Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
Dacă îți plac torturile foarte cremoase și aromate, rețeta de tort cu două tipuri de mousse te va cuceri pe loc. Este o rețetă de tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni.
Galerie foto
Îi vei impresiona pe cei dragi un tort delicios și elegant, dar și spectaculos cu un așa contrast de culori. Rețeta nu se prepară greu și nici ingredientele nu sunt complexe. Însă tortul conține mai multe elemente ce necesită preparare separată și vei petrece mai mult timp în bucătărie, dar rezultatul final va merita din plin timpul alocat.
Tot din categoria torturilor cremoase și elegante mai poți prepara cu altă ocazie și rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios. Dar până atunci, pentru că este sezonul căpșunilor, prepară rețeta de tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei prepara blatul de tort, iar după răcirea lui vei prepara pe rând, cremele tip mousse. După montarea tortului și ținerea lui la rece pentru unt timp, vei prepara și glazura de ciocolată.
Cum prepari blatul pentru tortul cu două tipuri de mousse
Separară albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești compoziția de ciocolată.
Pune într-o crăticioară ciocolata tocată mărunt, împreună cu untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele până când se topesc și rezultă un sos mai consistent. Lasă sosul de ciocolată să se răcească, apoi poți începe amestecarea ingredientelor.
Nu uita să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când sosul de ciocolată s-a răcit, începe amestecare albușurilor și continuă până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat și amestecă-le intens până când obții o bezea fermă. Gălbenușurile amestecă-le cu sosul de ciocolată, răcit.
Apoi adaugă acest sos peste bezeaua de albușuri și încorporează-l ușor cu o spatulă. Apoi încorporezi și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, trecute prin sită și adăugate treptat.
Pune hârtie de copt în tavă și întinde compoziția pentru blat în interiorul ei. Nivelează-i uniform suprafața și introdu tava în cuptor. Coace blatul pentru tort cu două tipuri de mousse pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă-l pe un suport și lasă-l la răcit.
Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.
Cum prepari mousse de ciocolată
Mai întâi hidratează gelatina în apă rece cât să o acoperi.
Adaugă laptele cu ciocolata ruptă în bucăți într-un bol și așază-l pe baie de aburi. Când ciocolata este topită, iar compoziția omogenizată adaugă gelatina hidratată și amestecă până când se omogenizează compoziția.
Lasă compoziția de ciocolată să se răcească și amestec-o ușor cu frișca bătută. Vei obține o compoziție fină și aerată.
Întinde această compoziție peste blatul de tort răcit și încercuit cu inelul metalic. Pune platoul cu tort la rece pentru 2 ore.
Înainte de a-l scoate de la rece poți prepara mousse-ul de căpșuni.
Cum prepari mousse de căpșuni
Repetă procedeul de la pasul anterior și pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece.
Spală și scurge bine căpșunile, curăță-le și toacă-le în bucăți mai mici. Amestecă-le cu zahărul și pasează-le până când obții un piure. Trece piureul prin sită pentru a deveni fin.
Bate smântâna pentru frișcă și amestec-o ușor cu piureul de căpșuni. Adaugă și gelatina diluată și răcită, omogenizează ușor compoziția și întinde-o peste mousse-ul de ciocolată. Pune din nou tava cu tort la rece pentru alte 2-3 ore.
Cum prepari glazura pentru tortul cu două tipuri de mousse
Când mousse-ul de căpșuni devine ferm, poți prepara și glazura de ciocolată. Pune smântâna pentru frișcă să se încălzească într-o crăticioară și topește ciocolata mărunțită în ea. Amestecă până la omogenizare, ridică crăticioara de pe flacăra aragazului și lasă glazura timp de 5-6 minute să se răcească.
Îndepărtează inelul circular din jurul tortului, apoi toarnă glazura de ciocolată deasupra. Înclină ușor tortul pentru a se nivela glazura și las-o să se prelingă și pe lateralele tortului.
După ce glazura devine fermă poți decora tortul cu căpșuni și rulouri de ciocolată.
Tot din această categorie de torturi mai poți încerca și rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.
Galerie foto