Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gust

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Un aperitiv ușor și delicios este și un platou cu brânzeturi. Acesta este perfect pentru o petrecere sau pentru când mergi într-o țară nouă și vrei să ai o experiență culinară diferită. De fapt, este ideal pentru orice fel de întâlnire.

Publicat: 12 iulie 2022, 18:26 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:06
Mai multe tipuri de brânză pe un platou închis la culoare
Roxana Blenche spune că un platou corect de brânzeturi se realizează cu patru tipuri de brânză / Profimedia Images

Chef Roxana Blenche a propus un astfel de platou cu brânzeturi. Pentru că noi ca popor suntem fani brânză, hai să descoperim împreună care sunt pașii necesari în obținerea unei farfurii corecte cu brânzeturi.

Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche

Fosta concurentă Chefi la Cuțite spune că un platou corect de brânzeturi se realizează cu patru tipuri de brânză: brânza maturată, brânză moale, brânză tare și brânză albastră.

Din categoria de brânză albastră fac parte mai multe tipuri de brânză ca blue cheese, gorgonzola dulce, gorgonzola picantă, chiar și roquefort.

La categoria de brânză moale intră brânza de capră tartinabilă, camembert, mozarella moale sau mozarella bocconcini. La brânza maturată intră tipul de brânză peleaga, retezat sau caciota.

Tipuri de brânzeturi și caracteristicile principale

Ca o informație aparte, cea mai scumpă brânză din lume se numește Pule. Este produsă în Serbia din lapte de măgăriță. Prețul ei ajunge la 1.000 de euro pe kilogram. Hai să descoperim împreună cele mai populare tipuri de brânză și caracteristicile lor. Ele trebuie integrate perfect într-un platou cu brânzeturi.

Blue Cheese

Blue cheese este o categorie de brânzeturi care conține pete sau dungi din mucegai Penicillium. Aceasta are un gust ascuțit, sărat și un miros puternic. E făcută din lapte de vacă, ovine sau din lapte de capră și mucegai Penicillium. Se consumă ca atare sau prin înăbușire în preparate culinare.

Brânza maturată

Brânza maturată, indiferent din tipul de lapte din care se face, are ca principale caracteristici procesul de maturare și depozitarea. Ea trece printr-un proces îndelungat de fermentare pentru a ajunge la maturitatea deplină. Brânza maturată se obține în urma procesului de coagulare a laptelui, folosind cheag natural, cheag artizanal, oțet sau lămâie și al procesului de fermentare a acestuia. E bogată în grăsimi, de aceea trebuie consumată cu moderație. Acest lucru se datorează perioadei îndelungate de maturare.

Brânza moale

Brânza moale are de obicei o crustă subțire deasupra, care este comestibilă. Dacă dai coaja deoparte, poți lua din aromă, dar uneori acest pas este necesar dacă brânza a fost coaptă mai mult timp și coaja are un gust neplăcut ca cel de amoniac. Textura unui tip moale de brânză poate fi moale sau semi-moale. O astfel de brânză e foarte cremoasă și delicioasă și uneori chiar curgătoare. Aroma brânzeturilor moi este, de regulă, descrisă ca cea a unturilor, a ciupercilor sau a cremei de brânză cu verdețuri ori usturoi. O brânză cu maturitate moale are mucegai adăugat în lapte sau pulverizat pe roata brânzei. Această matriță creează o crustă albă, moale și, de asemenea, ajută brânza să se coacă din exterior.

Tehnici importante pentru realizarea unui platou cu brânzeturi

Cum un platou de brânzeturi corect realizat trebuie să conțină toate texturile, el trebuie să aibă și cele mai plăcute arome. Laptele de capră, cel de oaie, cel de vacă sau o combinație dintre cele de mai înainte trebuie să facă parte dintr-un platou cu brânzeturi. Pentru ca aroma lor să fie potențată la capacitate maximă, tot Chef Roxana Blenche spune că fructele sunt cele care fac echipa perfectă cu lactatele. Fie că folosești fructe uscate sau fructe proapete, totul depinde de preferințele culinare și de sezon.

