Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente

timpul de preparare
Timp de gătire: 41 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Adori cotletele de porc, dar nu ai idee cum să le prepari pentru a obține gust și frăgezime? Îți oferim în acest scop o rețetă de cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente.

Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente, așezate pe un platou negru
Galerie foto

Galerie foto

Cotletele de porc pot fi alegerea perfectă pentru masa de Crăciun / Shutterstock

Cotletele de porc sunt porțiunile de carne care se prepară într-un timp mai scurt. Pentru a scurta timpul de preparare sunt necesare și câteva ingrediente cu rol de frăgezire. Unul dintre acestea este lămâia. Datorită acidității sucului de lămâie, condimentele pătrund și în interiorul cărnii. Dacă sunt asezonate și cu condimentele potrivite, poți obține un gust absolut delicios.

Citește și

Poți opta pentru cotlete simple sau cotlete cu os. Avantajul cotletelor cu os este aspectul spectaculos și porționarea perfectă exact pe lângă os. Alege condimentele preferate pentru a obține gustul care îți place. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea amestecului de condimente. Apoi pregătește bucățile de carne care vor sta la marinat cel puțin o oră, la rece.

Pașii necesari pentru a prepara cotlete de porc la tigaie cu lămâie și condimente

Amestecă boabele de muștar cu cele de piper și cele de coriandru și macină-le pentru a le transforma în pudră.

Citește și acest articol cu informații despre condimente esențiale pentru preparate gustoase.

Așază cotletele pe un tocător de lemn și înțeapă-le din loc în loc cu o țepușă sau cu vârful unui cuțit. Stoarce sucul de la o lămâie peste ele și masează-le bine pe ambele părți. Apoi presară condimentele și masează-le din nou. Pune cotletele într-o pungă de plastic și lasă-le la frigider pentru aproximativ o oră.

După acest interval, scutură surplusul de condimente de pe carne. Dacă sunt din abundență acestea se pot arde în timpul preparării și vor oferi un gust amărui fripturii.

Când ai cotletele pregătite pune grăsimea într-o tigaie, la încins. Nu pune grăsime decât cât să acopere baza tigăii. Rumenește cotletele pe ambele părți la foc de intensitate mare până când sunt bine sigilate.

Apoi micșorează intensitatea focului și așază în tigaia cu cotlete usturoiul, crenguțe de rozmarin, o ceapă tăiată în sferturi, foile de dafin și 2-3 felii de lămâie. Mai pune puțină grăsime și acoperă tigaia cu un capac. Ceapa este opțională, însă oferă puțină aromă cotletelor, alături de celelalte ingrediente.

Mai prepară cotletele acoperite pentru 30 de minute. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului și adaugă câte puțină grăsime deasupra lor. Vor ieși foarte gustoase și fragede, merg servite alături de o garnitură simplă de cartofi. Pentru garnitură poți prepara rețeta de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi.

Citește și
Cotlete de porc la tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Cotlete de porc la tigaie, cu lămâie și condimente, așezate pe un platou negru
Un cotlet la tigaie cu două felii de lămâie
Un cotlet de porc într-o tigaie cu ceapă și usturoi
+21
CELE MAI CITITE
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Friptura de porc la cuptor cu sos pe o frafurie
Friptură de porc la cuptor. Rețeta cu sos delicios
Friptură de porc la cuptor. Rețeta cu sos delicios
Biluțe de brânză cu ardei și condimente pe un platou de lemn
Galerie foto
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură alături de o sită cu zahăr, un bol cu jeleu și două decupatoare de fursecuri
Galerie foto
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de Crăciun
Fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură. Rețetă pentru masa de Crăciun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Kombucha pusă într-un borcan transparent
6 octombrie, 12:00
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
6 octombrie, 11:56
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
5 octombrie, 08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
5 octombrie, 06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Borcan cu peltea de lămâie și linguriță, alături de lămâi proaspete
4 octombrie, 07:58
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
4 octombrie, 06:49
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău
Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău
Cum să te hidratezi în anotimpul rece, fără să bei apă. Ai grijă de organismul tău
Câţi bani dă pe chirie un student venit în Bucureşti: Studio. În Cişmigiu, să fiu aproape de universitate
Câţi bani dă pe chirie un student venit în Bucureşti: "Studio. În Cişmigiu, să fiu aproape de universitate"
Câţi bani dă pe chirie un student venit în Bucureşti: "Studio. În Cişmigiu, să fiu aproape de universitate"
Florinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul
Florinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul
Florinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul
Monica Bîrlădeanu a plătit o avere pentru cele două rochii de mireasă! Ce detaliu a atras imediat atenția tuturor
Monica Bîrlădeanu a plătit o avere pentru cele două rochii de mireasă! Ce detaliu a atras imediat atenția tuturor
Monica Bîrlădeanu a plătit o avere pentru cele două rochii de mireasă! Ce detaliu a atras imediat atenția tuturor
Serenay Sarıkaya și-a deschis ușa casei pentru o sesiune foto. Vezi cum arată vila de lux a faimoasei
Serenay Sarıkaya și-a deschis ușa casei pentru o sesiune foto. Vezi cum arată vila de lux a faimoasei
Serenay Sarıkaya și-a deschis ușa casei pentru o sesiune foto. Vezi cum arată vila de lux a faimoasei
Google va urmări locația la fiecare 15 minute, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați
Google va urmări locația „la fiecare 15 minute”, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați
Google va urmări locația „la fiecare 15 minute”, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați
Bolo Tapioca de Coco amp;#8211; Tort brazilian
Bolo Tapioca de Coco amp;#8211; Tort brazilian
Bolo Tapioca de Coco amp;#8211; Tort brazilian
Cum convingi copilul să bea mai multă apă? Sfaturi pentru părinți
Cum convingi copilul să bea mai multă apă? Sfaturi pentru părinți
Cum convingi copilul să bea mai multă apă? Sfaturi pentru părinți
Selena Gomez și-a arătat cu mândrie noua medalie strălucitoare la New York. Distribuția filmului Emilia Perez a primit o prestigioasă distincție franceză
Selena Gomez și-a arătat cu mândrie noua medalie strălucitoare la New York. Distribuția filmului „Emilia Perez” a primit o prestigioasă distincție franceză
Selena Gomez și-a arătat cu mândrie noua medalie strălucitoare la New York. Distribuția filmului „Emilia Perez” a primit o prestigioasă distincție franceză
Legătura dintre consumul de ouă și cancerul de prostată. Ce recomandări fac medicii
Legătura dintre consumul de ouă și cancerul de prostată. Ce recomandări fac medicii
Legătura dintre consumul de ouă și cancerul de prostată. Ce recomandări fac medicii
fresh
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
închide