Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume

Lista cele mai populare cocktailuri în 2023 a fost publicată de Drinks International. Topul a fost realizat luând în considerare vânzările din cele mai mari 100 baruri din lume. Aromele tropicale au dominat preferințele consumatorilor, însă mulți au rămas fideli unor cocktailuri clasice.

Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri și-au câștigat locul în top în zeci de ani / Shutterstock

Cocktailurile rămân în topul vânzărilor din baruri și cluburi. Amestecurile de băuturi, uneori inedite, culorile vibrante și paharele cu design interesant le fac dorite atât de femei, cât și de bărbați. Există atât variante cu alcool, dar și fără, combinații cu sucuri de fructe sau doar din mai multe tipuri de băuturi alcoolice.

Iată care au fost cele mai populare cocktailuri în 2023

Preferințele în materie de băuturi deiferă de la o persoană la altă. Cu toate acestea, există anumite cocktailuri care au reușit să surprindă cu gustul și aroma unică. Astfel, ele s-au clasat în topul preferințelor de anul acesta. Descoperă și tu ce au ales oamenii să consume într-unele dintre cele mai cunoscute baruri din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Pisco Punch

Pisco Punch a fost creat în 2014 de barmanul simon Difford, însă a revenit în atenția consumatorilor anul acesta. Are în compoziție suc pisco, suc de ananas, lămâie, portocale, cuișoare și șampanie. În plus este și foarte răcoritor.

Pisco Punch servit într-un pahar care se află alături de două jumătăți de lămâie
Pisco punch se poate servi în pahare înalte / Shutterstock

Irish Coffee

Irish Coffee este o băutură populară încă din anii 1949, când a fost creată de cheful irlandez Joe Sheridan. Rețeta este una clasică, dar diferă raportul dintre cantitatea de whisky, zahăr și smântână lichidă poate varia în funcție de barmanul care o prepară. Poți încerca și tu rețeta clasică, te vei bucura de o băutură răcortoare și aromată.

Irish Coffe servit cu frișcă într-un pahar cu picior înalt
Irish coffee este o combinație de cafea și whisky / Shutterstock

Hanky-Panky

Hanky ​​Panky este un Martini dulce cu note ușor amare. Cocktailul a fost creat de barmanul legendar Ada „Coley” Coleman, care a intrat în mișcarea girl power devenind prima femeie șef barman la Savoy. Hanky Panky conține gin, vermuth dulce, Fernet Branca și suc de portocale.

Un cocktail Hanky Panky servit într-un pahar cu picior înalt
Hanky Panky a fost preparat de prima femeie barman / Shutterstock

Cosmopolitan

Foarte puține cocktail-uri sunt la fel de ușor de recunoscut precum este Cosmopolitan. Simplă, dar emblematică, această băutură dulce-acrișoară a făcut furori la sfârșitul anilor ’90, după ce serialul de succes, Sex and the City, a adus-o în atenția tuturor. Chiar și astăzi, Cosmopolitanul este extrem de popular. Încearcă rețeta simplă chiar la tine acasă.

Un cocktail cosmopolitan servit la un bar celebru din lume
Cosmopolitan este unul dintre cele mai celebre cocktailuri din lume / Shutterstock

Bellini

Nu se știe când a fost creat acest cocktail, dar se crede că undeva între anii 1934-1948. Harry’s Bar a fost fondat în 1931 de către Giuseppe Cipriani, care a inventat numele „Bellini” după numele pictorului venețian Giovanni Bellini din secolul al XV-lea. 

Cocktail Bellini servit în două pahare mari care se află alături de mai multe jumătăți de piersici
Piersicile proaspete sunt cele care dau gustul special al Bellini / Shutterstock

Fiul lui Cipriani, Arrigo Cipriani, spune că tatăl său a fost inspirat de utilizarea de către artist a nuanțelor roz care păreau să strălucească pe pânză. Pentru a crea băutura, Cipriani a făcut piure de piersici albe pe care l-a combinat cu prosecco.

Long Island Iced Tea

Tequila, vodka, triple sec, ginul și romul sunt băuturi tari consumate simple, dar cineva a avut ideea să le combine cu un strop de cola. Amestecul a devenit popular și a ajuns să fie cunoscut sub numele de Long Island Iced Tea.

Long Island Iced Tea servit alături de câteva frunzulițe de mentă
Long Island Iced Tea este un cocktail foarte puternic / Shutterstock

Are o concentrație uimitoare de alcool de 22%, făcându-l celebru printre iubitorii de băuturi alcoolice de pretutindeni. Descoperă și secretul celui mai bun Ice Tea.

Vodka Martini

Vodka Martini a devenit popular în 2022. Este un amestec de vodka rece cu un strop de vermuth sec. Chiar dacă este destul de simplu a început să fie cerut în barurile din întreaga lume.

Vodka Martini servit în două pahare care sunt decorate cu o măslină
Vodka Martini se servește în pahar special / Shutterstock

Sazerac

Nici un cocktail nu este mai asociat cu un oraș așa cum este Sazerac de New Orleans. Istoria începe cu Sazerac-de-Forge et fils, din Limoges, Franța, compania originală din secolul al XIX-lea din Lumea Veche care exporta cognac în Lumea Nouă. 

Un cocktail Sazerac servit într-un pahar mic
Sazerac a fost creat în SUA / Shutterstock

Compania a fost populară în New Orleans în timpul culturii creole franceze și, la un moment dat, a făcut a fost combinat cu absint, zahărul și Peychaud’s Bitters, rezultând cocktail-ul Sazerac. 

