Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să prepari un chec deosebit pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară. Vei obține un chec delicios, cu textură densă și ușor umedă.

Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Culoarea checului este influențată de migdale și de pudra de scorțișoară / Shutterstock

Migdalele ușor rumenite și mărunțite fin, în combinație cu prunele și scorțișoara, oferă desertului un gust irezistibil. Mai poți înlocui migdalele cu nuci sau alune de pădure sau le poți combina pe toate în același desert. Cât despre prune, este important să le alegi ușor coapte și ferme pentru a nu forma sirop în timpul coacerii. Alege prune lunguiețe, de culoare neagră, ele sunt mai gustoase și mai aromate.

Citește și

Mai târziu, în sezonul rece, poți repeta rețeta de prăjitură folosind prune deshidratate sau prune din compot. Îți oferim în acest scop și o rețetă de compot de prune întregi, pentru iarnă. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta de chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că în această rețetă de chec prunele nu sunt incluse în aluat, ci doar deasupra acestuia, este important să optezi pentru prune coapte, dar mai ferme și de formă alungită. Sunt mai aspectuoase și poți îndepărta sâmburii fără să secționezi prunele. Poți opta și pentru prunele întregi și vei elimina sâmburii în momentul servirii.

Cum prepari chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară

Începe prin a rumeni migdalele la tigaie sau la cuptor până când devin mai crocante. Nu le rumeni în exces pentru că devin amare. Lasă-le să se răcească și mărunțește-le fin cu o râșniță sau cu ajutorul robotului. Apoi ocupă-te de îndepărtarea sâmburilor din prune, pe care îi împingi cu un bețișor de frigărui din partea unde a fost codița, către capăt.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi trece făina prin sită într-un bol încăpător. Presară peste ea praful de copt, sarea, scorțișoara și migdalele mărunțite. Amestecă bine toate ingredientele din bol.

Adaugă cele patru ouă în alt bol. Pentru un astfel de chec nu este necesară separarea albușurilor de gălbenușuri. Presară peste ouă zahărul și amestecă bine folosind un tel sau mixerul.

Te oprești din amestecat când obții o compoziție spumoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Peste compoziția de ouă adaugă pe rând uleiul și iaurtul. Omogenizează bine compoziția, după fiecare ingredient adăugat. Apoi încorporează treptat amestecul de ingrediente din celălalt bol.

Folosește o tavă clasică de chec pe care o ungi cu puțin ulei și presari făină sau așezi în ea hârtie de copt. Întinde în tavă compoziția pentru chec și niveleaz-o uniform cu o spatulă la suprafață. Așază prunele frumos la suprafața aluatului de chec, pe mijloc.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec cu prune și migdale pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă checul să se răcească mai întâi în tavă, apoi transferă-l pe un platou sau un grătar de răcire. După răcire, presară zahăr pudră pe deasupra și porționează-l frumos.

Tot din categoria rețetelor de chec cu fructe, mai poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine.

 

Citește și
Două felii de chec pe o farfurie, alături de platoul cu chec, pune proaspete și migdale
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu migdale în aluat, decorat cu prune, zahăr pudră și frunze de mentă
Chec cu prune și migdale porționat pe farfurie
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
+1
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată porționat pe un platou cu o spatulă de tort și o porție pe farfurie
Galerie foto
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată
Chec cu iaurt și prune pe platou, alături de două farfurii cu felii de chec și prune proaspete
Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedă
Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedă
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing pe un platou de lemn
Galerie foto
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au condiţii vătămătoare. Nu e vina noastră
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au "condiţii vătămătoare". "Nu e vina noastră"
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au "condiţii vătămătoare". "Nu e vina noastră"
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide