Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort cu gust dulce-acrișor, răcoritor și foarte elegant, avem pentru tine o rețetă de tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Este desertul perfect pentru vară sau orice ocazie în care vrei un gust echilibrat, fructat și proaspăt.

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Acest tort este un dans armonios între răcoritor și dulce, între ușor și bogat, între catifelat și suculent / Shutterstock

Acest tort este un dans armonios între răcoritor și dulce, între ușor și bogat, între catifelat și suculent.

Fiecare strat are un rol precis în construcția finală, iar împreună creează un desert care nu doar încântă papilele, ci și oferă o experiență memorabilă de vară.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Blatul cu cacao are o densitate echilibrată. Este suficient de aerat pentru a nu fi greu, dar și destul de stabil pentru a susține crema și jeleul.

Crema are o textură mătăsoasă și aerată, iar gustul este delicat și proaspăt. Este ca o combinație între panna cotta și un mousse ușor.

Stratul de jeleu de vișine este ceea ce dă personalitate acestei prăjituri. Este colorat și are un gust ce surprinde și înviorează.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rețeta de tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul tortului, iar după răcire poți prepara crema de iaurt. Jeleul se prepară după ce tortul va sta un timp la rece pentru a se întări crema.

Cum prepari blatul pentru tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine

Amestecă ouăle cu zahărul și sarea până devin deschise și spumoase. Adaugă uleiul și iaurtul, amestecând ușor. Încorporează făina cernută cu pudra de cacao și praful de copt, apoi vanilia.

Toarnă compoziția într-o tavă de 25 cm diametrul, tapetată cu hârtie de copt. Coace blatul de tort la 175°C timp de 20–25 minute, până trece testul cu scobitoarea.

Lasă-l să se răcească complet în tavă.

Prepară crema de iaurt

Hidratează gelatina în 3 linguri de apă rece (sau în apă rece dacă folosești foi).

Amestecă iaurtul cu zahărul pudră și zeama de lămâie.

Bate frișca până face vârfuri moi, apoi încorporeaz-o în iaurt.

Topește gelatina hidratată pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaug-o în cremă (amestecând repede).

Toarnă crema peste blatul răcit și nivelează.

Pune deliciosul tort cu cremă de iaurt la frigider timp de o oră, să se întărească ușor înainte de jeleu.

Prepară jeleul de vișine

Fierbe vișinele cu zahărul și 100 ml apă timp de 5–7 minute. Poți să le pasezi pentru un jeleu fin sau le lași întregi.

Dizolvă amidonul în 50 ml apă rece, adaugă-l în compoziție și fierbe până se îngroașă ca o cremă. Adaugă zeama de lămâie.

Topește gelatina hidratată și încorporeaz-o în jeleul cald (nu fierbinte).

Lasă jeleul să se răcorească 10 minute, apoi toarnă-l peste crema întărită.

Pune din nou tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore, ideal peste noapte.

Descoperă și o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Ce trebuie să știi despre tortul cu cremă de iaurt și jeleu de vișine

  • Blatul este pufos, moale, ușor umed datorită iaurtului.
  • Crema de iaurt e catifelată, lejeră, cu o notă ușor acrișoară, aerisită de frișcă.
  • Jeleul de vișine aduce un strat contrastant, intens în culoare și gust, care leagă perfect între ele celelalte straturi – vizual și gustativ.
  • Se poate decora fiecare porție cu frișcă sau vișine proaspete.
  • Se servește bine rece, fiind un desert revigorant.
  • Este ideal pentru zile călduroase, dar și pentru ocazii speciale când vrei un desert ușor și spectaculos.
Citește și
CELE MAI CITITE
Dulciuri de post uşor de făcut
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Două pahare cu granita de cireșe
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Porție de prăjitură cu găuri și jeleu de cireșe
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Porții de tartă simplă cu cireșe
Galerie foto
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
05:46
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
05:28
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
23 iunie, 06:59
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Ouă umplute cu salată de cartofi
23 iunie, 05:39
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Borcan cu castraveți în saramură
22 iunie, 05:51
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
22 iunie, 05:41
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
21 iunie, 06:36
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
21 iunie, 05:56
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Adevărul despre promisiunea cu un milion de locuințe la 35.000 de euro. Guda: Faliment total
Adevărul despre promisiunea cu un milion de locuințe la 35.000 de euro. Guda: "Faliment total"
Adevărul despre promisiunea cu un milion de locuințe la 35.000 de euro. Guda: "Faliment total"
Aroganţa milionarului român care are 9 copii cu 4 femei diferite! A spus exact câţi bani câştigă în fiecare an
Aroganţa milionarului român care are 9 copii cu 4 femei diferite! A spus exact câţi bani câştigă în fiecare an
Aroganţa milionarului român care are 9 copii cu 4 femei diferite! A spus exact câţi bani câştigă în fiecare an
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Irina Baeva și Giovanni Medina continuă să rămână în atenția presei. Se spune că cei doi s-ar fi căsătorit
Irina Baeva și Giovanni Medina continuă să rămână în atenția presei. Se spune că cei doi s-ar fi căsătorit
Irina Baeva și Giovanni Medina continuă să rămână în atenția presei. Se spune că cei doi s-ar fi căsătorit
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cât valorează inelul de logodnă primit de Dua Lipa. Detalii despre bijuteria prețioasă
Cât valorează inelul de logodnă primit de Dua Lipa. Detalii despre bijuteria prețioasă
Cât valorează inelul de logodnă primit de Dua Lipa. Detalii despre bijuteria prețioasă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
fresh
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
închide