Friptură de porc asortată la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Dacă nu te-ai hotărât din ce tip de carne să prepari friptura pentru masa de Crăciun, îți venim în ajutor cu o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.
Galerie foto
Preparând friptura din mai multe tipuri de carne va fi și delicioasă și vei împăca toate gusturile. Poți pune cotlete de porc cu sau fără os, coaste, mușchiuleț și ceafă de porc la un loc. Chiar și cârnații își pot face loc cu succes printre aceste specialități de carne.
Friptura de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun, deci merită atenția cuvenită în a alege carnea. Condimentele le poți pune după preferințe. Cimbrul, rozmarinul și busuiocul sunt ierburile aromatice potrivite pentru friptura de porc. Urmărește mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu și a-i impresiona pe cei dragi cu aceasta.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea condimentelor necesare pentru a da gust cărnii. Apoi vei pune carnea la marinat timp de 1-2 ore, pentru a deveni fragedă și a se aromatiza.
Pașii necesari pentru a prepara friptură de porc asortată la cuptor
Pune la încins o lingură de untură sau două de ulei, într-o tigaie încăpătoare, Adaugă bucățile carne pe rând în grăsimea încinsă și rumenește-le pe toate părțile, până sunt bine sigilate.
După rumenire, așază carnea într-o tavă de cuptor cu pereții mai înalți. Adaugă și grăsimea din tigaie, plus o lingură de untură sau una de ulei. Crestează carnea din loc în loc și introdu în orificiile formate felii din grăunții de usturoi curățați. Mai pune și printre bucățile de carne grăunți de usturoi necurățați. Strecoară și crenguțele de cimbru, de rozmarin și cele 2 foi de dafin. Deasupra mai presară busuioc uscat și mărunțit.
Descoperă și rețeta tradițională de cârnați de casă.
Acoperă tava mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu. Lasă câte puțin loc la capete sau înțeapă folia și hârtia în 2-3 locuri.
Pune tava cu carnea de porc la cuptor, la 160 de grade Celsius pentru 2 ore. După acest interval de timp, înlătură folia și hârtia de copt. Unge carnea cu sosul din tavă și cu sos barbeque sau un ketchup dulce și mai lasă friptura să se rumenească timp de 30 de minute. Vezi aici cum se prepară și o rețeta de sos barbeque.
O întorci de pe o parte pe cealaltă și o mai ungi cu sos, pentru o rumenire uniformă și un gust delicios.
Sosul va da o culoare deosebită fripturii și un aspect mai lucios. Pe lângă rețeta de friptură de porc asortată la cuptor îți mai recomandăm și o rețetă de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Are un gust deosebit și un aspect spectaculos.
Galerie foto