Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa din bucătărie împreună cu ustensilele necesare. Pregătește un tel sau un mixer de mână, două boluri, o sită pentru făină și tava de cuptor în care așezi hârtie de copt.

Mai sunt necesare două vase, pentru a crea o baie de aburi. Poți folosi două crăticioare de dimensiuni diferite, pentru a include una în alta sau un bol de sticlă și o crăticioară. Mai pregătește și un tocător de lemn, dar și un cuțit de legume și fructe pentru pregătirea merelor.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu mere și ciocolată

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă într-un bol făina cu pudra de cacao și praful de copt, dar nu înainte de a le trece prin sită. Adaugă și sarea. În celălalt bol, amestecă apa cu uleiul, vanilia și zahărul. Amestecă energic aceste ingrediente, folosind mixerul sau telul, pentru a dizolva zahărul. Apoi, adaugă lichidul rezultat peste ingredientele solide din celălalt bol, în timp ce amesteci până când obții o compoziție omogenă.

Întinde compoziția pentru blatul prăjiturii în tava de copt. Poți opta pentru o tavă rotundă cu diametrul de 24-25 cm, sau pentru o tavă pătrată cu latura de 20 cm.

Curăță merele de coajă și de cotoare și taie-le în cuburi sau în felii mai mari. Presară bucățile de mere deasupra compoziției din tavă și apasă-le cu o spatulă doar cât să pătrundă ușor în compoziție. Merele se vor pregăti după ce ai pregătit compoziția pentru a nu avea timp să oxideze. Introdu tava în cuptor și coace prăjitura la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute.

Pentru a prepara glazura de ciocolată pune ciocolata împreună cu o linguriță de apă și una de ulei într-un bol sau crăticioară. Așază bolul deasupra altei crăticioare cu apă fierbinte. Amestecă  bine ingredientele din bol până când ciocolata este topită și glazura omogenizată.

Întinde glazura de ciocolată fierbinte peste prăjitura cu mere răcită. Lasă delicioasa prăjitură cu mere și ciocolată deoparte până când glazura de ciocolată devine fermă. Apoi vei putea porționa prăjitura și savura alături de familie și prieteni.

Dacă vei mai dori și o altă rețetă de prăjitură din categoria celor de post, mai poți încerca și rețeta de prăjitură cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.