Pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de Crăciun

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă nu te-ai hotărât ce friptură să prepari pentru masa de Crăciun, îți oferim o rețetă de pulpă de porc cu legume la cuptor.

Friptură din pulpă de porc secționată la un capăt, alături de cartofi și roșii într-un vas roșu
Galerie foto

Galerie foto

O parte din roșiile coapte cu ceapa și usturoiul se pot transforma într-un sos delicios pentru glazurat friptura și cartofii / Shutterstock

Pulpa de porc este alegerea perfectă pentru a obține o friptură fragedă și suculentă. Este o porțiune de carne ușor împănată cu grăsime, ceea ce îi oferă frăgezime în timpul preparării, Poți opta pentru a prepara pulpa cu os sau fără acesta. Ideală este prepararea fără os, pentru că osul îl poți folosi ulterior la supă sau ciorbă.

Rețetele de friptură din carne de porc sunt cele mai căutate în preajma sărbătorilor de iarnă. Sunt tradiționale pentru mesele de Crăciun sau de Revelion.

Poți prepara friptura de porc în multe moduri, în funcție de tipul de carne folosit. Poți opta pentru cotlet, ceafă, pulpă sau piept de porc. Pieptul de porc îl poți prepara sub formă de ruladă simplă sau umplută cu diferite ingrediente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Descoperă aici o rețetă de ruladă din fleică de porc la cuptor, foarte gustoasă și apetisantă. Iar mai jos, descoperă lista de ingrediente și pașii necesari fripturii din pulpă de porc cu legume la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea fripturii constă în pregătirea cărnii care necesită un timp de marinare la rece. Este important acest pas pentru reușita unei fripturi fragede și gustoase. Descoperă aici un articol despre cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.

Cum prepari pulpă de porc cu legume la cuptor

Pune bucata de carne pe blatul de lucru și cresteaz-o ușor din loc în loc, doar pe partea de interior. Presară pe ambele părți sare, piper, boia de ardei și cimbru uscat. Stropește carnea cu puțin ulei și maseaz-o bine pentru a facilita pătrunderea aromelor cât mai adânc în carne. În crestăturile din carne pune rondele de usturoi. Apoi strânge carnea și înfășoar-o cu sfoară de bucătărie.  Acoper-o cu folie și pune-o la rece pentru 2-3 ore.

După ce carnea a stat câteva ore la marinat pune ulei într-o tigaie și rumenește bine pulpa de porc pe toate părțile. Apoi transfer-o într-un vas termorezistent împreună cu uleiul. Poți folosi untură de porc dacă ai. Friptura iese mai gustoasă preparată în untură.

Pe lângă pulpa de porc pune în vas cartofi mai micuți și o ceapă tăiată în sferturi. Strecoară și câteva crenguțe de rozmarin și 2-3 căței de usturoi, necurățați.

Acoperă vasul cu hârtie de copt, iar peste aceasta așază o o folie de aluminiu. Străpunge atât folia cât și hârtia de copt cu vârful unui cuțit în 2-3 locuri.

Pune vasul cu friptura și legumele la cuptor pentru o oră, la 175 de grade Celsius. Apoi, descoperă carnea și testeaz-o cu o furculiță dacă este pătrunsă. Dacă este aproape gata, adaugă în vas și roșiile cherry. Pune din nou vasul cu pulpă de porc cu legume la cuptor, dar fără hârtia de copt și folia de aluminiu. Lasă ingredientele să se mai prepare pentru 15-20 de minute. Pe parcurs, mai unge carnea cu sosul din tavă și mai întoarce-o și pe partea cealaltă pentru o rumenire uniformă.

O parte din roșiile cherry coapte plus ceapa și cățeii de usturoi le poți transforma într-un sos delicios cu care poți servi atât friptura cât și cartofii.

Citește și
Pulpă de porc cu legume la cuptor și un bol cu sos, pe un platou rotund, decorate cu ceapă și verdeață
Galerie foto

Galerie foto

Pulpă de porc cu legume la cuptor, în vas oval de culoare roșie
Friptură din pulpă de porc, secționată cu cuțitul într-un vas oval de culoare roșie, cu cartofi și roșii
Friptură din pulpă de porc secționată la un capăt, alături de cartofi și roșii într-un vas roșu
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Galerie foto
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Galerie foto
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Galerie foto
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
(P) Cum îți protejezi produsele când trimiți colete în țară sau în străinătate
(P) Cum îți protejezi produsele când trimiți colete în țară sau în străinătate
(P) Cum îți protejezi produsele când trimiți colete în țară sau în străinătate
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide