Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure

Pentru un weekend petrecut cu familia și prietenii sau chiar pentru un eveniment mai special, îți oferim o rețetă de tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure.

Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Galerie foto

Galerie foto

Tortul cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure este un desert rafinat / Rețetefeldefel.ro

Acest tort este un desert rafinat, echilibrând perfect dulceața catifelată a ciocolatei albe cu prospețimea ușor acrișoară a fructelor de pădure. Fiecare strat aduce o textură și o aromă distinctă. Blatul este moale și delicat, jeleul fructat adaugă o notă răcoritoare și mousse-ul este fin și aerat. Este un tort ideal pentru ocazii speciale, elegant prin simplitatea sa, dar spectaculos la gust și aspect.

Citește și

Acest tort este o combinație perfectă între dulce și acrișor, cremos și răcoritor, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru orice ocazie. Fiecare strat contribuie la o experiență gustativă unică. Iar aspectul său elegant îl face demn de orice masă festivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tort cu ciocolată și zmeură. Iar mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării blatului de tort, mousse-ului de ciocolată albă și jeleului de fructe. Glazura o vei prepara la final, după asamblarea și răcirea tortului.

Prepararea blatului de tort cu mousse de ciocolată albă

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Mixează ouăle cu zahărul până când compoziția devine deschisă la culoare și cremoasă. Adaugă vanilia.

Cerne făina peste compoziție și încorporeaz-o ușor cu o spatulă, prin mișcări delicate.

Toarnă aluatul în tavă și coace blatul de tort timp de 15-18 minute, până trece testul scobitorii. Lasă-l să se răcească complet.

Prepararea jeleului de fructe de pădure

Hidratează gelatina în apă rece timp de 10 minute.

Pune fructele de pădure și zahărul într-o cratiță la foc mic. Fierbe 5-7 minute, apoi pasează compoziția și strecoar-o pentru a elimina semințele.

Dizolvă gelatina hidratată în piureul de fructe cald și amestecă bine.

Toarnă jeleul într-o formă de 18 cm diametru, tapetată cu folie alimentară, și lasă-l la frigider 2-3 ore, până se încheagă.

Descoperă și o rețetă de jeleu de zmeură preparat în casă.

Prepararea mousse-ului de ciocolată albă

Hidratează gelatina în apă rece timp de 10 minute.

Topește ciocolata albă la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 20 de secunde.

Încălzește laptele fără să-l fierbi și dizolvă gelatina în el. Amestecă-l apoi cu ciocolata topită.

Bate smântâna pentru frișcă până devine cremoasă, apoi încorporeaz-o treptat în ciocolată, folosind mișcări ușoare.

Asamblare tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure

Așază blatul pe un platou și pune în jurul său un inel reglabil de tort sau pereți de acetat.

Toarnă un strat subțire de mousse de ciocolată albă.

Așază cu grijă jeleul de fructe de pădure peste mousse.

Completează cu restul de mousse și nivelează bine suprafața.

Dă tortul la frigider pentru minimum 4-5 ore, ideal peste noapte.

Preparare glazură de ciocolată albă

Topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă. Hidratează gelatina in apa rece, apoi topește-o în lapte. După ce scoți tortul din formă, pune-l la congelator cel puțin 30 de minute, apoi toarnă glazura de ciocolată peste el și niveleaz-o. Decorează-l după propria imaginație.

Servește feliile de tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure reci, pentru a simți contrastul perfect dintre mousse-ul fin și jeleul răcoritor.

Citește și
Porție de tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Colaj de poze cu pașii de preparare jeleu de fructe
Colaj de poze cu pașii de preparare mousse de ciocolată albă
+1
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure porționată
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide