Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Printre rețetele de friptură pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Crăciun, mai trece pe listă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.
Galerie foto
Fleica este o porțiune de carne de pe pântecele porcului. Este formată din straturi alternative de carne cu grăsime și este acoperită cu șorici. Se folosește, îndeosebi la prepararea cârnaților, dar și a jumărilor. Însă este perfectă și pentru friptura de porc sub formă de ruladă. Preparată în acest mod, straturile de grăsime din interior se topesc, iar carnea devine suculentă și fragedă.
Friptura din fleica de porc rulată poate fi servită atât ca fel delicios de friptură, dar și ca aperitiv feliată subțire.
Friptura din carne de porc ieste foarte gustoasă dacă este preparată corect și asezonată cu condimentele potrivite. Îți oferim spre informare un articol despre condimente esențiale pentru preparate gustoase. Mai jos îți oferim detaliat rețeta pentru friptura delicioasă din fleică de porc.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita sigură a rețetei de friptură sunt importante câteva aspecte legate de alegerea tipului de carne, dar și de pregătirea acesteia. Optează pentru o bucată de carne cu un procent de grăsime aproximativ egal cu procentul de carne macră. Alege o bucată de carne mai subțire, pentru a o rula cu ușurință.
Pașii necesari preparării rețetei de ruladă din fleică de porc la cuptor
Pune bucata de cane pe un platou și mai cresteaz-o pe alocuri, pentru a pătrunde condimentele în interior. Stoarce peste ambele părți de carne sucul de la un lime sau de la o lămâie. Acesta, datorită acidității, va facilita pătrunderea aromelor în interiorul cărnii. Presară peste carne, tot pe ambele părți, sarea și condimentele enumerate în listă. Apoi, rulează bucata de carne cât poți de strâns și leag-o cu sfoară de bucătărie, de la un capăt la celălalt. Este important să fie rulată cât mai strâns și legată bine pentru a nu se desface în timpul procesului termic.
Mai condimentează rulada și pe deasupra și împacheteaz-o în folie de prospețime. Pune-o la rece pentru 2-3 ore, sau chiar de pe o zi pe alta pentru a se pătrunde bine cu sarea și condimentele adăugate.
După scurgerea timpului necesar marinării, pune rulada într-o formă de copt și adaugă peste ea uleiul, apa și vinul roșu.
Adaugă și foile de dafin, crenguțe de cimbru și de rozmarin, dar și usturoi curățat și tăiat în bucăți mai mici. Coace delicioasa ruladă din fleică de porc la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, la 160 de grade.
Pe parcursul coacerii mai întoarce rulada de pe o parte pe cealaltă și stropește-o cu lichidul din tavă.
Vei obține o friptură de porc delicioasă, foarte fragedă și suculentă. Dacă dorești să prepari și o altă rețetă de friptură, descoperă aici: cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.
Galerie foto