Negresă de post cu nuci și dulceață, simplă și rapid de preparat
Pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi în perioadele de post, poți prepara o delicioasă negresă de post cu nuci și dulceață. Rețeta nu este complicată și nici ingredientele nu sunt complexe.
Galerie foto
Tot ce trebuie să faci este să mergi în cămară și să alegi de acolo un borcan cu dulceața preferată. Apoi cureți câteva nuci și le toci grosier și mai prepari un aluat simplu cu pudră de cacao. Sunt ingrediente simple pe care, cu siguranță le ai în cămară. Dacă aroma dulceții nu ți se pare suficientă, mai poți adăuga puțină esență sau coajă de portocale.
Și în perioadele de post te poți răsfăța cu deserturi delicioase, mai simple sau mai complexe, dar cu siguranță, mai sănătoase. Lipsa ouălor din compoziție, dar și a untului gras, aduce un plus de sănătate prăjiturilor de post.
Un exemplu de desert savuros de post îl poți descoperi la rețeta de prăjitură cu mere și cacao. În continuare îți oferim rețeta completă pentru negresa delicioasă de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor și a ustensilelor necesare preparării rețetei de prăjitură. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească și pregătește forma de copt.
Pașii necesari pentru a prepara negresă de post cu nuci și dulceață
Într-un bol încăpător trece prin sită făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă bine aceste ingrediente solide pentru a îngloba aer în interiorul lor.
În alt bol, dar cu pereții mai înalți, toarnă uleiul și laptele de migdale sau apa minerală. Adaugă și zahărul. Amestecă bine aceste ingrediente, folosind mixerul pornit la o treaptă inferioară pentru a nu te stropi. De aceea este util un bol cu pereții mai înalți.
Nu opri mixerul până când zahărul nu este diluat. Vei obține un sos cremos.
În locul laptelui de migdale, poți folosi un lapte de soia sau lapte de cocos. Există o varietate de lapte vegetal de unde poți opta pentru cel preferat. Cel mai popular și mai accesibil este laptele de soia.
Poți prepara singură laptele vegetal. Îți oferim în acest scop o rețetă de lapte de soia, preparată în casă.
Peste sosul cremos, adaugă treptat amestecul de ingrediente solide, menționate de mai sus. Apoi încorporează dulceața și esența.
Va rezulta o compoziție cremoasă, densă și necursivă.
Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 20/30 cm și întinde în ea compoziția pentru negresă de post cu nuci și dulceață.
Niveleaz-o uniform la suprafață, folosind o spatulă de tort sau o lingură.
Introdu tava în cuptor și coace negresa la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35 de minute. Trebuie să fie bine rumenită la suprafață, dar poți opta și pentru testul scobitorii pentru a te asigura de coacerea acesteia. Dar vei ține cont că negresa de post va avea o textură ușor umedă.
Las-o să se răcească bine în tavă, apoi transfer-o pe un blat sau un platou și porționeaz-o.
Opțional, o poți decora și cu zahăr pudră, sau o poți glazura cu un jeleu de fructe sau cu o glazură de cacao. Este delicioasă în oricare dintre aceste variante.
Dacă dorești și un desert mai spectaculos de post, mai poți prepara și rețeta de tort de mere umplute cu rahat.
Galerie foto