Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalat

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 18 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Ai nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.

Publicat: 28 iunie 2022, 15:53 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:02
Colaj de imagini în care apar foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii
Galerie foto

Galerie foto

Un alt detaliu important pentru realizarea celor mai bune foi de prăjituri este ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate / RețeteFelDeFel.ro

Rețeta de mai jos este cea de bază și poate fi folosită pentru orice fel de desert care are nevoie de foi de prăjituri. Acestea sunt cu amoniac și devin foarte fragede după ce sunt umplute cu diverse creme. Umplutura pe care o alegi este opțiunea ta, în funcție de preferințele culinare.

Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii

Fie că optezi pentru o cremă de vanilie, una de ciocolată sau de lămâie, cel mai important pas este ca aceasta să fie caldă atunci când o întinzi pe foile de prăjituri coapte pe dosul tăvii. Doar așa se vor frăgezi, iar gustul lor este unul greu de egalat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un alt detaliu important pentru realizarea celor mai bune foi de prăjituri este ca ingredientele pe care le folosești să fie de calitate. Ouăle, untul și aromele folosite trebuie să fie cât mai naturale. De asemenea, trebuie să ții cont exact de gramajul ingredientelor, deci vei avea nevoie de un cântar de bucătărie. Acesta se găsește în orice magazin mai mare, supermarket sau magazin cu articole de casă. Nu ezita să-l cumperi dacă îl găsești. Este mult mai practic decât lingura gradată sau orice altă ustensilă de bucătărie care promite rezultate exacte.

Citește și

Pentru a te bucura și tu de gustul delicios al acestor foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii îți oferit mai jos ingredientele și pașii de preparare pas cu pas. Aceste ingrediente sunt necesare pentru a obține șase foi cu dimensiunea de 30 cm X 33 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Cele mai bune deserturi sunt cele făcute acasă, în funcție de preferințele tale culinare și ale celor dragi, desigur. Adună pe bancul de lucru ingredientele necesare preparării foilor de prăjitură și urmărește apoi recomandările oferite de noi.

Cum se face aluatul pentru foile de prăjitură

Într-un bol, poți începe să bați ouăle cu zahărul și sarea. După ce acestea s-au omogenizat, se adaugă laptele și se ametescă în continuare până când zahărul s-a topit complet.

Mai apoi toarnă uleiul, pune vanilia și amoniacul stins cu două linguri de oțet sau zeama de lămâie.

Următorul pas constă în încorporarea făinii. Trebuie să frămânți până când obții un aluat omogen. Acesta nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare. Când are consistența dorită, aluatul se împarte în șase bucăți egale, aproximatv 200 de grame una.

Fiecare bucată de aluat se întinde în foi subțiri, care mai apoi se pun pe dosul tăvii, presărată în prealabil cu făină. Chiar și pe blatul de lucru e necesar să presari făină ca să poți întinde mai ușor aluatul.

Cum se coc foile de prăjitură

Cel mai important pas din modul de preparare pentru foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii este ca înainte de a le pune la cuptor, acestea trebuie înțepate din loc în loc cu o furculiță pentru a se găti perfect.

Foile se coc destul de repede. Durează aproximativ 10-13 minute până când acestea sunt gata, așa că trebuie să fii foarte atentă la ele. Primul semn că sunt gata este rumenirea lor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Înghețată de vanilie cu afine într-un recipient metalic, alături de o ligură și cornete de înghețată
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei porții din prăjitura Albinița
Galerie foto
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
Galerie foto
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
Galerie foto
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
20 iulie, 11:40
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
20 iulie, 05:59
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Tot capul mă doare. Din cel mai vesel copil, Patricia a ajuns peste noapte la limita dintre viaţă şi moarte. Ultima şansă a copilei costă, iar părinţii nu mai au niciun leu
"Tot capul mă doare". Din cel mai vesel copil, Patricia a ajuns peste noapte la limita dintre viaţă şi moarte. Ultima şansă a copilei costă, iar părinţii nu mai au niciun leu
"Tot capul mă doare". Din cel mai vesel copil, Patricia a ajuns peste noapte la limita dintre viaţă şi moarte. Ultima şansă a copilei costă, iar părinţii nu mai au niciun leu
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Noi vești despre relația Afra Saraçoğlu-Mert Ramazan Demir. Se zvonește că vacanța în Spania a venit și cu despărțire pentru cei doi
Noi vești despre relația Afra Saraçoğlu-Mert Ramazan Demir. Se zvonește că vacanța în Spania a venit și cu despărțire pentru cei doi
Noi vești despre relația Afra Saraçoğlu-Mert Ramazan Demir. Se zvonește că vacanța în Spania a venit și cu despărțire pentru cei doi
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
Ce s-a întâmplat cu steagurile lăsate pe Lună de către astronauții Apollo. Puțini prin ce au trecut în ultimele decenii
Supă de legume cu găluște bavareze
Supă de legume cu găluște bavareze
Supă de legume cu găluște bavareze
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Zborul în primul trimestru de sarcină: este sau nu indicat
Bella Thorne critică medicamentele pentru slăbit, deoarece stabilesc standarde de frumusețe nebunești. Vedeta a postat un videoclip în bikini
Bella Thorne critică medicamentele pentru slăbit, deoarece stabilesc „standarde de frumusețe nebunești”. Vedeta a postat un videoclip în bikini
Bella Thorne critică medicamentele pentru slăbit, deoarece stabilesc „standarde de frumusețe nebunești”. Vedeta a postat un videoclip în bikini
Beneficiile consumului de dovlecel. Cum te poate ajuta această legumă
Beneficiile consumului de dovlecel. Cum te poate ajuta această legumă
Beneficiile consumului de dovlecel. Cum te poate ajuta această legumă
fresh
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
închide