Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gust

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Un aperitiv ușor și delicios este și un platou cu brânzeturi. Acesta este perfect pentru o petrecere sau pentru când mergi într-o țară nouă și vrei să ai o experiență culinară diferită. De fapt, este ideal pentru orice fel de întâlnire.

Publicat: 12 iulie 2022, 18:26 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:06
Mai multe tipuri de brânză pe un platou închis la culoare
Roxana Blenche spune că un platou corect de brânzeturi se realizează cu patru tipuri de brânză / Profimedia Images

Chef Roxana Blenche a propus un astfel de platou cu brânzeturi. Pentru că noi ca popor suntem fani brânză, hai să descoperim împreună care sunt pașii necesari în obținerea unei farfurii corecte cu brânzeturi.

Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche

Fosta concurentă Chefi la Cuțite spune că un platou corect de brânzeturi se realizează cu patru tipuri de brânză: brânza maturată, brânză moale, brânză tare și brânză albastră.

Din categoria de brânză albastră fac parte mai multe tipuri de brânză ca blue cheese, gorgonzola dulce, gorgonzola picantă, chiar și roquefort.

La categoria de brânză moale intră brânza de capră tartinabilă, camembert, mozarella moale sau mozarella bocconcini. La brânza maturată intră tipul de brânză peleaga, retezat sau caciota.

Tipuri de brânzeturi și caracteristicile principale

Ca o informație aparte, cea mai scumpă brânză din lume se numește Pule. Este produsă în Serbia din lapte de măgăriță. Prețul ei ajunge la 1.000 de euro pe kilogram. Hai să descoperim împreună cele mai populare tipuri de brânză și caracteristicile lor. Ele trebuie integrate perfect într-un platou cu brânzeturi.

Blue Cheese

Blue cheese este o categorie de brânzeturi care conține pete sau dungi din mucegai Penicillium. Aceasta are un gust ascuțit, sărat și un miros puternic. E făcută din lapte de vacă, ovine sau din lapte de capră și mucegai Penicillium. Se consumă ca atare sau prin înăbușire în preparate culinare.

Brânza maturată

Brânza maturată, indiferent din tipul de lapte din care se face, are ca principale caracteristici procesul de maturare și depozitarea. Ea trece printr-un proces îndelungat de fermentare pentru a ajunge la maturitatea deplină. Brânza maturată se obține în urma procesului de coagulare a laptelui, folosind cheag natural, cheag artizanal, oțet sau lămâie și al procesului de fermentare a acestuia. E bogată în grăsimi, de aceea trebuie consumată cu moderație. Acest lucru se datorează perioadei îndelungate de maturare.

Brânza moale

Brânza moale are de obicei o crustă subțire deasupra, care este comestibilă. Dacă dai coaja deoparte, poți lua din aromă, dar uneori acest pas este necesar dacă brânza a fost coaptă mai mult timp și coaja are un gust neplăcut ca cel de amoniac. Textura unui tip moale de brânză poate fi moale sau semi-moale. O astfel de brânză e foarte cremoasă și delicioasă și uneori chiar curgătoare. Aroma brânzeturilor moi este, de regulă, descrisă ca cea a unturilor, a ciupercilor sau a cremei de brânză cu verdețuri ori usturoi. O brânză cu maturitate moale are mucegai adăugat în lapte sau pulverizat pe roata brânzei. Această matriță creează o crustă albă, moale și, de asemenea, ajută brânza să se coacă din exterior.

Tehnici importante pentru realizarea unui platou cu brânzeturi

Cum un platou de brânzeturi corect realizat trebuie să conțină toate texturile, el trebuie să aibă și cele mai plăcute arome. Laptele de capră, cel de oaie, cel de vacă sau o combinație dintre cele de mai înainte trebuie să facă parte dintr-un platou cu brânzeturi. Pentru ca aroma lor să fie potențată la capacitate maximă, tot Chef Roxana Blenche spune că fructele sunt cele care fac echipa perfectă cu lactatele. Fie că folosești fructe uscate sau fructe proapete, totul depinde de preferințele culinare și de sezon.

Echilibrul perfect într-un platou cu brânzeturi se obține cu ajutorul unui borcan de dulceață. E recomandat să folosești pe o farfurie cu preparate din lapte dulceața de ardei iute sau din fructe de aronia, care este foarte sănătoasă.

Vinul albul nu trebuie să lipsească nici el de lângă un platou cu brânzeturi. Acesta trebuie să aibă arome fine, dulci, sau să fie dintr-o combinație fructată deosebită. De asemenea, pe un platou cu brânzeturi te poți juca cu toate formele geometrice, deci ai libertate în alegerea plating-ului.

