Pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de Crăciun

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă nu te-ai hotărât ce friptură să prepari pentru masa de Crăciun, îți oferim o rețetă de pulpă de porc cu legume la cuptor.

Friptură din pulpă de porc secționată la un capăt, alături de cartofi și roșii într-un vas roșu
Galerie foto

Galerie foto

O parte din roșiile coapte cu ceapa și usturoiul se pot transforma într-un sos delicios pentru glazurat friptura și cartofii / Shutterstock

Pulpa de porc este alegerea perfectă pentru a obține o friptură fragedă și suculentă. Este o porțiune de carne ușor împănată cu grăsime, ceea ce îi oferă frăgezime în timpul preparării, Poți opta pentru a prepara pulpa cu os sau fără acesta. Ideală este prepararea fără os, pentru că osul îl poți folosi ulterior la supă sau ciorbă.

Rețetele de friptură din carne de porc sunt cele mai căutate în preajma sărbătorilor de iarnă. Sunt tradiționale pentru mesele de Crăciun sau de Revelion.

Poți prepara friptura de porc în multe moduri, în funcție de tipul de carne folosit. Poți opta pentru cotlet, ceafă, pulpă sau piept de porc. Pieptul de porc îl poți prepara sub formă de ruladă simplă sau umplută cu diferite ingrediente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Descoperă aici o rețetă de ruladă din fleică de porc la cuptor, foarte gustoasă și apetisantă. Iar mai jos, descoperă lista de ingrediente și pașii necesari fripturii din pulpă de porc cu legume la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea fripturii constă în pregătirea cărnii care necesită un timp de marinare la rece. Este important acest pas pentru reușita unei fripturi fragede și gustoase. Descoperă aici un articol despre cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.

Cum prepari pulpă de porc cu legume la cuptor

Pune bucata de carne pe blatul de lucru și cresteaz-o ușor din loc în loc, doar pe partea de interior. Presară pe ambele părți sare, piper, boia de ardei și cimbru uscat. Stropește carnea cu puțin ulei și maseaz-o bine pentru a facilita pătrunderea aromelor cât mai adânc în carne. În crestăturile din carne pune rondele de usturoi. Apoi strânge carnea și înfășoar-o cu sfoară de bucătărie.  Acoper-o cu folie și pune-o la rece pentru 2-3 ore.

După ce carnea a stat câteva ore la marinat pune ulei într-o tigaie și rumenește bine pulpa de porc pe toate părțile. Apoi transfer-o într-un vas termorezistent împreună cu uleiul. Poți folosi untură de porc dacă ai. Friptura iese mai gustoasă preparată în untură.

Pe lângă pulpa de porc pune în vas cartofi mai micuți și o ceapă tăiată în sferturi. Strecoară și câteva crenguțe de rozmarin și 2-3 căței de usturoi, necurățați.

Acoperă vasul cu hârtie de copt, iar peste aceasta așază o o folie de aluminiu. Străpunge atât folia cât și hârtia de copt cu vârful unui cuțit în 2-3 locuri.

Pune vasul cu friptura și legumele la cuptor pentru o oră, la 175 de grade Celsius. Apoi, descoperă carnea și testeaz-o cu o furculiță dacă este pătrunsă. Dacă este aproape gata, adaugă în vas și roșiile cherry. Pune din nou vasul cu pulpă de porc cu legume la cuptor, dar fără hârtia de copt și folia de aluminiu. Lasă ingredientele să se mai prepare pentru 15-20 de minute. Pe parcurs, mai unge carnea cu sosul din tavă și mai întoarce-o și pe partea cealaltă pentru o rumenire uniformă.

O parte din roșiile cherry coapte plus ceapa și cățeii de usturoi le poți transforma într-un sos delicios cu care poți servi atât friptura cât și cartofii.

Citește și
Pulpă de porc cu legume la cuptor și un bol cu sos, pe un platou rotund, decorate cu ceapă și verdeață
Galerie foto

Galerie foto

Pulpă de porc cu legume la cuptor, în vas oval de culoare roșie
Friptură din pulpă de porc, secționată cu cuțitul într-un vas oval de culoare roșie, cu cartofi și roșii
Friptură din pulpă de porc secționată la un capăt, alături de cartofi și roșii într-un vas roșu
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Aripioare de pui cu ghimbir și usturoi, decorate cu semințe de susan și rondele de ceapă verde
Aripioare de pui cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Aripioare de pui cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
carne de porc fragedă la tigaie
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
carne de porc la cuptor
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide