Printre aperitivele pe care ți-ai propus să le așezi pe un platou festiv, mai poți strecura și câteva biluțe de brânză cu ardei și condimente. Vor arăta spectaculos, iar gustul lor este pe măsura aspectului.
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festivDacă vrei creezi o poveste culinară de neuitat în acest sezon festiv, prepară alături de familie o gamă variată de fursecuri tematice. Pe lângă rețetele de turtă dulce, specifice Crăciunului, mai poți prepara și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de CrăciunPentru că rețetele de biscuiți sau fursecuri sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, avem pentru tine o rețetă interesantă de biscuiți conuri de brad cu cacao.
Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnăPentru un platou festiv cu cât mai multe aperitive delicioase și frumos colorate, poți prepara și o rețetă de chec aperitiv.
Chec aperitiv. Rețetă de chec sărat cu șuncă și măslineDolmas sau sarmale turcești sunt, după cum spun sursele istorice, cele de la care s-a răspândit în toată zona balcanică acest tip de preparat. Pregătit în fiecare țară după specificul local, sarmalele sunt originale din Turcia, unde se gătesc cu carne de vită, de miel sau cu umplute cu diverse cereale și legume.
Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmalePricomigdalele sunt fursecuri din nuci și ou cu o rețetă veche de aproape 100 de ani. Rețeta lor este menționată în cărți de bucate vechi, fiind considerat un desert rafinat. Descoperă alături de noi rețeta simplă de pricomigdale.
Rețeta de pricomigdale pe care o căutai. Vei avea fursecuri la fel ca în copilărieUna dintre prăjiturile adorate de pe platoul cu prăjituri pentru masa de Crăciun este prăjitura Lamington. La noi este mai cunoscută sub denumirea de prăjitura tăvălită cu nucă de cocos.
Prăjitura Lamington. Prăjitura tăvălită prin nucă de cocosPrin casele din Iași, Vaslui, Bacău vei găsi în zilele de Crăciun sarmale moldovenești care sunt mici, cât un deget, fragede și suculente. Compoziția lor nu diferă esențial de cea a sarmalelor din alte zone ale României, ele remarcându-se mai mult prin dimensiunile miniaturale.
Sarmale moldovenești. Rețetă și trucuri de la gospodinele cu experiențăSalata boeuf cu carne de porc este o variantă gustoasă pentru mesele tale de sărbătoare indiferent că vorbim despre Revelion, aniversări sau petreceri în familie. Are un aspect festiv și un gust delicios.
Salata boeuf cu carne de porc. Rețeta rapidă pentru sărbătoriChiar dacă sigur ai o rețetă preferată de salată de boeuf, îți oferim și varianta noastră, așa cum o cunoaștem de la mama sau bunica. Este cea mai iubită rețetă de salată aperitiv, care se prepară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a altor evenimente deosebite.
Salată de boeuf. Cea mai adorată rețetă de salată aperitivPrăjituri de Crăciun sunt multe și parcă le-ai pregăti pe toate pentru tine și familia ta în perioada sărbătorilor de iarnă. Inspiră-te din propunerile noastre pentru aduce un plus de savoare în casa ta.
5 prăjituri de Crăciun delicioase și ușor de făcutSarmale în foi de viță se pot face în orice perioadă a anului, dar cele mai savuroase sunt la finalul verii când frunzele de viță-de-vie sunt fragede și foarte aromate. Acestea dau o notă ușor acrișoară preparatului, făcându-l mai ușor de digerat.
Sarmale în foi de viță. Rețeta simplă și rapidăDacă, pe lângă rețeta tradițională de cozonac, dorești să prepari și cozonaci mai speciali, încearcă rețeta de cozonac cu Nutella și nuci. Te vei bucura de un desert pufos, cu umplutură delicioasă.
Cozonac cu Nutella și nuci. Rețeta unui desert pufos, cu umplutură delicioasăBiscuiți crinkle cu ciocolată poți face în tot timpul anului, dar sunt specifici sărbătorilor de iarnă. Sunt pufoși și moi, iar ciocolata îi face cu adevărat delicioși.