Piña Colada

Piña colada provine din San Juan, Puerto Rico, unde a fost creată de barmanul Ramón „Monchito” Marrero la Caribe Hilton în 1954.

Piña Colada servită în două pahare joase care se află lângă două nuci de cocos
Piña Colada este cel mai popular cocktail pe plajă / Shutterstock

A amestecat o băutură pe bază de rom, cremă de cocos și suc de ananas. Așa a fost creat răsfățul de vară preferat al tuturor și este unul dintre cele mai populare cocktailuri în vacanțe.

Gin Fizz

Apărut pentru prima dată în ediția din 1887 a Bartenders Guide de Jerry Thomas, Gin Fizz este un cocktail fantastic. Este un echilibru perfect între gin, suc de lămâie, zahăr, ouă și apă minerală.

Un cocktail Gin Fizz servit într-un pahar și decorat cu o jumătate de lămâie
Ingredientul surpriză al Gin Fizz este oul / Shutterstock

Pisco Sour

Cocktailul pe bază de pisco are origini destul de incerte. Ca și în cazul altor băuturi și mâncăruri celebre, sunt mulți cei care pretind că au fost creatorii lui. Povestea spune că acesta a fost creat în popularul Morris Bar, din Lima, la începutul secolului al XX-lea.

Un cocktail Pisco Sour servit într-un pahar cu un picior înalt
Pisco Sour este disputat de mai multe țări din America de Sud / Shutterstock

Victor Vaughen Morris, un american care s-a mutat în Peru pentru comerțul minier în 1903, a deschis Morris Bar și a făcut mai întâi băutura ca alternativă la Whisky Sour. Versiunea modernă a Pisco Sour a luat naștere la sfârșitul anilor 1920, când barmanul Mario Bruige a adăugat bitter Angostura și albuș de ou.

Gimlet

Gimlet este un cocktail clasic simplu făcut din gin și suc de limetă, de obicei Rose’s Lime Juice. Se poate face și cu vodka și în multe versiuni există și suc proaspăt de limetă pe lângă Rose’s. 

Un cocktail Gimlet servit într-un pahar cu un picior înalt pe o tavă din argint
Gimlet este un cocktail elegan t/ Shutetrstock

Gimlet a devenit popular după ce a fost menționat în romanul Raymond Chandler din 1953 „The Long Goodbye”. Personajul principal, Philip Marlowe, a spus: „Un adevărat Gimlet este jumătate gin și jumătate Rose’s Lime Juice și nimic altceva.” Astăzi este unul dintre cele mai populare cocktailuri.

French 75

French 75 este un cocktail clasic a cărui istorie începe în anii 1900. Se preparată din o parte gin, trei părți șampanie, suc de lămâie și sirop sau zahăr simplu. Cocktail-ul French 75 este numit după arma preferată a armatei franceze în timpul Primului Război Mondial: pistolul cu calibrul de 75 de milimetri.

Cocktail French 75 servit în două pahare înalte
French 75 a fost creat acum mai bine de un secol / Shutetrstock

Americano

Americano a fost servit pentru prima dată în anii 1860 la barul lui Gaspare Campari din Milano, Italia. Băutura conține Campari și vermut dulce în părți egale și apă minerală.

Un cocktail Americano servit alături de două felii de portocală
Americano este un cocktail italian / Shutetrstock

Se crede că numele provine din popularitatea sa în rândul turiștilor americani. Este posibil ca numele să fi apărut în perioada prohibiției.

Aperol Spritz

În 1919, Luigi și Silvio Barbieri au creat faimosul Aperol din Padova, care a devenit apoi faimos în întreaga lume. În anii 1950, regiunea Veneto din Italia, era foarte populară fiind un etalon al modei și al delicateselor gastronomice. Așa a intrat Aperol Spritz pe lista preferințelor societății rafinate din Padova. 

Aperol Spritz servit într-un pahar cu picior înalt
Aperol Spritz a fost la origine un cocktail destinat clasei nobile / Shutterstock

După anii 1950 aperitivul fraților Barbieris și-a făcut reclamă peste tot astfel încât a surclasat în populare Campari. A devenit sinonim cu o băutură de lux, potrivită pentru prânz sau pentru serile de vară și a devenit unul dintre cele mai populare cocktailuri și în 2023.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Porții de ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
rețete de cocktailuri puse în mai multe pahare cu băuturi alcoolice
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
Piña colada cu pepene verde, servit într-un pahar mic
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Felii de dovleac copt picant pe farfurie, cu crenguțe de rozmarin
05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
chec cu banane și nuci porționat și pus pe un blat de lemn
05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Porție de mâncare de mazăre cu morcovi în bol, pe un ștergar
04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
ghebe murate puse în două borcane diferite
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Aproape jumătate de ţară intră de diseară sub cod galben de ploi, lapoviță și ninsori. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius în 24 de ore
Aproape jumătate de ţară intră de diseară sub cod galben de ploi, lapoviță și ninsori. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius în 24 de ore
Aproape jumătate de ţară intră de diseară sub cod galben de ploi, lapoviță și ninsori. Temperaturile scad și cu 15 grade Celsius în 24 de ore
Milionarul român de doar 28 de ani a fost operat: „Cele mai grele momente”
Milionarul român de doar 28 de ani a fost operat: „Cele mai grele momente”
Milionarul român de doar 28 de ani a fost operat: „Cele mai grele momente”
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
închide