Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gust

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Un aperitiv ușor și delicios este și un platou cu brânzeturi. Acesta este perfect pentru o petrecere sau pentru când mergi într-o țară nouă și vrei să ai o experiență culinară diferită. De fapt, este ideal pentru orice fel de întâlnire.

Publicat: 12 iulie 2022, 18:26 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:06
Mai multe tipuri de brânză pe un platou închis la culoare
Roxana Blenche spune că un platou corect de brânzeturi se realizează cu patru tipuri de brânză / Profimedia Images

Chef Roxana Blenche a propus un astfel de platou cu brânzeturi. Pentru că noi ca popor suntem fani brânză, hai să descoperim împreună care sunt pașii necesari în obținerea unei farfurii corecte cu brânzeturi.

Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche

Fosta concurentă Chefi la Cuțite spune că un platou corect de brânzeturi se realizează cu patru tipuri de brânză: brânza maturată, brânză moale, brânză tare și brânză albastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din categoria de brânză albastră fac parte mai multe tipuri de brânză ca blue cheese, gorgonzola dulce, gorgonzola picantă, chiar și roquefort.

La categoria de brânză moale intră brânza de capră tartinabilă, camembert, mozarella moale sau mozarella bocconcini. La brânza maturată intră tipul de brânză peleaga, retezat sau caciota.

Tipuri de brânzeturi și caracteristicile principale

Ca o informație aparte, cea mai scumpă brânză din lume se numește Pule. Este produsă în Serbia din lapte de măgăriță. Prețul ei ajunge la 1.000 de euro pe kilogram. Hai să descoperim împreună cele mai populare tipuri de brânză și caracteristicile lor. Ele trebuie integrate perfect într-un platou cu brânzeturi.

Blue Cheese

Blue cheese este o categorie de brânzeturi care conține pete sau dungi din mucegai Penicillium. Aceasta are un gust ascuțit, sărat și un miros puternic. E făcută din lapte de vacă, ovine sau din lapte de capră și mucegai Penicillium. Se consumă ca atare sau prin înăbușire în preparate culinare.

Brânza maturată

Brânza maturată, indiferent din tipul de lapte din care se face, are ca principale caracteristici procesul de maturare și depozitarea. Ea trece printr-un proces îndelungat de fermentare pentru a ajunge la maturitatea deplină. Brânza maturată se obține în urma procesului de coagulare a laptelui, folosind cheag natural, cheag artizanal, oțet sau lămâie și al procesului de fermentare a acestuia. E bogată în grăsimi, de aceea trebuie consumată cu moderație. Acest lucru se datorează perioadei îndelungate de maturare.

Brânza moale

Brânza moale are de obicei o crustă subțire deasupra, care este comestibilă. Dacă dai coaja deoparte, poți lua din aromă, dar uneori acest pas este necesar dacă brânza a fost coaptă mai mult timp și coaja are un gust neplăcut ca cel de amoniac. Textura unui tip moale de brânză poate fi moale sau semi-moale. O astfel de brânză e foarte cremoasă și delicioasă și uneori chiar curgătoare. Aroma brânzeturilor moi este, de regulă, descrisă ca cea a unturilor, a ciupercilor sau a cremei de brânză cu verdețuri ori usturoi. O brânză cu maturitate moale are mucegai adăugat în lapte sau pulverizat pe roata brânzei. Această matriță creează o crustă albă, moale și, de asemenea, ajută brânza să se coacă din exterior.

Tehnici importante pentru realizarea unui platou cu brânzeturi

Cum un platou de brânzeturi corect realizat trebuie să conțină toate texturile, el trebuie să aibă și cele mai plăcute arome. Laptele de capră, cel de oaie, cel de vacă sau o combinație dintre cele de mai înainte trebuie să facă parte dintr-un platou cu brânzeturi. Pentru ca aroma lor să fie potențată la capacitate maximă, tot Chef Roxana Blenche spune că fructele sunt cele care fac echipa perfectă cu lactatele. Fie că folosești fructe uscate sau fructe proapete, totul depinde de preferințele culinare și de sezon.

Echilibrul perfect într-un platou cu brânzeturi se obține cu ajutorul unui borcan de dulceață. E recomandat să folosești pe o farfurie cu preparate din lapte dulceața de ardei iute sau din fructe de aronia, care este foarte sănătoasă.

Vinul albul nu trebuie să lipsească nici el de lângă un platou cu brânzeturi. Acesta trebuie să aibă arome fine, dulci, sau să fie dintr-o combinație fructată deosebită. De asemenea, pe un platou cu brânzeturi te poți juca cu toate formele geometrice, deci ai libertate în alegerea plating-ului.

CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
garnituri pentru somon
5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pește prăjit
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Făina neagră vs. făina albă
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
tipuri de conserve puse pe o masă de lemn
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
arsura de congelator
06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
peka
05:25
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
bala baiana
12 octombrie, 06:56
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
chicken parmigiana
12 octombrie, 05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
12 octombrie, 05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
De ce e recomandat să eviți ultimul rând din avion? Iată ce spun experții în călătorii
Un bărbat din Ilfov a descoperit că e mort în acte de 20 de ani şi nu se poate angaja: La taxe sunt viu
Un bărbat din Ilfov a descoperit că e mort în acte de 20 de ani şi nu se poate angaja: "La taxe sunt viu"
Un bărbat din Ilfov a descoperit că e mort în acte de 20 de ani şi nu se poate angaja: "La taxe sunt viu"
Suma adunată e impresionantă! Câţi bani a putut primi Ion Ţiriac pensie de la statul român. Contul de care nu s-a atins
Suma adunată e impresionantă! Câţi bani a putut primi Ion Ţiriac pensie de la statul român. Contul de care nu s-a atins
Suma adunată e impresionantă! Câţi bani a putut primi Ion Ţiriac pensie de la statul român. Contul de care nu s-a atins
Celine Dion, apariție rară în public. Artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune extrem de rară
Celine Dion, apariție rară în public. Artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune extrem de rară
Celine Dion, apariție rară în public. Artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune extrem de rară
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Cât adevăr ascunde drama istorică House of Guinness? Creatorul serialului, dezvăluiri surprinzătoare: Cele mai ciudate lucruri sunt reale
Cât adevăr ascunde drama istorică „House of Guinness”? Creatorul serialului, dezvăluiri surprinzătoare: „Cele mai ciudate lucruri sunt reale”
Cât adevăr ascunde drama istorică „House of Guinness”? Creatorul serialului, dezvăluiri surprinzătoare: „Cele mai ciudate lucruri sunt reale”
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere

Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere

Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America

Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
închide