care au fost cele mai populare cocktailuri în 2023

Preferințele în materie de băuturi deiferă de la o persoană la altă. Cu toate acestea, există anumite cocktailuri care au reușit să surprindă cu gustul și aroma unică. Astfel, ele s-au clasat în topul preferințelor de anul acesta. Descoperă și tu ce au ales oamenii să consume într-unele dintre cele mai cunoscute baruri din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Pisco Punch

Pisco Punch a fost creat în 2014 de barmanul simon Difford, însă a revenit în atenția consumatorilor anul acesta. Are în compoziție suc pisco, suc de ananas, lămâie, portocale, cuișoare și șampanie. În plus este și foarte răcoritor.

Pisco Punch servit într-un pahar care se află alături de două jumătăți de lămâie
Pisco punch se poate servi în pahare înalte / Shutterstock

Irish Coffee

Irish Coffee este o băutură populară încă din anii 1949, când a fost creată de cheful irlandez Joe Sheridan. Rețeta este una clasică, dar diferă raportul dintre cantitatea de whisky, zahăr și smântână lichidă poate varia în funcție de barmanul care o prepară. Poți încerca și tu rețeta clasică, te vei bucura de o băutură răcortoare și aromată.

Irish Coffe servit cu frișcă într-un pahar cu picior înalt
Irish coffee este o combinație de cafea și whisky / Shutterstock

Hanky-Panky

Hanky ​​Panky este un Martini dulce cu note ușor amare. Cocktailul a fost creat de barmanul legendar Ada „Coley” Coleman, care a intrat în mișcarea girl power devenind prima femeie șef barman la Savoy. Hanky Panky conține gin, vermuth dulce, Fernet Branca și suc de portocale.

Un cocktail Hanky Panky servit într-un pahar cu picior înalt
Hanky Panky a fost preparat de prima femeie barman / Shutterstock

Cosmopolitan

Foarte puține cocktail-uri sunt la fel de ușor de recunoscut precum este Cosmopolitan. Simplă, dar emblematică, această băutură dulce-acrișoară a făcut furori la sfârșitul anilor ’90, după ce serialul de succes, Sex and the City, a adus-o în atenția tuturor. Chiar și astăzi, Cosmopolitanul este extrem de popular. Încearcă rețeta simplă chiar la tine acasă.

Un cocktail cosmopolitan servit la un bar celebru din lume
Cosmopolitan este unul dintre cele mai celebre cocktailuri din lume / Shutterstock

Bellini

Nu se știe când a fost creat acest cocktail, dar se crede că undeva între anii 1934-1948. Harry’s Bar a fost fondat în 1931 de către Giuseppe Cipriani, care a inventat numele „Bellini” după numele pictorului venețian Giovanni Bellini din secolul al XV-lea. 

Cocktail Bellini servit în două pahare mari care se află alături de mai multe jumătăți de piersici
Piersicile proaspete sunt cele care dau gustul special al Bellini / Shutterstock

Fiul lui Cipriani, Arrigo Cipriani, spune că tatăl său a fost inspirat de utilizarea de către artist a nuanțelor roz care păreau să strălucească pe pânză. Pentru a crea băutura, Cipriani a făcut piure de piersici albe pe care l-a combinat cu prosecco.

Long Island Iced Tea

Tequila, vodka, triple sec, ginul și romul sunt băuturi tari consumate simple, dar cineva a avut ideea să le combine cu un strop de cola. Amestecul a devenit popular și a ajuns să fie cunoscut sub numele de Long Island Iced Tea.

Long Island Iced Tea servit alături de câteva frunzulițe de mentă
Long Island Iced Tea este un cocktail foarte puternic / Shutterstock

Are o concentrație uimitoare de alcool de 22%, făcându-l celebru printre iubitorii de băuturi alcoolice de pretutindeni. Descoperă și secretul celui mai bun Ice Tea.

Vodka Martini

Vodka Martini a devenit popular în 2022. Este un amestec de vodka rece cu un strop de vermuth sec. Chiar dacă este destul de simplu a început să fie cerut în barurile din întreaga lume.

Vodka Martini servit în două pahare care sunt decorate cu o măslină
Vodka Martini se servește în pahar special / Shutterstock

Sazerac

Nici un cocktail nu este mai asociat cu un oraș așa cum este Sazerac de New Orleans. Istoria începe cu Sazerac-de-Forge et fils, din Limoges, Franța, compania originală din secolul al XIX-lea din Lumea Veche care exporta cognac în Lumea Nouă. 