CELE MAI CITITE
Gogoși rapide cu iaurt în aluat, pe o farfurie albă
Gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura
Gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura
Două savarine cu ciocolată și frișcă pe un platou negru
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătate
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătate
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Halloumi pe tigaie, cu roșii și lămâie alături
Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă
Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă
O femeie care decojește ardei copți într-un vas alb
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie
O bucată de mușchiuleț de porc cu legume și sos de muștar
Video
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Muffins fantezie sub forme de dovleci pe un platou negru, alături de un borcan cu jeleu și un cuțit
08:47
Muffins fantezie sub forme de dovleci Muffins fantezie sub forme de dovleci
Dulceața de ardei iute pe un sandviș cu brânză
07:44
Dulceața de ardei iute. Cum se face și cum poți să o consumi Dulceața de ardei iute. Cum se face și cum poți să o consumi
O farfurie cu salata franțuzească de cartofi, presărată cu ierburi aromatice
06:35
Salata franțuzească de cartofi, cea mai aromată garnitură Salata franțuzească de cartofi, cea mai aromată garnitură
Batoane cu mac și susan după coacere, unul secționat în două părți
27 septembrie, 08:57
Batoane cu mac și susan. Desertul copilăriei adorat de întreaga familiei Batoane cu mac și susan. Desertul copilăriei adorat de întreaga familiei
O femeie care mestecă cu o lingură din lemn într-un fel de mâncare
27 septembrie, 08:17
Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiști Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiști
Borcan cu tocănița de roșii și ardei pentru iarnă
27 septembrie, 06:05
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iute Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iute
Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
26 septembrie, 09:07
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Ingrediente pentru preparate bogate în proteine
26 septembrie, 08:49
Preparate bogate în proteine, dar low carb, cu care să îți menții silueta toamna aceasta Preparate bogate în proteine, dar low carb, cu care să îți menții silueta toamna aceasta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Gogoși rapide cu iaurt în aluat, pe o farfurie albă
1
Gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura
Gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura
Când ai poftă de gogoși, dar nu ai timp de frământat aluatul, sau de așteptat până când acesta se dospește, poți prepara gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura....
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan
2
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătate
Ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Un elixir pentru sănătate
Pentru că se apropie sezonul rece, iar acesta vine la pachet și cu viroze și răceli, asigură-ți cămara și cu ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un adevărat elixir...
Batoane cu mac și susan după coacere, unul secționat în două părți
3
Batoane cu mac și susan. Desertul copilăriei adorat de întreaga familiei
Batoane cu mac și susan. Desertul copilăriei adorat de întreaga familiei
Pentru că s-a răcorit afară și poți aprinde cuptorul în voie, este vremea să dai start preparării aluaturilor de casă. Începe cu rețeta de batoane cu mac și susan, desertul copilăriei...
Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
4
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Dacă adori gustul și aroma perelor de toamnă, nu ezita să le incluzi și în deserturi spectaculoase. Îți oferim în acest scop o rețetă de chec cu ciocolată și pere. Este...
Porție de prăjitură cu mere rase și bezea
5
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Pentru răsfățul din weekend când se adună toată familia acasă, prepară o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea. Este o rețetă simplă și ușoară, dar gustoasă și spectaculoasă. Odată...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele

Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele

Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Un gigant american vine în Romania şi anunţă că va crea sute de locuri de muncă. Compania, impresionată de angajaţii români

Un gigant american vine în Romania şi anunţă că va crea sute de locuri de muncă. Compania, impresionată de angajaţii români

Un gigant american vine în Romania şi anunţă că va crea sute de locuri de muncă. Compania, impresionată de angajaţii români
Toată bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf! Imagini noi teribile făcute publice! I-a rupt tricoul, l-a amenințat cu moartea

Toată bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf! Imagini noi teribile făcute publice! ”I-a rupt tricoul, l-a amenințat cu moartea”

Toată bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf! Imagini noi teribile făcute publice! ”I-a rupt tricoul, l-a amenințat cu moartea”
Vlăduța Lupău a arătat chipul băiețelului său cu Adi Rus. Cât de frumos e și cu cine seamănă Iair

Vlăduța Lupău a arătat chipul băiețelului său cu Adi Rus. Cât de frumos e și cu cine seamănă Iair

Vlăduța Lupău a arătat chipul băiețelului său cu Adi Rus. Cât de frumos e și cu cine seamănă Iair
Alfonso Herrera apare alături de Ana de la Reguera într-o nouă producție. Fostul star RBD s-ar fi despărțit de soția sa pentru a fi împreună cu celebra vedetă

Alfonso Herrera apare alături de Ana de la Reguera într-o nouă producție. Fostul star RBD s-ar fi despărțit de soția sa pentru a fi împreună cu celebra vedetă

Alfonso Herrera apare alături de Ana de la Reguera într-o nouă producție. Fostul star RBD s-ar fi despărțit de soția sa pentru a fi împreună cu celebra vedetă
Strategia simplă prin care poți reduce consumul de alcool, potrivit experților. Ce soluție au propus

Strategia simplă prin care poți reduce consumul de alcool, potrivit experților. Ce soluție au propus

Strategia simplă prin care poți reduce consumul de alcool, potrivit experților. Ce soluție au propus
Ruladă cu dovleac și mac

Ruladă cu dovleac și mac

Ruladă cu dovleac și mac
Chefi la cuțite, din nou lider de audiență. În seara aceasta, jurații primesc vizita lui Gordon Ramsay. Chef Florin Dumitrescu: Am fost toți trei depășiți de moment. Am rămas fără cuvinte

Chefi la cuțite, din nou lider de audiență. În seara aceasta, jurații primesc vizita lui Gordon Ramsay. Chef Florin Dumitrescu: ”Am fost toți trei depășiți de moment. Am rămas fără cuvinte”

Chefi la cuțite, din nou lider de audiență. În seara aceasta, jurații primesc vizita lui Gordon Ramsay. Chef Florin Dumitrescu: ”Am fost toți trei depășiți de moment. Am rămas fără cuvinte”
fresh
Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Batoane cu mac și susan. Desertul copilăriei adorat de întreaga familiei
Batoane cu mac și susan. Desertul copilăriei adorat de întreaga familiei
Dulceață de struguri fără sâmburi. Rețeta simplă, pas cu pas
Dulceață de struguri fără sâmburi. Rețeta simplă, pas cu pas
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iute
Cum sa faci tocăniță de roșii și ardei pentru iarnă, atât simplă, cât și iute
Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiști
Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiști
închide