Prăjitura Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocale

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

În caietul îngălbenit de timp, al mamei sau al bunicii, exista o rețetă de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu din suc Fanta. Încearcă și tu prăjitura Fanta, dar, preparată cu suc proaspăt de portocale.

Două porții din prăjitura Fanta
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Fanta conține o armonie de gusturi și de culori / Shutterstock

Rețetele vechi cu iz de copilărie sunt mereu o provocare, pentru că se pot adapta gusturilor de acum. Cremele preparate în trecut cu făină, se pot prepara acum cu amidon. Sucurile acidulate, folosite în trecut la prepararea jeleurilor sunt înlocuite acum cu sucuri proaspete de fructe, mai gustoase și mai sănătoase. Glazurile de cacao cu unt sunt astăzi înlocuite cu glazuri de ciocolată, mai simple și mai rapid de preparat.

Citește și

Prăjitura cu suc de portocale poate fi desertul cu care să-ți impresionezi prietenii în weekend. Este gustoasă, dar și aspectuoasă și se prepară din trei straturi colorate și plăcut aromate. Prepar-o și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare prezentate mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru preparare prăjiturii constă în pregătirea compoziției pentru blat. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Fanta

Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de sare peste ele. Amestecă-le intens până când obții compoziție spumoasă. Adaugă zahărul și vanilia și amestecă în continuare până când compoziția aproape se triplează în volum.

Toarnă, treptat, uleiul și amestecând continuu, folosind o spatulă, pentru a menține compoziția aerată. Trece făina împreună cu pudra de cacao prin sită, deasupra compoziției și amestecă folosind aceleași mișcări circulare.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 22/32 cm. Întinde aluatul în tavă și nivelează-l uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace blatul prăjiturii pentru 35-40 de minute la 180°C. Între timp, prepară și crema de brânză.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mere și bezea.

Cum prepari crema de brânză și jeleul de portocale

Pune untul moale în bolul mixerului, adaugă zahărul și vanilia. Amestecă-le până când obții o compoziție cremoasă. Apoi încorporează crema de brânză, adăugată treptat.

După ce se răcește blatul, întinde crema de brânză deasupra și niveleaz-o uniform. Apoi prepară jeleul de portocale.

Pune zahărul și amidonul într-o crăticioară, toarnă sucul de portocale și amestecă până când devine consistentă. Lasă jeleul să se tempereze 10 minute și întinde-l uniform deasupra cremei de brânză. Pune prăjitura Fanta la rece până când jeleul de portocale devine ferm și se poate porționa prăjitura perfect.

Dacă îți plac prăjiturile cu jeleu de fructe, pune pe listă pentru data viitoare și rețeta de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Citește și
Porție de prăjitură Fanta decorată cu frunze de mentă, pe o farfurie albastră
Galerie foto

Galerie foto

Două porții din prăjitura Fanta
Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii cu suc de portocale
Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de brânză și a jeleului de portocale
+21
CELE MAI CITITE
Porție de Ghișman cu smântână și mentă
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean în farfurie, alături de lingură și felii de pâine
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Porție de curry de năut cu legume
Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare
Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
Galerie foto
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
Galerie foto
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Porții de tartă cu zmeură și cremă de brânză, pe un suport negru
Galerie foto
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
21 martie, 08:42
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
idee de rețete cu ton din conservă
20 martie, 06:18
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos 3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean în farfurie, alături de lingură și felii de pâine
20 martie, 05:57
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
4 zodii compatibile cu Gemenii, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii compatibile cu Gemenii, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii compatibile cu Gemenii, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
Pistolarul care a ameninţat un interlop cu pistolul în Bucureşti a fost gardă de corp pentru Robert de Niro şi Jason Statham
Pistolarul care a ameninţat un interlop cu pistolul în Bucureşti a fost gardă de corp pentru Robert de Niro şi Jason Statham
Pistolarul care a ameninţat un interlop cu pistolul în Bucureşti a fost gardă de corp pentru Robert de Niro şi Jason Statham
Kira Hagi a început pregătirile pentru nuntă. Cine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi
Kira Hagi a început pregătirile pentru nuntă. Cine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi
Kira Hagi a început pregătirile pentru nuntă. Cine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi
Moment istoric la Chefi la cuțite, în această seară: toți cei patru Chefi oferă cuțitele de aur după o jurizare
Moment istoric la Chefi la cuțite, în această seară: toți cei patru Chefi oferă cuțitele de aur după o jurizare
Moment istoric la Chefi la cuțite, în această seară: toți cei patru Chefi oferă cuțitele de aur după o jurizare
Cum arată nepoțica regretatului Vânător de crocodili. Grace a împlinit 4 ani
Cum arată nepoțica regretatului ”Vânător de crocodili”. Grace a împlinit 4 ani
Cum arată nepoțica regretatului ”Vânător de crocodili”. Grace a împlinit 4 ani
Ce poate să apară pe Soare în timpul eclipsei de pe 29 martie. Detaliul surpriză care va fi vizibil
Ce poate să apară pe Soare în timpul eclipsei de pe 29 martie. Detaliul surpriză care va fi vizibil
Ce poate să apară pe Soare în timpul eclipsei de pe 29 martie. Detaliul surpriză care va fi vizibil
Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Rețete de sucuri naturale pentru întărirea imunității
Rețete de sucuri naturale pentru întărirea imunității
Rețete de sucuri naturale pentru întărirea imunității
Justin Bieber a recunoscut că are probleme cu nervii și că uneori se urăște pe sine. Compozitorul părea absorbit de muzică într-un nou videoclip enigmatic
Justin Bieber a recunoscut că are „probleme cu nervii” și că uneori „se urăște pe sine”. Compozitorul părea absorbit de muzică într-un nou videoclip enigmatic
Justin Bieber a recunoscut că are „probleme cu nervii” și că uneori „se urăște pe sine”. Compozitorul părea absorbit de muzică într-un nou videoclip enigmatic
Factori care cresc riscul de boli cardiace. Ce semne indică un infarct
Factori care cresc riscul de boli cardiace. Ce semne indică un infarct
Factori care cresc riscul de boli cardiace. Ce semne indică un infarct
fresh
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor

Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor

Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor

File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros

File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
închide