Un cocktail Sazerac servit într-un pahar mic
Sazerac a fost creat în SUA / Shutterstock

Compania a fost populară în New Orleans în timpul culturii creole franceze și, la un moment dat, a făcut a fost combinat cu absint, zahărul și Peychaud’s Bitters, rezultând cocktail-ul Sazerac. 

Piña Colada

Piña colada provine din San Juan, Puerto Rico, unde a fost creată de barmanul Ramón „Monchito” Marrero la Caribe Hilton în 1954.

Piña Colada servită în două pahare joase care se află lângă două nuci de cocos
Piña Colada este cel mai popular cocktail pe plajă / Shutterstock

A amestecat o băutură pe bază de rom, cremă de cocos și suc de ananas. Așa a fost creat răsfățul de vară preferat al tuturor și este unul dintre cele mai populare cocktailuri în vacanțe.

Gin Fizz

Apărut pentru prima dată în ediția din 1887 a Bartenders Guide de Jerry Thomas, Gin Fizz este un cocktail fantastic. Este un echilibru perfect între gin, suc de lămâie, zahăr, ouă și apă minerală.

Un cocktail Gin Fizz servit într-un pahar și decorat cu o jumătate de lămâie
Ingredientul surpriză al Gin Fizz este oul / Shutterstock

Pisco Sour

Cocktailul pe bază de pisco are origini destul de incerte. Ca și în cazul altor băuturi și mâncăruri celebre, sunt mulți cei care pretind că au fost creatorii lui. Povestea spune că acesta a fost creat în popularul Morris Bar, din Lima, la începutul secolului al XX-lea.

Un cocktail Pisco Sour servit într-un pahar cu un picior înalt
Pisco Sour este disputat de mai multe țări din America de Sud / Shutterstock

Victor Vaughen Morris, un american care s-a mutat în Peru pentru comerțul minier în 1903, a deschis Morris Bar și a făcut mai întâi băutura ca alternativă la Whisky Sour. Versiunea modernă a Pisco Sour a luat naștere la sfârșitul anilor 1920, când barmanul Mario Bruige a adăugat bitter Angostura și albuș de ou.

Gimlet

Gimlet este un cocktail clasic simplu făcut din gin și suc de limetă, de obicei Rose’s Lime Juice. Se poate face și cu vodka și în multe versiuni există și suc proaspăt de limetă pe lângă Rose’s. 

Un cocktail Gimlet servit într-un pahar cu un picior înalt pe o tavă din argint
Gimlet este un cocktail elegan t/ Shutetrstock

Gimlet a devenit popular după ce a fost menționat în romanul Raymond Chandler din 1953 „The Long Goodbye”. Personajul principal, Philip Marlowe, a spus: „Un adevărat Gimlet este jumătate gin și jumătate Rose’s Lime Juice și nimic altceva.” Astăzi este unul dintre cele mai populare cocktailuri.

French 75

French 75 este un cocktail clasic a cărui istorie începe în anii 1900. Se preparată din o parte gin, trei părți șampanie, suc de lămâie și sirop sau zahăr simplu. Cocktail-ul French 75 este numit după arma preferată a armatei franceze în timpul Primului Război Mondial: pistolul cu calibrul de 75 de milimetri.

Cocktail French 75 servit în două pahare înalte
French 75 a fost creat acum mai bine de un secol / Shutetrstock

Americano

Americano a fost servit pentru prima dată în anii 1860 la barul lui Gaspare Campari din Milano, Italia. Băutura conține Campari și vermut dulce în părți egale și apă minerală.

Un cocktail Americano servit alături de două felii de portocală
Americano este un cocktail italian / Shutetrstock

Se crede că numele provine din popularitatea sa în rândul turiștilor americani. Este posibil ca numele să fi apărut în perioada prohibiției.

Aperol Spritz

În 1919, Luigi și Silvio Barbieri au creat faimosul Aperol din Padova, care a devenit apoi faimos în întreaga lume. În anii 1950, regiunea Veneto din Italia, era foarte populară fiind un etalon al modei și al delicateselor gastronomice. Așa a intrat Aperol Spritz pe lista preferințelor societății rafinate din Padova. 

Aperol Spritz servit într-un pahar cu picior înalt
Aperol Spritz a fost la origine un cocktail destinat clasei nobile / Shutterstock

După anii 1950 aperitivul fraților Barbieris și-a făcut reclamă peste tot astfel încât a surclasat în populare Campari. A devenit sinonim cu o băutură de lux, potrivită pentru prânz sau pentru serile de vară și a devenit unul dintre cele mai populare cocktailuri și în 2023.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
rețete de cocktailuri puse în mai multe pahare cu băuturi alcoolice
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Piña colada cu pepene verde, servit într-un pahar mic
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide