Prăjitura Tosca, delicioasă și spectaculoasă
Dacă ai o ocazie specială și vrei să prepari rapid o prăjitură cu care nu dai greș, prăjitura Tosca este alegerea perfectă. Este un desert delicios, atât pentru copiii pofticioși, cât și pentru adulții mofturoși. Combinația dintre crema de vanilie, biscuiții însiropați și glazura de ciocolată va fi pe placul celor care vor gusta din ea.
Pregătește mai multe porții pentru că sigur cei care vor gusta nu se vor opri la o singură porție. Pe lângă faptul că este gustoasă, această prăjitură este și spectaculoasă. Cum aspectul contează atunci când vine vorba despre desert, prăjitura Tosca are toate șansele să fie în topul preferințelor invitaților tăi.
Ingrediente
Mod de preparare
Spuma din albușurile de ou este foarte importantă la prăjitura Tosca, de aceea se prepară prima. Într-un bol de mixer pune albușurile de ou, un praf de sare și mixează până când acestea se fac spumă. Când compoziția este suficient de tare, adaugă puțin câte puțin zahărul mixând în continuare, fără oprire. După ce albușurile au consistența unei bezele, începe să adaugi macul amestecând până se omogenizează. La final adaugă în ploaie făina și praful de copt.
Într-o tavă pune hârtie de copt astfel încât aceasta să acopere toată suprafața. Toarnă compoziția și niveleaz-o bine. Pornește cuptorul la 180 °C și pune tava timp de 25-35 de minute în funcție de puterea de coacere. Dacă nu ești sigură poți face testul cu scobitoarea.
Cum faci crema pentru prăjitura Tosca
Cât timp blatul se coace la cuptor te poți apuca să faci crema. Într-o cratiță pune gălbenușurile, un praf de sare și zahărul și amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. Amestecul este gata când zahărul este perfect încorporat și este deschis la culoare. Apoi adaugă amidonul, laptele și pune cratița pe foc amestecând continuu ca să nu se lipească. Lasă-l să fiarbă și după ce dă în clocot de două, trei ori poți să stingi focul. Lasă-l să se răcească 5-10 minute și apoi adaugă untul tăiat în cubulețe și esența și amestecă până se încorporează.
Toarnă crema obținută peste blatul scos din cuptor, direct în tavă și nivelează bine.
Cum se prepară glazura
Peste stratul de cremă pune biscuiții însiropați în cafea și un strat de glazură. Glazura pentru prăjitura Tosca este foarte ușor de făcut: topește ciocolata împreună cu smântâna și untul la foc mic. Trebuie să amesteci continuu ca să nu se lipească. Când este gata, toarnă glazura obținută peste biscuiți.
Pune prăjitura la răcit, cel mai bine ar fi să o lași peste noapte la frigider.
Avantajul de a folosi ciocolata neagră
Dacă te-ai hotărât să folosești ciocolată neagră la prăjitura Tosca, este bine să știi că aceasta are o serie de beneficii pentru organismul tău.
Are un conținut mare de cacao și de aceea este hrănitoare. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât este mai hrănitoare și are mai multe minerale în compoziție. Ciocolata neagră de calitate este bogată în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan şi alte câteva minerale. Pe lângă toate acestea mai are şi compuşi organici, care sunt activi biologic şi funcţionează ca antioxidanţi.
Compuşii bioactivi din ciocolata neagră pot fi buni pentru piele. Flavonele pot proteja împotriva efectelor nocive ale soarelui, îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul pielii şi cresc densitatea şi hidratarea dermei. Tot pentru hidratere poți să-ți prepari cea mai bună rețetă de Piña Colada fără alcool. Dacă planifici o vacanţă la mare, la plajă, ia în considerare ca o perioadă, înainte de vacanţă, să consumi ciocolată neagră.