Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat
Această rețetă de prăjitură de post cu prune este foarte ușor de preparat și este ideală pentru momentele în care dorești un desert simplu, dar plin de arome. Este o prăjitură din categoria celor de post, dar va avea succes și în celelalte zile.
Galerie foto
Aluatul prăjiturii este pufos și ușor, iar prunele adaugă o notă dulce-acrișoară care echilibrează perfect dulceața prăjiturii. Scorțișoara și coaja de lămâie pot oferi un plus de complexitate gustului. Iar textura umedă și fructată face ca această prăjitură să fie apreciată de toată lumea, fie că țin post sau nu. Se poate servi la micul dejun, ca gustare sau desert, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Poți opta pentru orice tip de prune, dar este ideal să le alegi mai puțin coapte. Le poți alege mari sau mici, după preferințe, oricum le vei secționa înainte de folosire. Poți folosi chiar și prune de mai multe feluri, pentru un plus de aromă și aspect interesant.
Descoperă și o rețetă de plăcintă cu prune ca la bunica, simplă și ușor de preparat, iar gustul ei te va trimite pe meleagurile copilăriei. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea prunelor.
Spală prunele, scoate sâmburii și taie-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor.
Descoperă și o rețetă de chec cu iaurt și prune.
Cum prepari aluatul pentru prăjitură de post cu prune
Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, un praf de sare, zahărul vanilat și scorțișoara.
Într-un alt bol, amestecă uleiul cu apa minerală și adaugă oțetul. Amestecă bine.
Toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate și omogenizează bine compoziția, astfel încât să obții un aluat omogen și fără cocoloașe.
Adaugă coaja rasă de lămâie, dacă folosești, pentru un plus de aromă.
Cum montezi și coci prăjitura
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Tapetează o tavă (aproximativ 20×30 cm) cu hârtie de copt.
Toarnă aluatul în tavă și nivelează-l cu o spatulă.
Așază bucățile de prune deasupra aluatului, presându-le ușor în compoziție.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace delicioasa prăjitură de post cu prune timp de 30-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).
După ce s-a copt, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă. Apoi o poți decora cu fulgi de migdale sau cu zahăr pudră și porționa.
Tot din categoria prăjiturilor cu prune, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu cremă de prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă.
Galerie foto