Prăjitura Tosca, delicioasă și spectaculoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ai o ocazie specială și vrei să prepari rapid o prăjitură cu care nu dai greș, prăjitura Tosca este alegerea perfectă. Este un desert delicios, atât pentru copiii pofticioși, cât și pentru adulții mofturoși. Combinația dintre crema de vanilie, biscuiții însiropați și glazura de ciocolată va fi pe placul celor care vor gusta din ea.

Publicat: 24 iulie 2022, 06:23
Prăjitură cu blat cu mac, cremă de vanilie si glazură de ciocolată tăiată în bucăți dreptunghiulare și așezată pe un blat de bucătărie gri
Prăjitura Tosca pare greu de preparat, dar se face repede și este potrivită pentru orice ocazie / RețeteFelDeFel.ro

Pregătește mai multe porții pentru că sigur cei care vor gusta nu se vor opri la o singură porție. Pe lângă faptul că este gustoasă, această prăjitură este și spectaculoasă. Cum aspectul contează atunci când vine vorba despre desert, prăjitura Tosca are toate șansele să fie în topul preferințelor invitaților tăi. 

Ingrediente

Mod de preparare

Spuma din albușurile de ou este foarte importantă la prăjitura Tosca, de aceea se prepară prima. Într-un bol de mixer pune albușurile de ou, un praf de sare și mixează până când acestea se fac spumă. Când compoziția este suficient de tare, adaugă puțin câte puțin zahărul mixând în continuare, fără oprire. După ce albușurile au consistența unei bezele, începe să adaugi macul amestecând până se omogenizează. La final adaugă în ploaie făina și praful de copt.

Într-o tavă pune hârtie de copt astfel încât aceasta să acopere toată suprafața. Toarnă compoziția și niveleaz-o bine. Pornește cuptorul la 180 °C și pune tava timp de 25-35 de minute în funcție de puterea de coacere. Dacă nu ești sigură poți face testul cu scobitoarea.

Cum faci crema pentru prăjitura Tosca

Cât timp blatul se coace la cuptor te poți apuca să faci crema. Într-o cratiță pune gălbenușurile, un praf de sare și zahărul și amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. Amestecul este gata când zahărul este perfect încorporat și este deschis la culoare. Apoi adaugă amidonul, laptele și pune cratița pe foc amestecând continuu ca să nu se lipească. Lasă-l să fiarbă și după ce dă în clocot de două, trei ori poți să stingi focul. Lasă-l să se răcească 5-10 minute și apoi adaugă untul tăiat în cubulețe și esența și amestecă până se încorporează.

Toarnă crema obținută peste blatul scos din cuptor, direct în tavă și nivelează bine.

Cum se prepară glazura

Peste stratul de cremă pune biscuiții însiropați în cafea și un strat de glazură. Glazura pentru prăjitura Tosca este foarte ușor de făcut: topește ciocolata împreună cu smântâna și untul la foc mic. Trebuie să amesteci continuu ca să nu se lipească. Când este gata, toarnă glazura obținută peste biscuiți.

Pune prăjitura la răcit, cel mai bine ar fi să o lași peste noapte la frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Avantajul de a folosi ciocolata neagră

Dacă te-ai hotărât să folosești ciocolată neagră la prăjitura Tosca, este bine să știi că aceasta are o serie de beneficii pentru organismul tău.

Are un conținut mare de cacao și de aceea este hrănitoare. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât este mai hrănitoare și are mai multe minerale în compoziție. Ciocolata neagră de calitate este bogată în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan şi alte câteva minerale. Pe lângă toate acestea mai are şi compuşi organici, care sunt activi biologic şi funcţionează ca antioxidanţi.

Compuşii bioactivi din ciocolata neagră pot fi buni pentru piele. Flavonele pot proteja împotriva efectelor nocive ale soarelui, îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul pielii şi cresc densitatea şi hidratarea dermei. Tot pentru hidratere poți să-ți prepari cea mai bună rețetă de Piña Colada fără alcool. Dacă planifici o vacanţă la mare, la plajă, ia în considerare ca o perioadă, înainte de vacanţă, să consumi ciocolată neagră.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de supă Vichyssoise, o rețeta franțuzească clasică
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de prăjitură cu rubarbă pe farfurie cu furculiță, alături de prăjitura secționată pe platou și tulpini de rubarbă
Galerie foto
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură turnată cu brânză, porționată pe farfurie, alături de o sită cu zahăr pudră
Galerie foto
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitura Coca Cola servită pe un blat de lemn
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
închide