Prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă adori prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, încearcă și rețeta de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie. Te vei bucura de o prăjitură cu gust delicios și aspect spectaculos.

Prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura cu foi pe dosul tăvii se porționează mult mai bine a doua zi / Rețetefeldefel.ro

Prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii sunt demne de orice platou cu prăjituri festive. Sunt și delicioase și aspectuoase, dar sunt și foarte spornice. Aluatul pentru foi este ușor de preparat, din ingrediente simple și mereu la îndemâna oricui. Este acel gen de aluat fraged care după umplerea cu cremă se hidratează și se porționează foarte frumos.

Citește și

Chiar dacă prepararea foilor necesită puțin mai mult efort decât blaturile clasice, rezultatul final merită și efortul și timpul alocat, dar și așteptarea. Prăjiturile cu foi au și dezavantajul că trebuire să aștepți câteva ore până când le poți porționa și savura. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu foi și cremă de cacao. Mai jos descoperă rețeta prăjiturii cu foi de cacao și cremă albă, glazurată cu ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged cu cacao, iar în intervalul de timp cât acesta va sta la relaxat, poți prepară crema. Glazura se va prepara după montarea prăjiturii.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu zaharul și un praf de sare. Adaugă laptele si uleiul și omogenizează amestecul.

Pune bicarbonatul de amoniu sau de sodiu într-un pahar cu oțet sau cu suc de lămâie. lasă-l să se dizolve și adaugă-l peste ingredientele din bol. Apoi adaugă făina amestecată cu pudra de cacao și trecute prin sită.

Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Frământă-l până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Înainte de a forma foile, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în șase părți aproximativ egale. Întinde pe rând bucățile de aluat în foi dreptunghiulare de aproximativ 30/33 cm, pe masa presărată cu făină. Transferă-le, pe rând, cu ajutorul sucitorului pe dosul tăvii, unsă cu ulei și presărată cu făină. Coace foile cu cacao pentru 3-4 minute fiecare, la 180 de grade Celsius.

Transferă foile coapte pe o suprafață plată, așezate una peste alta pentru a nu se usca, Acoperă-le cu un ștergar și lasă-le acolo până când de răcesc.

Descoperă și rețeta de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii.

Cum prepari crema de vanilie

Mai întâi fierbe laptele, dar păstrează 100 ml de lapte rece pentru compoziție. Amestecă gălbenușurile cu zahărul, un praf de sare și vanilia, până când se deschid la culoare. Adaugă făina și laptele rece și omogenizează foarte bine compoziția. Apoi, toarnă treptat laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema, amestecând continuu, până când devine consistentă ca o budincă. Stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi în crema fierbinte. Amestecă intens până când untul este topit și încorporat în cremă.

Împarte crema în cinci părți aproximativ egale. Întinde crema uniform între foile cu cacao coapte pe dosul tăvii. Montează prăjitura în interiorul tăvii pe dosul căreia ai copt foile.

Acoperă prăjitura cu o folie de prospețime și așază deasupra ei o greutate pentru a presa foile peste cremă. Pune prăjitura la loc răcoros și las-o 7-8 ore sau de pe o zi pe alta pentru o frăgezire optimă. Foile se vor hidrata de la umiditatea cremei și se vor frăgezi.

A doua zi prepari glazura pentru prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie

Într-un bol așezat pe baie de aburi pune ciocolata neagră răzuită. Adaugă două linguri de ulei și amestecă până când ciocolata este topită și compoziția omogenă. Întinde glazura de ciocolată fierbinte deasupra prăjiturii și niveleaz-o cu o spatulă.

În același mod procedezi și cu ciocolata albă. Apoi, pune ciocolata albă într-un posh având dui cu vârf subțire. Creează dungi subțiri din ciocolata albă peste glazura de ciocolată neagră. Apoi, cu o vârful unei scobitori trasează linii perpendiculare peste cele două glazuri de ciocolată. Trasează liniile dintr-o parte și din cealaltă.

Lasă prăjitura la rece până când glazura de ciocolată devine fermă și o poți porționa frumos. Descoperă aici și o rețetă de glazură de cafea cu ciocolată, pentru decorarea deserturilor.

Citește și
Porții de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Glazură de ciocolată în două culori întinsă peste prăjitură
Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii cu foi și cremă
Șase bucăți de aluat fraged cu cacao pentru prepararea foilor pe dosul tăvii
+21
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate pe farfurii albe cu lingurițe
Galerie foto
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
Ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni pe un platou alb, alături de o farfurie cu o porție, un vas cu furculițe și un bol cu căpșuni
Galerie foto
Ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Un desert plin de culoare și savoare
Ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Un desert plin de culoare și savoare
Mini plăcinte cu vanilie și căpșuni pe două grătare și într-o tavă cu două boluri cu căpșuni, două pahare cu limonadă și o sticlă
Galerie foto
Mini plăcinte cu vanilie și căpșuni. Rețetă simplă și ușoară
Mini plăcinte cu vanilie și căpșuni. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
închide