Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale
Dacă îți este poftă de un desert simplu, dar savuros cu mere, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale.
Galerie foto
Merele sunt cele mai populare fructe de pe piață și mereu la îndemâna oricui. Te poți bucura de gustul și aroma lor în orice anotimp, pentru că sunt foarte rezistente. Iar rețetele de deserturi cu mere sunt cele mai versatile. Poți prepara din mere absolut toate tipurile de desert. Poți prepara plăcinte și tarte. prăjituri și torturi, clătite, budinci și diferite aluaturi.
Poți transforma miezul merelor chiar și în creme delicioase sau jeleuri pentru decorat prăjiturile. În plus, poți folosi merele în deserturi chiar și întregi. Descoperă aici o rețetă de tort de mere, umplute cu rahat, în care merele se folosesc întregi, doar îndepărtându-le cotoarele.
Dacă te-am convins de versatilitatea rețetelor de deserturi cu mere, îți oferim mai jos rețeta de prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale. Prepar-o și tu pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti aluatul pentru un blat de prăjitură urmând rețeta clasică de pandișpan, dar îl prepari mai consistent. După ce prepari aluatul și îl întinzi uniform în forma de copt pregătești și merele. Nu le pregătești înainte pentru a nu oxida.
Pașii necesari pentru prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale
Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blatul prăjiturii pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt moale interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 24 cm. Presară și un strat fin de făină peste unt.
Pune untul moale și zahărul într-un bol și amestecă-le intens până când se omogenizează bine.
Apoi adaugă unul câte unul, ouăle și omogenizează compoziția după fiecare. Trece făina împreună cu praful de copt prin sită, adaugă și praful de sare și încorporează acest amestec treptat în compoziția de mai sus. Amestecă delicat cu o spatulă, pentru a se omogeniza compoziția.
Întinde compoziția rezultată în forma de copt pregătită și nivelează-i uniform suprafața, cu spatula de tort.
Decojește merele și secționează-le în jumătăți. Poți opta pentru a îndepărta sau nu cotoarele de la mere. Dacă nu le vei îndepărta, se vor așeza mai bine în interiorul prăjiturii. Cu un cuțit cu lama subțire crestează suprafața merelor sub formă de evantai, străpungându-le doar până la cotoare.
De asta este indicat să nu îndepărtezi cotoarele. Stropește imediat merele cu suc de lămâie pentru a nu oxida.
Așază-le frumos peste blatul de prăjitură din forma de copt, și presează-le ușor în interiorul blatului. Printre mere presară și fulgii de migdale.
Introdu forma de copt în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lasă prăjitura să se răcească bine, apoi o poți decora cu zahăr pudră și porționa. Este o prăjitură simplă pe care o poți prepara pentru răsfățul dulce de zi cu zi. Iar pentru răsfățul din weekend când se adună toată familia acasă, îți recomandăm o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea.
Galerie foto