Echilibrul perfect într-un platou cu brânzeturi se obține cu ajutorul unui borcan de dulceață. E recomandat să folosești pe o farfurie cu preparate din lapte dulceața de ardei iute sau din fructe de aronia, care este foarte sănătoasă.

Vinul albul nu trebuie să lipsească nici el de lângă un platou cu brânzeturi. Acesta trebuie să aibă arome fine, dulci, sau să fie dintr-o combinație fructată deosebită. De asemenea, pe un platou cu brânzeturi te poți juca cu toate formele geometrice, deci ai libertate în alegerea plating-ului.

CELE MAI CITITE
Tort Napoleon porționat pe platou
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin
Blat de tort cu amidon pe un platou alb cu picior.
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos
Praline Tiramisu, una secționată, pe un platou de culoare ableu
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată porționat pe platou și pe o farfurie
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată
Mai multe boluri cu supe bogate în proteine pe o masă gri
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Halloumi pe tigaie, cu roșii și lămâie alături
Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă
Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă
O femeie care decojește ardei copți într-un vas alb
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie
O bucată de mușchiuleț de porc cu legume și sos de muștar
Video
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Panna cotta cu sos de ciocolată decorată cu frunze de mentă
08:00
Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios
Un borcan cu confit de usturoi aranjat frumos pe o masă de lemn
07:00
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale
Creveți cu sos de roșii decorați cu pătrunjel verde, în bol alb
06:00
Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
2 februarie, 08:00
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
2 februarie, 07:00
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Empanadas cu file de ton în sos de roșii porționată
2 februarie, 06:00
Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor
Bol cu pudră din coji de portocale, alături de felii de portocale
1 februarie, 08:00
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
1 februarie, 07:00
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
1
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Dacă ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone, poate fi soluția ideală. Pe lângă gustul...
Trei avocado copt care se află pe o masă rotundă
2
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide
Pe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum...
Săculeți care arată depozitarea cepei și a cartofilor
3
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Cartofii și ceapa sunt nelipsiți din bucătăria noastră. Ne salvează de multe ori din situația în care nu știm ce să gătim. În cazul în care ai cumpărat cantități mai mari...
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe pe un platou rotund, alături de o porție pe farfurie și un bol cu fructe
4
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Un desert elegant cu gust divin
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert elegant cu gust divin, îți recomandăm să prepari o ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe. Combinația dintre staturile de bezea și cele de...
O farfurie cu paste bolognese pe o masă de lemn
5
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la...
Parteneri
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă

Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă

Maria şi-a revăzut soţul pierdut de ani de zile, cu ajutorul tehnologiei. A vrut să le lase copiilor o amintire preţioasă
Anamaria Prodan, comparaţie uluitoare între presupusul amant şi Laurenţiu Reghecampf: „Lecţie de bărbăţie!”

Anamaria Prodan, comparaţie uluitoare între presupusul amant şi Laurenţiu Reghecampf: „Lecţie de bărbăţie!”

Anamaria Prodan, comparaţie uluitoare între presupusul amant şi Laurenţiu Reghecampf: „Lecţie de bărbăţie!”
Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie 2023

Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie 2023

Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie 2023
Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi

Angelique Boyer a fost surprinsă în timpul unei scene, pe platouri. Imagini din spatele camerelor de filmat pe care fanii nu le-au văzut până astăzi
Cele mai bune țări în care să trăiești. Ce loc a ocupat România în 2022

Cele mai bune țări în care să trăiești. Ce loc a ocupat România în 2022

Cele mai bune țări în care să trăiești. Ce loc a ocupat România în 2022
Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine

Ruladă cu ciocolată albă și vișine
Recunoști fetița din imagine?! În prezent, este una dintre cele mai urmărite vedete din lume

Recunoști fetița din imagine?! În prezent, este una dintre cele mai urmărite vedete din lume

Recunoști fetița din imagine?! În prezent, este una dintre cele mai urmărite vedete din lume
fresh
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone porționată
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioase
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un an
închide