Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume

Lista cele mai populare cocktailuri în 2023 a fost publicată de Drinks International. Topul a fost realizat luând în considerare vânzările din cele mai mari 100 baruri din lume. Aromele tropicale au dominat preferințele consumatorilor, însă mulți au rămas fideli unor cocktailuri clasice.

Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri și-au câștigat locul în top în zeci de ani / Shutterstock

Cocktailurile rămân în topul vânzărilor din baruri și cluburi. Amestecurile de băuturi, uneori inedite, culorile vibrante și paharele cu design interesant le fac dorite atât de femei, cât și de bărbați. Există atât variante cu alcool, dar și fără, combinații cu sucuri de fructe sau doar din mai multe tipuri de băuturi alcoolice.

Iată care au fost cele mai populare cocktailuri în 2023

Preferințele în materie de băuturi deiferă de la o persoană la altă. Cu toate acestea, există anumite cocktailuri care au reușit să surprindă cu gustul și aroma unică. Astfel, ele s-au clasat în topul preferințelor de anul acesta. Descoperă și tu ce au ales oamenii să consume într-unele dintre cele mai cunoscute baruri din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Pisco Punch

Pisco Punch a fost creat în 2014 de barmanul simon Difford, însă a revenit în atenția consumatorilor anul acesta. Are în compoziție suc pisco, suc de ananas, lămâie, portocale, cuișoare și șampanie. În plus este și foarte răcoritor.

Pisco Punch servit într-un pahar care se află alături de două jumătăți de lămâie
Pisco punch se poate servi în pahare înalte / Shutterstock

Irish Coffee

Irish Coffee este o băutură populară încă din anii 1949, când a fost creată de cheful irlandez Joe Sheridan. Rețeta este una clasică, dar diferă raportul dintre cantitatea de whisky, zahăr și smântână lichidă poate varia în funcție de barmanul care o prepară. Poți încerca și tu rețeta clasică, te vei bucura de o băutură răcortoare și aromată.

Irish Coffe servit cu frișcă într-un pahar cu picior înalt
Irish coffee este o combinație de cafea și whisky / Shutterstock

Hanky-Panky

Hanky ​​Panky este un Martini dulce cu note ușor amare. Cocktailul a fost creat de barmanul legendar Ada „Coley” Coleman, care a intrat în mișcarea girl power devenind prima femeie șef barman la Savoy. Hanky Panky conține gin, vermuth dulce, Fernet Branca și suc de portocale.

Un cocktail Hanky Panky servit într-un pahar cu picior înalt
Hanky Panky a fost preparat de prima femeie barman / Shutterstock

Cosmopolitan

Foarte puține cocktail-uri sunt la fel de ușor de recunoscut precum este Cosmopolitan. Simplă, dar emblematică, această băutură dulce-acrișoară a făcut furori la sfârșitul anilor ’90, după ce serialul de succes, Sex and the City, a adus-o în atenția tuturor. Chiar și astăzi, Cosmopolitanul este extrem de popular. Încearcă rețeta simplă chiar la tine acasă.

Un cocktail cosmopolitan servit la un bar celebru din lume
Cosmopolitan este unul dintre cele mai celebre cocktailuri din lume / Shutterstock

Bellini

Nu se știe când a fost creat acest cocktail, dar se crede că undeva între anii 1934-1948. Harry’s Bar a fost fondat în 1931 de către Giuseppe Cipriani, care a inventat numele „Bellini” după numele pictorului venețian Giovanni Bellini din secolul al XV-lea. 

Cocktail Bellini servit în două pahare mari care se află alături de mai multe jumătăți de piersici
Piersicile proaspete sunt cele care dau gustul special al Bellini / Shutterstock

Fiul lui Cipriani, Arrigo Cipriani, spune că tatăl său a fost inspirat de utilizarea de către artist a nuanțelor roz care păreau să strălucească pe pânză. Pentru a crea băutura, Cipriani a făcut piure de piersici albe pe care l-a combinat cu prosecco.

Long Island Iced Tea

Tequila, vodka, triple sec, ginul și romul sunt băuturi tari consumate simple, dar cineva a avut ideea să le combine cu un strop de cola. Amestecul a devenit popular și a ajuns să fie cunoscut sub numele de Long Island Iced Tea.

Long Island Iced Tea servit alături de câteva frunzulițe de mentă
Long Island Iced Tea este un cocktail foarte puternic / Shutterstock

Are o concentrație uimitoare de alcool de 22%, făcându-l celebru printre iubitorii de băuturi alcoolice de pretutindeni. Descoperă și secretul celui mai bun Ice Tea.

Vodka Martini

Vodka Martini a devenit popular în 2022. Este un amestec de vodka rece cu un strop de vermuth sec. Chiar dacă este destul de simplu a început să fie cerut în barurile din întreaga lume.

Vodka Martini servit în două pahare care sunt decorate cu o măslină
Vodka Martini se servește în pahar special / Shutterstock

Sazerac

Nici un cocktail nu este mai asociat cu un oraș așa cum este Sazerac de New Orleans. Istoria începe cu Sazerac-de-Forge et fils, din Limoges, Franța, compania originală din secolul al XIX-lea din Lumea Veche care exporta cognac în Lumea Nouă. 

Un cocktail Sazerac servit într-un pahar mic
Sazerac a fost creat în SUA / Shutterstock

Compania a fost populară în New Orleans în timpul culturii creole franceze și, la un moment dat, a făcut a fost combinat cu absint, zahărul și Peychaud’s Bitters, rezultând cocktail-ul Sazerac. 

Piña Colada

Piña colada provine din San Juan, Puerto Rico, unde a fost creată de barmanul Ramón „Monchito” Marrero la Caribe Hilton în 1954.

