Prăjitura Televizor, rețeta care îți amintește de copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Prăjitura Televizor este un desert pe care oricine se va bucura să-l găsească pe masă. Dacă nu știi cu ce să-ți mai impresionezi prietenii, este momentul să încerci o prăjitură gustoasă și aspectuoasă. Nici foarte pretențioasă nu este pentru că se face cu ingrediente pe care orice gospodină le are în cămară.

Publicat: 17 iulie 2022, 06:24 / Actualizat: 17 iulie 2022, 18:28
Bucăți din prăjitura Televizor cu blat de ciocolată și cremă galbenă tăiate în dreptunghiuri egale așezate pe un șervețel brodat care stă pe un blat maro
Încearcă și tu prăjitura Televizor. Gustul copilăriei este acum în farfuria ta / RețeteFelDeFel.ro

Încearcă și tu combinația perfectă dintre pandișpan, foi de cacao și o delicioasă budincă de vanilie! Pare greu de făcut, însă o dată ce te apuci să o faci vei descoperi că nu este complicat și efortul cu siguranță ți se va mai cere și o a doua porție! Tot cu foi de cacao mai poți să încerci o delicioasă prăjitură cu foi și cremă de cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

La prăjitura televizor sunt foarte importante foile de cacao. Pentru că durează cel mai mult este de preferat să le faci primele. Pune într-un bol ouăle și zahărul și amestecă-le până se dizolvă zahărul. Apoi, adaugă amoniacul (neapărat stins în zeamă de lămâie sau oțet), uleiul și laptele și amestecă continuu până se omogenizează. La final adaugă făina și cele trei linguri rase de cacao. Frământă până se obține un aluat potrivit de tare și apoi împarte-l în două părți egale.

Întinde câte o foaie din fiecare bucată de aluat. Pe o tavă potrivită presară făină din belșug, apoi pune, pe rând, foile. Pentru a nu se umfla, înțeapă-le cu o furculiță. Preîncălzește cuptorul la 180 °C și coace fiecare foaie circa 15 minute. După ce s-a copt prima foaie, procedează la fel și cu cea de-a doua. Când sunt coapte amandouă lasă-le să se răcească bine.

Prăjitura Televizor: pandișpanul

Pandișpanul este cel care dă culoare și înălțime în prăjitura Televizor. Ca să-ți iasă moale și pufos este necesar să mixezi bine. Pune într-un bol ouăle, zahărul și un praf de sare și mixează-le până când se formează un amestec cremos. Apoi, adaugă, în ploaie, făina dar nu te opri din amestecat. După ce ai obținut o cremă omogenă, toarnă compoziția rezultată în aceeași tavă în care ai făcut foile și lasă-l în cuptor 20-25 de minute să se coacă. Când e gata, scoate-l din cuptor și lasă-l la răcit pe un tocător.

Crema

Crema este foarte importantă pentru că ea dă gustul întregii prăjituri. Într-o cratiță, pune la fiert laptele la foc mic. În timp ce se fierbe laptele, amestecă făina, zahărul și vanilia într-un bol până când se omogenizează. După ce s-a fiert laptele, adaugă-l puțin câte puțin și amestecă tot timpul pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbe crema obținută timp de 3-5 minute, tot la foc mic, amestecând continuu cu un tel până se încorporează laptele. La final, adaugă untul tăiat în bucățele mici și amestecă din nou. Când toate ingredientele sunt amestecate bine oprește focul și lasă-le la răcit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se asamblează prăjitura televizor

După ce toate componentele sunt gata, lasă-le la răcit până ajung toate la aceeași temperatură. Abia apoi poți încep asamblarea prăjiturii.

În tava în care ai făcut foile de cacao și pandișpanul pune prima dată o foaie de cacao peste care întinde uniform jumătate din cremă. Aranjează apoi pandișpanul și toarnă peste el restul de cremă rămasă. Pune și cea de-a doua foaie de cacao și apucă-te de făcut glazura.

Topește ciocolata și untul la bain-marie și toarnă glazura obținută, în tavă, peste prăjitură. Află ce înseamnă tehnica bain-marie. Lasă tava la răcit peste noapte, de preferat în frigider, și apoi poți să tai prăjitura televizor în ce formă dorești.

Poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Nu mai pot, mamaie!. Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda accidentul
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 40, 41, 42 din 12decembrie2025.Albert află de sarcina Andei. Teo, decizie importantă
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 40, 41, 42 din 12decembrie2025.Albert află de sarcina Andei. Teo, decizie importantă
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 40, 41, 42 din 12decembrie2025.Albert află de sarcina Andei. Teo, decizie importantă
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
închide