Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să prepari un chec deosebit pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară. Vei obține un chec delicios, cu textură densă și ușor umedă.

Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Culoarea checului este influențată de migdale și de pudra de scorțișoară / Shutterstock

Migdalele ușor rumenite și mărunțite fin, în combinație cu prunele și scorțișoara, oferă desertului un gust irezistibil. Mai poți înlocui migdalele cu nuci sau alune de pădure sau le poți combina pe toate în același desert. Cât despre prune, este important să le alegi ușor coapte și ferme pentru a nu forma sirop în timpul coacerii. Alege prune lunguiețe, de culoare neagră, ele sunt mai gustoase și mai aromate.

Citește și

Mai târziu, în sezonul rece, poți repeta rețeta de prăjitură folosind prune deshidratate sau prune din compot. Îți oferim în acest scop și o rețetă de compot de prune întregi, pentru iarnă. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta de chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că în această rețetă de chec prunele nu sunt incluse în aluat, ci doar deasupra acestuia, este important să optezi pentru prune coapte, dar mai ferme și de formă alungită. Sunt mai aspectuoase și poți îndepărta sâmburii fără să secționezi prunele. Poți opta și pentru prunele întregi și vei elimina sâmburii în momentul servirii.

Cum prepari chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară

Începe prin a rumeni migdalele la tigaie sau la cuptor până când devin mai crocante. Nu le rumeni în exces pentru că devin amare. Lasă-le să se răcească și mărunțește-le fin cu o râșniță sau cu ajutorul robotului. Apoi ocupă-te de îndepărtarea sâmburilor din prune, pe care îi împingi cu un bețișor de frigărui din partea unde a fost codița, către capăt.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi trece făina prin sită într-un bol încăpător. Presară peste ea praful de copt, sarea, scorțișoara și migdalele mărunțite. Amestecă bine toate ingredientele din bol.

Adaugă cele patru ouă în alt bol. Pentru un astfel de chec nu este necesară separarea albușurilor de gălbenușuri. Presară peste ouă zahărul și amestecă bine folosind un tel sau mixerul.

Te oprești din amestecat când obții o compoziție spumoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Peste compoziția de ouă adaugă pe rând uleiul și iaurtul. Omogenizează bine compoziția, după fiecare ingredient adăugat. Apoi încorporează treptat amestecul de ingrediente din celălalt bol.

Folosește o tavă clasică de chec pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină sau așezi în ea hârtie de copt. Întinde în tavă compoziția pentru chec și niveleaz-o uniform cu o spatulă la suprafață. Așază prunele frumos la suprafața aluatului de chec, pe mijloc.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec cu prune și migdale pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă checul să se răcească mai întâi în tavă, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire. După răcire, presară zahăr pudră pe deasupra și porționează-l frumos.

Tot din categoria rețetelor de chec cu fructe, mai poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine.

 

Citește și
Două felii de chec pe o farfurie, alături de platoul cu chec, pune proaspete și migdale
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu migdale în aluat, decorat cu prune, zahăr pudră și frunze de mentă
Chec cu prune și migdale porționat pe farfurie
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
+1
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată porționat pe un platou cu o spatulă de tort și o porție pe farfurie
Galerie foto
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Chec cu iaurt și prune pe platou, alături de două farfurii cu felii de chec și prune proaspete
Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedă
Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedă
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing pe un platou de lemn
Galerie foto
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
23 noiembrie, 05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Experiment Observator: Anunţurile fake care te pot face să ratezi vacanţa de Anul Nou
Experiment Observator: Anunţurile fake care te pot face să ratezi vacanţa de Anul Nou
Experiment Observator: Anunţurile fake care te pot face să ratezi vacanţa de Anul Nou
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
închide