Piña Colada servită în două pahare joase care se află lângă două nuci de cocos
Piña Colada este cel mai popular cocktail pe plajă / Shutterstock

A amestecat o băutură pe bază de rom, cremă de cocos și suc de ananas. Așa a fost creat răsfățul de vară preferat al tuturor și este unul dintre cele mai populare cocktailuri în vacanțe.

Gin Fizz

Apărut pentru prima dată în ediția din 1887 a Bartenders Guide de Jerry Thomas, Gin Fizz este un cocktail fantastic. Este un echilibru perfect între gin, suc de lămâie, zahăr, ouă și apă minerală.

Un cocktail Gin Fizz servit într-un pahar și decorat cu o jumătate de lămâie
Ingredientul surpriză al Gin Fizz este oul / Shutterstock

Pisco Sour

Cocktailul pe bază de pisco are origini destul de incerte. Ca și în cazul altor băuturi și mâncăruri celebre, sunt mulți cei care pretind că au fost creatorii lui. Povestea spune că acesta a fost creat în popularul Morris Bar, din Lima, la începutul secolului al XX-lea.

Un cocktail Pisco Sour servit într-un pahar cu un picior înalt
Pisco Sour este disputat de mai multe țări din America de Sud / Shutterstock

Victor Vaughen Morris, un american care s-a mutat în Peru pentru comerțul minier în 1903, a deschis Morris Bar și a făcut mai întâi băutura ca alternativă la Whisky Sour. Versiunea modernă a Pisco Sour a luat naștere la sfârșitul anilor 1920, când barmanul Mario Bruige a adăugat bitter Angostura și albuș de ou.

Gimlet

Gimlet este un cocktail clasic simplu făcut din gin și suc de limetă, de obicei Rose’s Lime Juice. Se poate face și cu vodka și în multe versiuni există și suc proaspăt de limetă pe lângă Rose’s. 

Un cocktail Gimlet servit într-un pahar cu un picior înalt pe o tavă din argint
Gimlet este un cocktail elegan t/ Shutetrstock

Gimlet a devenit popular după ce a fost menționat în romanul Raymond Chandler din 1953 „The Long Goodbye”. Personajul principal, Philip Marlowe, a spus: „Un adevărat Gimlet este jumătate gin și jumătate Rose’s Lime Juice și nimic altceva.” Astăzi este unul dintre cele mai populare cocktailuri.

French 75

French 75 este un cocktail clasic a cărui istorie începe în anii 1900. Se preparată din o parte gin, trei părți șampanie, suc de lămâie și sirop sau zahăr simplu. Cocktail-ul French 75 este numit după arma preferată a armatei franceze în timpul Primului Război Mondial: pistolul cu calibrul de 75 de milimetri.

Cocktail French 75 servit în două pahare înalte
French 75 a fost creat acum mai bine de un secol / Shutetrstock

Americano

Americano a fost servit pentru prima dată în anii 1860 la barul lui Gaspare Campari din Milano, Italia. Băutura conține Campari și vermut dulce în părți egale și apă minerală.

Un cocktail Americano servit alături de două felii de portocală
Americano este un cocktail italian / Shutetrstock

Se crede că numele provine din popularitatea sa în rândul turiștilor americani. Este posibil ca numele să fi apărut în perioada prohibiției.

Aperol Spritz

În 1919, Luigi și Silvio Barbieri au creat faimosul Aperol din Padova, care a devenit apoi faimos în întreaga lume. În anii 1950, regiunea Veneto din Italia, era foarte populară fiind un etalon al modei și al delicateselor gastronomice. Așa a intrat Aperol Spritz pe lista preferințelor societății rafinate din Padova. 

Aperol Spritz servit într-un pahar cu picior înalt
Aperol Spritz a fost la origine un cocktail destinat clasei nobile / Shutterstock

După anii 1950 aperitivul fraților Barbieris și-a făcut reclamă peste tot astfel încât a surclasat în populare Campari. A devenit sinonim cu o băutură de lux, potrivită pentru prânz sau pentru serile de vară și a devenit unul dintre cele mai populare cocktailuri și în 2023.

Citește și
CELE MAI CITITE
trei jumătăți de cartofi umplute cu brânzeturi
Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios
Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Piña colada cu pepene verde, servit într-un pahar mic
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Cele mai cunoscute cocktailuri pe un bar negru
Top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Ce poți consuma vara aceasta
Top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Ce poți consuma vara aceasta
Cocktail mai tai servit într-un pahar care se află pe un bar
Mai Tai, cocktailul ce pune în valoare ingredientele exotice
Mai Tai, cocktailul ce pune în valoare ingredientele exotice
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
20 septembrie, 06:00
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
19 septembrie, 08:00
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
19 septembrie, 07:00
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Soarele intră în Balanță pe 23 septembrie. Ce se schimbă pentru zodii

Soarele intră în Balanță pe 23 septembrie. Ce se schimbă pentru zodii

Soarele intră în Balanță pe 23 septembrie. Ce se schimbă pentru zodii
Staţiunea care va redeveni perla litoralului. Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70

Staţiunea care va redeveni "perla litoralului". Cum va arăta după modernizarea inspirată de stilul anilor '70
„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”

„Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”

Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi”
Descoperire fantastică în Egipt, plină de comori și secrete. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții

Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față

Aversiunile alimentare în sarcină. Ce le cauzează și cum le poți face față
DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005

DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005

DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005
Proprietățile consumului de nucșoară. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce

Proprietățile consumului de nucșoară. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce

Proprietățile consumului de nucșoară. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce
fresh
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
închide