Prăjitură simplă cu mere, de post
În trecut, mamele și bunicile păstrau colecția lor interesantă de rețete notată în carnețele îngălbenite de vreme. Una dintre acele rețete, adorată de întreaga familie, era rețeta de prăjitură simplă cu mere, de post. Era una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din categoria celor de post.
Galerie foto
Interesant la această prăjitură este modul de preparare al straturilor. Nu vei petrece timp în bucătărie pentru a prepara aluaturi complexe. Doar amesteci câteva ingrediente solide pe care le combini cu merele în straturi și puțin ulei.
Vei rămâne surprinsă atât de aspectul prăjiturii, cât și de gustul delicios al acesteia. Dacă vrei să testezi rețeta, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Este o rețetă simplă și rapidă și este necesar să ai totul la îndemână, atunci când începi să prepari compozițiile prăjiturii. Adună pe masa de lucru și ustensilele necesare. Ai nevoie de două boluri, o răzătoare, o spatulă și o tavă de copt. Poți opta pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm sau pentru una dreptunghiulară cu laturile de de 20/30 cm.
Pași de pregătire a ingredientelor pentru prăjitură simplă cu mere
Spală bine merele și șterge-le cu prosoape de hârtie. Îndepărtează-le codițele și coaja doar acolo unde merele sunt deteriorate. Coja merelor este gustoasă și plină de vitamine. Ar fi păcat s-o îndepărtezi și să nu profiți de proprietățile ei.
Vezi aici și: cum se prepară prăjitura cu mere, fără coacere!
Ia un bol încăpător și dă merele pe răzătoarea mare direct în bol. Adaugă peste mere pudra de scorțișoară, esența de vanilie și uleiul. Amestecă-le până la omogenizarea compoziției. Dacă merele nu sunt foarte suculente, mai adaugă și aproximativ 150 ml de apă. Este important ca merele să lase lichid în timpul tratamentului termic pentru a umezi perfect straturile din ingrediente solide.
În alt bol, amestecă făina cu grișul, zahărul, sarea și praful de copt. Pe acestea amestecă-le foarte bine folosind o spatulă. Este important ca acest amestec să fie uniform.
Cum montezi și coci prăjitura cu mere de post
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. E important să fie încălzit când introduci prăjitura la copt. Apoi, unge forma de copt cu puțin ulei. La baza formei presară jumătate din amestecul de ingrediente solide. Peste acestea întinde jumătate din compoziția de mere. Urmează cealaltă parte din amestecul de ingrediente solide, iar deasupra restul de mere răzuite. Pentru un aspect mai plăcut, poți presăra deasupra ultimului strat de mere un strat foarte fin din amestecul de ingrediente solide.
Pune tava la cuptor și coace delicioasa prăjitură simplă cu mere pentru 40-45 de minute. Straturile din amestecul de ingrediente solide se vor transforma în blaturi foarte delicioase cu textură umedă.
Lasă prăjitura să se răcească bine pentru a se porționa frumos. Iar pentru următoarea dată când îți propui să prepari un alt desert delicios, îți recomandăm o rețetă de prăjitura inteligentă. Este un desert spectaculos care se separă singur în trei straturi delicioase.