Top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Ce poți consuma vara aceasta

Majoritatea cocktailurilor care astăzi au devenit emblematice sunt de fapt variante îmbunătățite ale unor băuturi clasice sau au pornit de la ideea de remediu pentru diverse boli. Ți-am pregătit un top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Descoperă ce poți consuma vara aceasta.

Cele mai cunoscute cocktailuri pe un bar negru
Cele mai cunoscute cocktailuri sunt cele pe care le găsești în meniul oricărui restaurant sau bar / Shutterstock

Specialiștii de la HangoverWeekends.com au făcut o listă a celor mai populare 10 cocktailuri alcoolice din toate timpurile. Se găsesc în meniul tuturor barurilor sau restaurantelor, așa că suntem convinși că ai încercat măcar unul dintre ele.

Apple Martini

Apple Martini sau „Appletini” aduce un element surpriză clasicului dry martini. Vodca este folosită, spre deosebire de gin, ca bază a cocktailului și se adaugă schnaps cu mere pentru o notă dulce, dar ușor acrișoară. Cocktailulului i se adaugă la final suc de lămâie și este ornat cu o felie de măr, simplu dar gustos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Două pahare pline cu apple Martini
Apple Martini este ușor acidulat / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 ml votcă
  • 30 ml Schnapps cu mere în care s-a pus un strop de Cointreau
  • 60 ml vodcă
  • 30 ml Schnapps cu mere cu suc proaspăt de lămâie
  • 1 felie subțire de măr pentru garnitură

Long Island Iced Tea

Long Island Ice Tea este un cocktail care nu pare să se demodeze niciodată. Combinația puternică de rom, tequila, vodcă, gin și triple sec se finalizează cu un amestec de cola dulce-acrișoară și suc de lămâie. Rețeta clasică este simplă și ușoară.

Long Island Ice Tea servit într-un pahar înalt alături de câteva frunzulițe de mentă
Long Island Ice Tea se poate decora cu mentă proaspătă / Shutterstock

Ingrediente

  • 15 ml vodcă
  • 15 ml gin
  • 15 ml rom ușor
  • 7 ml tequila
  • 15 ml triplu sec
  • 1 lingură. suc proaspăt de lămâie
  • 180 ml cola
  • Cuburi de gheață
Citește și

Californication

Californication așa cum este folosită de Red Hot Chili Peppers înseamnă amestecarea diferitelor culturi. Cocktailul reflectă acest lucru prin amestecarea diferitelor băuturi spirtoase din întreaga lume: rom, vodcă, tequila și gin, finisat cu lichior de portocale, suc de lămâie și suc de portocale. Este puternic și totuși dulce. Cocktailul se decorează fie cu o felie de portocală, fie cu o coajă răsucită de portocală.

Californication servit într-un pahar în fața unui bar
Californication este un amalgam de băuturi spirtoase / Shutterstock

Ingrediente

  • 15 ml vodcă
  • 15 ml gin
  • 15 ml rom alb
  • 15 ml tequila
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • 30 ml lichior de portocale
  • 90 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 1 felie de portocală proaspăt tăiată

Pina Colada

Este un cocktail tropical clasic, cu aspect și gust distinctiv. Pina Colada este mai mult un smoothie decât o băutură alcoolică. 

Pina Colada servit alături de un ananas
Pina Colada are corespondent și în cocktailurile fără alcool / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 ml Captain Morgan Original Spiced Rom
  • 1 cireașă Maraschino
  • 180 ml amestec de pina colada
  • 60 ml suc de ananas
  • 1 ananas tăiat în sferturi și felii

Margarita

Amestecul simplu de tequila, triple sec și suc de lămâie este adesea amestecat cu gheață. Cocktailul este prezentat în general într-un pahar cu ramă de sare. 

Două pahare cu Margarita alături de câteva limete
Margarita e puternic alcoolizat, dar foarte fresh / Shutterstock

Ingrediente;

  • 180 ml suc de limetă
  • 180 ml tequila
  • 30 ml lichior de portocale Cointreau
  • 60 ml triplu sec

Caipirinha

Inițial, bazată pe un remediu pentru vindecarea gripei spaniole, băutura națională a Braziliei este făcută cu cachaca (tărie din trestie de zahăr) sau rom alb/vodcă, zahăr brun și suc de lămâie.

Un pahar cu Caipirinha servit pe un bar
Caipirinha a fost la început un medicament / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 ml Cachaca (rom)
  • 1 limetă
  • 1 linguriță de zahăr

Mint Julep

Mint Julep este un cocktail simplu, dar rafinat, din Bourbon și alte câteva adaosuri care să îi dea un gust mai deosebit.

Mint Julep servit în două pahare, cu gheață
Mint Julep este un cocktail simplu, dar foarte aromat / Shutterstock

Ingrediente

  • 110 ml cană apă
  • 110 g cană zahăr alb
  • frunze de mentă proaspătă tăiate grosier
  • 250 ml bourbon Kentucky
  • 2 crenguțe de frunze de mentă proaspătă pentru decor

Mai Tai

Mai Tai este un cocktail în stil polinezian, care are un gust tropical fructat, dulce și vibrant. Amestecul de rom, curacao de portocale, sirop de migdale și suc de lămâie a fost un simbol al culturii tahitiene încă de la crearea băuturii.

Un cocktail mai tai servit pe un bar
Mai Tai a fost inventat în Tahiti / Shutterstock

Ingrediente

  • 30 ml rom light
  • 30 ml rom gold
  • 30 ml lichior Curacao
  • 30 ml sirop de migdale
  • 30 ml suc de lămâie
  • 30 ml rom negru

Mojito

Mojito are un gust proaspăt de mentă. Amestecul de rom alb, mentă, suc de limetă, zahăr și apă minerală are un conținut relativ scăzut de alcool.

Un pahar plin cu mojito alături de frunze de mentă
Mojito are o aroma proaspătă, dată de mentă și de apa minerală/ Shutterstock

Ingrediente

  • 10 frunze de mentă proaspătă
  • 1/2 lime, tăiate în 4 felii
  • 2 linguri de zahăr alb, sau după gust
  • 1 cană de gheață
  • 50 ml rom alb
  • 110 ml apă minerală

Cosmopolitan

Cocktailul acidulat cu vodcă, triplu sec, suc de limetă și suc de merișoare a reușit să depășească orice record, fiind una dintre cele mai populare băuturi ale tuturor timpurilor.

Un cocktail cosmopolitan servit într-un pahar cu picior
Cosmopolitan a fost făcut celebru și de filmele în care era cerut de personajele principale / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 ml vodcă
  • 30 ml Cointreau
  • 15 ml suc de merișoare
  • 15 ml suc de limetă
  • coajă de lămâie pentru garnitură
Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș
Mai mulți prieteni care ciocnesc paharele de bere
Cum să bei alcool fără să te îmbeți. Sfaturi de la specialiști
Cum să bei alcool fără să te îmbeți. Sfaturi de la specialiști
Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume
Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
închide