Prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă adori prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, încearcă și rețeta de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie. Te vei bucura de o prăjitură cu gust delicios și aspect spectaculos.

Prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura cu foi pe dosul tăvii se porționează mult mai bine a doua zi / Rețetefeldefel.ro

Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii sunt demne de orice platou cu prăjituri festive. Sunt și delicioase și aspectuoase, dar sunt și foarte spornice. Aluatul pentru foi este ușor de preparat, din ingrediente simple și mereu la îndemâna oricui. Este acel gen de aluat fraged care după umplerea cu cremă se hidratează și se porționează foarte frumos.

Citește și

Chiar dacă prepararea foilor necesită puțin mai mult efort decât blaturile clasice, rezultatul final merită și efortul și timpul alocat, dar și așteptarea. Prăjiturile cu foi au și dezavantajul că trebuire să aștepți câteva ore până când le poți porționa și savura. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu foi și cremă de cacao. Mai jos descoperă rețeta prăjiturii cu foi de cacao și cremă albă, glazurată cu ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged cu cacao, iar în intervalul de timp cât acesta va sta la relaxat, poți prepară crema. Glazura se va prepara după montarea prăjiturii.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu zaharul și un praf de sare. Adaugă laptele si uleiul și omogenizează amestecul.

Pune bicarbonatul de amoniu sau de sodiu într-un pahar cu oțet sau cu suc de lămâie. lasă-l să se dizolve și adaugă-l peste ingredientele din bol. Apoi adaugă făina amestecată cu pudra de cacao și trecute prin sită.

Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Frământă-l până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Înainte de a forma foile, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în șase părți aproximativ egale. Întinde pe rând bucățile de aluat în foi dreptunghiulare de aproximativ 30/33 cm, pe masa presărată cu făină. Transferă-le, pe rând, cu ajutorul sucitorului pe dosul tăvii, unsă cu ulei și presărată cu făină. Coace foile cu cacao pentru 3-4 minute fiecare, la 180 de grade Celsius.

Transferă foile coapte pe o suprafață plată, așezate una peste alta pentru a nu se usca, Acoperă-le cu un ștergar și lasă-le acolo până când de răcesc.

Descoperă și rețeta de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii.

Cum prepari crema de vanilie

Mai întâi fierbe laptele, dar păstrează 100 ml de lapte rece pentru compoziție. Amestecă gălbenușurile cu zahărul, un praf de sare și vanilia, până când se deschid la culoare. Adaugă făina și laptele rece și omogenizează foarte bine compoziția. Apoi, toarnă treptat laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema, amestecând continuu, până când devine consistentă ca o budincă. Stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi în crema fierbinte. Amestecă intens până când untul este topit și încorporat în cremă.

Împarte crema în cinci părți aproximativ egale. Întinde crema uniform între foile cu cacao coapte pe dosul tăvii. Montează prăjitura în interiorul tăvii pe dosul căreia ai copt foile.

Acoperă prăjitura cu o folie de prospețime și așază deasupra ei o greutate pentru a presa foile peste cremă. Pune prăjitura la loc răcoros și las-o 7-8 ore sau de pe o zi pe alta pentru o frăgezire optimă. Foile se vor hidrata de la umiditatea cremei și se vor frăgezi.

A doua zi prepari glazura pentru prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie

Într-un bol așezat pe baie de aburi pune ciocolata neagră răzuită. Adaugă două linguri de ulei și amestecă până când ciocolata este topită și compoziția omogenă. Întinde glazura de ciocolată fierbinte deasupra prăjiturii și niveleaz-o cu o spatulă.

În același mod procedezi și cu ciocolata albă. Apoi, pune ciocolata albă într-un posh având dui cu vârf subțire. Creează dungi subțiri din ciocolata albă peste glazura de ciocolată neagră. Apoi, cu o vârful unei scobitori trasează linii perpendiculare peste cele două glazuri de ciocolată. Trasează liniile dintr-o parte și din cealaltă.

Lasă prăjitura la rece până când glazura de ciocolată devine fermă și o poți porționa frumos. Descoperă aici și o rețetă de glazură de cafea cu ciocolată, pentru decorarea deserturilor.

Citește și
Porții de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Glazură de ciocolată în două culori întinsă peste prăjitură
Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii cu foi și cremă
Șase bucăți de aluat fraged cu cacao pentru prepararea foilor pe dosul tăvii
+2
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
hugo fără alcool rețeta
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Campionii României au degustat din preparatele concurenților Chefi la cuțite. Cine a respectat rețetele tradiționale cel mai bine
Campionii României au degustat din preparatele concurenților Chefi la cuțite. Cine a respectat rețetele tradiționale cel mai bine
Campionii României au degustat din preparatele concurenților Chefi la cuțite. Cine a respectat rețetele tradiționale cel mai bine
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
închide