Rețetă de biscuiți crinkle. Desertul pe care i-l poți lăsa sub brad lui Moș CrăciunPentru zilele de sărbătoare, trebuie să pregătești și câteva băuturi pentru masa de Crăciun, dar și pentru Revelion. Ai nevoie atât de cocktailuri alcoolice, cât și de preparate calde, pe care le pot consuma atât copiii, cât și adulții.
Băuturi pentru masa de Crăciun: 5 rețete interesante care te pot inspiraDacă nu te-ai hotărât ce friptură să prepari pentru masa de Crăciun, îți oferim o rețetă de pulpă de porc cu legume la cuptor.
Pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de CrăciunSarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, însă le poți face în orice perioadă a anului. Sunt foarte spornice, consistente și gustoase. Există sute de rețete de sarmale. Fiecare familie are combinație proprie de condimente și de cărnuri, tehnicile de împachetare și timpi de fierbere.
Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantitățiNu ar fi completă masa de Crăciun fără cozonac, desertul tradițional pentru sărbătorile de iarnă. Dacă nu te-ai decis încă asupra rețetei de cozonac, îți recomandăm să încerci rețeta noastră de cozonac cu cremă de nuci și rom.
Cozonac cu cremă de nuci și rom. Rețetă de cozonac cu umplutură bogatăDacă vrei să-ți impresionezi prietenii și familia cu un desert delicios și spectaculos pentru sărbătorile de iarnă, prepară rețeta de tort Buturuga de Crăciun sau Bûche de Noël.
Tort Buturuga de Crăciun sau Bûche de NoëlDacă vrei să te bucuri de gustul delicios, dar sănătos al mezelurilor, nu ezita să le prepari în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă de porc preparată la cuptor, perfectă pentru platoul cu aperitive de sărbători.
Pastramă de porc preparată la cuptor. Mezel delicios de casăDacă nu te-ai hotărât din ce tip de carne să prepari friptura pentru masa de Crăciun, îți venim în ajutor cu o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.
Friptură de porc asortată la cuptor. Rețetă pentru masa de CrăciunRăcituri de porc sau piftie de porc sunt denumirile unei rețete tradiționale preparată din carne de porc cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este o tradiție ca preparatele din carne de porc să se consume la sărbătorile de iarnă, care preced după sărbătoarea de Ignat, a sacrificării porcilor.
Răcituri de porc sau piftie de porc. Rețetă tradiționalăDacă adori gustul aromat al turtei dulci, dar nu ai timp să prepari rețeta clasică, poți prepara o rețetă mai simplă și mai ușoară de turtă dulce la tavă.
Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidăAdori cotletele de porc, dar nu ai idee cum să le prepari pentru a obține gust și frăgezime? Îți oferim în acest scop o rețetă de cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente.
Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimenteDe pe platoul cu fursecuri festive de Crăciun, nu ar trebui să lipsească delicioasa turtă dulce rotundă și glazurată. Rețeta se prepară ușor și, cu siguranță, îți va aduce aminte de copilărie.
Turtă dulce rotundă și glazurată. Rețetă cu gust de copilărieDintre specialitățile din carne de porc preparate de români pentru masa de Crăciun, rețeta de cârnați de casă nu are cum să lipsească.
Cârnați de casă. Rețetă tradițională de la bunicaUna dintre rețetele de cozonac cu care poți impresiona familia și invitații este rețeta de cozonac Babka cu nucă și ciocolată. Este un cozonac deosebit, cu multă umplutură, împletit și însiropat după coacere.
Cozonac Babka cu nucă și ciocolată. Rețetă de cozonac însiropatUna dintre cele mai populare rețete de cozonac, preparată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este rețeta de cozonac cu nucă și rahat.
Cozonac cu nucă și rahat. Rețetă tradițională de cozonacÎn ton cu specificul sărbătorii de Crăciun este și rețeta de coroniță din carne tocată în foietaj. Se prepară ușor, din ingrediente simple, va fi gustoasă și va arăta perfect pe un platou festiv.
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de CrăciunPrintre rețetele de friptură pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Crăciun, mai trece pe listă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun