Cum prepari prăjitură cu mere și cacao
Pune în bolul mixerului făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și sarea, trecute mai întâi prin sită. În cel de-al doilea bol, adaugă apa cu uleiul, vanilia și zahărul. Amestecă bine aceste ingrediente cu telul sau cu mixerul, până când zahărul este dizolvat. Toarnă amestecul de ingrediente lichide peste cele solide și amestecă intens până când obții o compoziție omogenă. Textura acestei compoziții este asemănătoare cu textura unui chec clasic, dar nu atât de pufoasă.
Întinde compoziția rezultată în tava de copt. Nivelează-i uniform suprafața, folosind o spatulă de tort.
Descoperă aici și o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.
După ce ai întins aluatul prăjiturii în tava de copt, poți pregăti și merele. Acestea se pregătesc ultimele pentru a nu oxida în timp ce prepari compoziția.
Curăță merele de coajă și de cotoare și taie-le în cuburi potrivit de mari. Presară cuburile de mere deasupra compoziției din tavă, iar peste ele presară pudra de scorțișoară. Apasă cuburile de mere ușor cu o lingură, să pătrundă puțin în interiorul compoziției. Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu mere și cacao pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos. Savureaz-o cu poftă alături de familie și prieteni. Pentru data viitoare când dorești să mai prepari un desert de post, îți recomandăm să încerci rețeta de vafe cu morcovi și cocos.