Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant
O prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură este un desert elegant și colorat, cu aspect spectaculos. Prepar-o și tu pentru a-i impresiona pe cei dragi, urmărind rețeta detaliată pe care ți-o oferim mai jos.

Această prăjitură este o armonie de texturi și arome. Blatul pufos, servește ca o bază delicată care susține straturile superioare fără a le eclipsa. Mousse-ul este catifelat, cu gust dulce-acrișor de zmeură. Este echilibrat de mascarpone, care îi conferă cremozitate și o notă blândă, neutră.
Jeleul de deasupra aduce un contrast ușor mai ferm, lucios și intens colorat. Este translucid, proaspăt și amplifică aroma zmeurei, oferind și o estetică de cofetărie elegantă. Este genul de prăjitură care se potrivește perfect la ocazii speciale, dar care se poate face și într-o zi în care vrei să te răsfeți.
Poate fi servită simplă sau decorată cu zmeură proaspătă, frunzulițe de mentă sau ciocolată albă rasă. Este un desert răcoritor, ideal pentru vară, aniversări sau pentru momente în care vrei să impresionezi cu un desert delicat și sofisticat. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a te răsfăța cu așa delicioasă prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara blatul care se prepară mult mai simplu decât un blat de pandișpan, fără a mai separa albușurile de gălbenușuri.
Iată cum prepari blatul pentru prăjitură cu mousse de zmeură
Bate ouăle întregi cu zahărul și vanilia până își triplează volumul și devin pufoase și palide.
Încorporează ușor făina cernută, amestecând cu o spatulă.
Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți detașabili (20×20 cm sau rotundă Ø 22 cm), unsă cu ulei.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace blatul timp de 12–15 minute. Lasă-l să se răcească complet în tavă.
Descoperă și o rețetă de blat umed, cu ciocolată în compoziție.
Prepară mousse-ul de zmeură
Pasează zmeura și trece-o printr-o sită fină pentru a elimina semințele.
Încălzește piureul obținut cu zahărul (fără să fiarbă), apoi adaugă gelatina hidratată și dizolvată. Lasă să se răcească la temperatura camerei.
Bate frișca până e ușor fermă. Într-un bol separat, amestecă mascarponele până devine cremos.
Încorporează piureul răcit în mascarpone, apoi adaugă frișca bătută, în 2-3 tranșe, cu mișcări ușoare.
Întinde mousse-ul peste blat, nivelează-l și pune tava la rece pentru 2-3 ore.
Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată.
Prepară jeleul pentru prăjitura cu mousse de zmeură
Pasează 3/4 din cantitatea de zmeură și trece-o prin sită. Încălzește piureul cu zahărul, apoi încorporează gelatina hidratată și dizolvată, precum și restul de zmeură.
Lasă jeleul să se răcorească (să fie la temperatura camerei, dar lichid). Apoi întinde-l uniform peste mousse-ul întărit și nivelează-i suprafața cu o spatulă.
Pune din nou prăjitura la rece pentru încă 2-3 ore sau peste noapte.