Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac torturile foarte cremoase și aromate, rețeta de tort cu două tipuri de mousse te va cuceri pe loc. Este o rețetă de tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni.

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni pe un platou cu picior, alături de farfurii cu tacâmuri și un bol cu căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Tortul cu două tipuri de mousse este și delicios și elegant / Profimedia Images

Îi vei impresiona pe cei dragi un tort delicios și elegant, dar și spectaculos cu un așa contrast de culori. Rețeta nu se prepară greu și nici ingredientele nu sunt complexe. Însă tortul conține mai multe elemente ce necesită preparare separată și vei petrece mai mult timp în bucătărie, dar rezultatul final va merita din plin timpul alocat.

Citește și

Tot din categoria torturilor cremoase și elegante mai poți prepara cu altă ocazie și rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios. Dar până atunci, pentru că este sezonul căpșunilor, prepară rețeta de tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort, iar după răcirea lui vei prepara pe rând, cremele tip mousse. După montarea tortului și ținerea lui la rece pentru unt timp, vei prepara și glazura de ciocolată.

Cum prepari blatul pentru tortul cu două tipuri de mousse

Separară albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești compoziția de ciocolată.

Pune într-o crăticioară ciocolata tocată mărunt, împreună cu untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele până când se topesc și rezultă un sos mai consistent. Lasă sosul de ciocolată să se răcească, apoi poți începe amestecarea ingredientelor.

Nu uita să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Când sosul de ciocolată s-a răcit, începe amestecare albușurilor și continuă până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat și amestecă-le intens până când obții o bezea fermă. Gălbenușurile amestecă-le cu sosul de ciocolată, răcit.

Apoi adaugă acest sos peste bezeaua de albușuri și încorporează-l ușor cu o spatulă. Apoi încorporezi și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, trecute prin sită și adăugate treptat.

Pune hârtie de copt în tavă și întinde compoziția pentru blat în interiorul ei. Nivelează-i uniform suprafața și introdu tava în cuptor. Coace blatul pentru tort cu două tipuri de mousse pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă-l pe un suport și lasă-l la răcit.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari mousse de ciocolată

Mai întâi hidratează gelatina în apă rece cât să o acoperi.

Adaugă laptele cu ciocolata ruptă în bucăți într-un bol și așază-l pe baie de aburi. Când ciocolata este topită, iar compoziția omogenizată adaugă gelatina hidratată și amestecă până când se omogenizează compoziția.

Lasă compoziția de ciocolată să se răcească și amestec-o ușor cu frișca bătută. Vei obține o compoziție fină și aerată.

Întinde această compoziție peste blatul de tort răcit și încercuit cu inelul metalic. Pune platoul cu tort la rece pentru 2 ore.

Înainte de a-l scoate de la rece poți prepara mousse-ul de căpșuni.

Cum prepari mousse de căpșuni

Repetă procedeul de la pasul anterior și pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece.

Spală și scurge bine căpșunile, curăță-le și toacă-le în bucăți mai mici. Amestecă-le cu zahărul și pasează-le până când obții un piure. Trece piureul prin sită pentru a deveni fin.

Bate smântâna pentru frișcă și amestec-o ușor cu piureul de căpșuni. Adaugă și gelatina diluată și răcită, omogenizează ușor compoziția și întinde-o peste mousse-ul de ciocolată. Pune din nou tava cu tort la rece pentru alte 2-3 ore.

Cum prepari glazura pentru tortul cu două tipuri de mousse

Când mousse-ul de căpșuni devine ferm, poți prepara și glazura de ciocolată. Pune smântâna pentru frișcă să se încălzească într-o crăticioară și topește ciocolata mărunțită în ea. Amestecă până la omogenizare, ridică crăticioara de pe flacăra aragazului și lasă glazura timp de 5-6 minute să se răcească.

Îndepărtează inelul circular din jurul tortului, apoi toarnă glazura de ciocolată deasupra. Înclină ușor tortul pentru a se nivela glazura și las-o să se prelingă și pe lateralele tortului.

După ce glazura devine fermă poți decora tortul cu căpșuni și rulouri de ciocolată.

Tot din această categorie de torturi mai poți încerca și rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.

Citește și
Femeie decorând cu căpșuni un delicios tort cu două tipuri de mousse
Galerie foto

Galerie foto

Femeie întinzând glazura de ciocolată peste tort, cu o spatulă
Femeie adăugând glazură de ciocolată peste tort
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni pe un platou cu picior, alături de farfurii cu tacâmuri și un bol cu căpșuni
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure porționată
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Vremea 24 noiembrie-22 decembrie. Decembrie cu temperaturi de primăvară. Când vor cădea primii fulgi de nea
Vremea 24 noiembrie-22 decembrie. Decembrie cu temperaturi de primăvară. Când vor cădea primii fulgi de nea
Vremea 24 noiembrie-22 decembrie. Decembrie cu temperaturi de primăvară. Când vor cădea primii fulgi de nea
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide