Friptură de porc asortată la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 ore și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă nu te-ai hotărât din ce tip de carne să prepari friptura pentru masa de Crăciun, îți venim în ajutor cu o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.

Friptură de porc asortată la cuptor, pe un platou de lemn cu sos, muștar și cartofi
Galerie foto

Galerie foto

Cu cât sunt mai multe tipuri de carne adunate la un loc, cu atât friptura iese mai gustoasă / Shutterstock

Preparând friptura din mai multe tipuri de carne va fi și delicioasă și vei împăca toate gusturile. Poți pune cotlete de porc cu sau fără os, coaste, mușchiuleț și ceafă de porc la un loc. Chiar și cârnații își pot face loc cu succes printre aceste specialități de carne.

Citește și

Friptura de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun, deci merită atenția cuvenită în a alege carnea. Condimentele le poți pune după preferințe. Cimbrul, rozmarinul și busuiocul sunt ierburile aromatice potrivite pentru friptura de porc. Urmărește mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu și a-i impresiona pe cei dragi cu aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea condimentelor necesare pentru a da gust cărnii. Apoi vei pune carnea la marinat timp de 1-2 ore, pentru a deveni fragedă și a se aromatiza.

Pașii necesari pentru a prepara friptură de porc asortată la cuptor

Pune la încins o lingură de untură sau două de ulei, într-o tigaie încăpătoare, Adaugă bucățile carne pe rând în grăsimea încinsă și rumenește-le pe toate părțile, până sunt bine sigilate.

După rumenire, așază carnea într-o tavă de cuptor cu pereții mai înalți. Adaugă și grăsimea din tigaie, plus o lingură de untură sau una de ulei. Crestează carnea din loc în loc și introdu în orificiile formate felii din grăunții de usturoi curățați. Mai pune și printre bucățile de carne grăunți de usturoi necurățați. Strecoară și crenguțele de cimbru, de rozmarin și cele 2 foi de dafin. Deasupra mai presară busuioc uscat și mărunțit.

Descoperă și rețeta tradițională de cârnați de casă.

Acoperă tava mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu. Lasă câte puțin loc la capete sau înțeapă folia și hârtia în 2-3 locuri.

Pune tava cu carnea de porc la cuptor, la 160 de grade Celsius pentru 2 ore. După acest interval de timp, înlătură folia și hârtia de copt. Unge carnea cu sosul din tavă și cu sos barbeque sau un ketchup dulce și mai lasă friptura să se rumenească timp de 30 de minute. Vezi aici cum se prepară și o rețeta de sos barbeque.

O întorci de pe o parte pe cealaltă și o mai ungi cu sos, pentru o rumenire uniformă și un gust delicios.

Sosul va da o culoare deosebită fripturii și un aspect mai lucios. Pe lângă rețeta de friptură de porc asortată la cuptor îți mai recomandăm și o rețetă de friptură din mușchiuleț de porc împletit. Are un gust deosebit și un aspect spectaculos.

Citește și
Friptură de porc asortată la cuptor, pentru masa de Crăciun
Galerie foto

Galerie foto

Mai multe tipuri de carne fripte, alături de roșii cherry
Friptură de porc asortată la cuptor, pe un platou de lemn cu sos, muștar și cartofi
Coaste de porc, mușchiuleță cotlet de porc și ceafă de porc pregătite pentru friptură
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Friptură din pulpă de porc cu cartofi și roșii
Galerie foto
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
carne de porc fragedă la tigaie
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
Cum gătești carnea de porc la tigaie ca să iasă fragedă
carne de porc la cuptor
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
Cât se ține carnea de porc la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
închide