Plăcintă cu prune ca la bunica. Rețetă din copilărie
Dacă te-a cuprins nostalgia după deserturile mult adorate în copilărie, avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu prune ca la bunica. Este simplă și ușor de preparat, iar gustul ei te va trimite pe meleagurile copilăriei.
Galerie foto
Pentru că este sezonul prunelor, cele mai des preparate rețete sunt cele cu prune. Poți folosi prunele atât în rețete de deserturi cât și în cele de feluri principale. Iar pe lângă gustul delicios pe care îl oferă preparatelor, prunele aduc și o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului. Chiar dacă au un număr redus de calorii, acestea sunt bogate în fibre și nutrienți. Au un conținut ridicat de vitamina A și E, acid folic, fosfor, magneziu si complexul de vitamine B.
Poți beneficia de proprietățile prunelor atât consumându-le proaspete, cât și incluse în preparate. O mare parte dintre acestea se mențin și după ce prunele sunt supuse procesului termic. Profită de acestea preparând cât mai multe rețete cu prune. Una dintre rețete poate fi cea de crumble cu prune și nuci, simplu și delicios. Iar pentru rețeta de plăcintă cu prune ca la bunica, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea plăcintei cu prune constă în pregătirea aluatului. Acesta necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp pentru dospire. În acest interval de timp poți pregăti prunele și tava în care vei coace plăcinta.
Cum prepari aluat pentru plăcintă cu prune ca la bunica
Trece făina prin sită într-un bol încăpător. În alt bol, adaugă drojdia sfărâmată, o linguriță de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Amestecă intens până când drojdia și zahărul se diluează. Mai adaugă și o linguriță de făină, omogenizează amestecul și acoperă bolul cu un ștergar. Lasă drojdia să se activeze timp de 10-12 minute, pe masa de lucru.
Formează un loc adânc la mijlocul făinii din celălalt bol. Adaugă acolo drojdia activată. Pune untul moale în bolul în care ai avut drojdia și amestecă-l cu zahărul și oul. Adaugă acest amestec în bolul cu făină, peste drojdie. Toarnă treptat și laptele cald, în timp ce amesteci intens toate ingredientele din vas. Frământă aluatul pentru plăcintă până când devine compact și nelipicios.
Galerie foto