Rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie

timpul de preparare
Timp de gătire: 3 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri de o porție de gogoși glazurate făcute în casă. Sunt moi, pufoase și au un aspect atât de plăcut că nu ai cum să le reziști! Ai aici rețeta de gogoși glazurate, cu un gust aparte, mai bune decât cele de la gogoșerie.

Publicat: 30 august 2022, 08:13
Gogoși glazurate, pe un platou din lemn
Gogoșile glazurate se potrivesc perfect cu un pahar cu lapte / Shutterstock

Procesul de preparare al gogoșilor glazurate nu este cel mai simplu, însă cu puțină atenție poți avea un desert la fel de bun ca cel din magazin. Diferența este că gogoșile tale vor fi proaspete și ai garanția folosirii unor ingrediente de calitate.

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc până când devine călduț. Se varsă apoi într-un castron suficient de mare și deasupra se pune drojdia. Se lasă 5-10 minute până când începe să facă spumă.

Se topesc 100 g unt și se lasă și ele să se răcească.

Cum se prepară aluatul din rețeta de gogoși glazurate

Când drojdia face spumă se adaugă ouăle, zahărul, sarea și untul topit. Se amestecă bine până când se omogenizează. Se pune apoi jumătate din cantitatea de făină și se frământă. După ce se încorporează, se pune și cealaltă jumătate și se frământă până când aluatul se dezlipește ușor de pe mână.

Pe o suprafață curată se presară puțină făină. Se răstoarnă aluatul și se frământă bine până când devine moale. Castronul în care a fost aluatul se unge cu puțin ulei. Aluatul bine frământat se pune în vas și se acoperă cu folie alimentară. Se lasă la loc cald până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.

Apoi, aluatul se pune pe o suprafață curată și înfăinată și se întinde cu un sucitor până are grosimea de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 5 cm se formează gogoșile. Cu un alt pahar de 2,5 cm se scoate partea din centru.

Resturile de aluat se frământă din nou, se lasă 5 minute să se odihnească și se formează și din ele gogoși respectând același proces.

Gogoșile se pun pe o tavă, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă să crească aproximativ 1 oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului se pune pe foc uleiul și se lasă să se încingă bine. Se pun la prăjit câte 2-3 gogoși, câte 45-60 de secunde pe fiecare parte până devin aurii. Se scot pe prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul.

Decor pentru gogoșile glazurate

Gogoșile se pudrează cu zahăr pudră. Într-o cratiță mică se topește restul de unt și se amestecă cu sirop de arțar. Când untul este topit se adaugă și extractul de arțar, cele două linguri de lapte și sarea. Fiecare gogoașă se scufundă în această compoziție.

Se lasă la răcit și se mănâncă în maximum 24 de ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți propunem și rețeta de gogoși cu iaurt, turnate cu lingura. E ideală pentru momentele în care nu ai timp să lași aluatul la dospit.

Sfaturi necesare pentru rețeta de gogoși glazurate

Înainte de a te apuca de preparat gogoși glazurate trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ingredientele: lapte, drojdie uscată, unt nesărat, zahăr, sare, făină, ulei, sirop de arțar, zahăr pudră și extract de arțar.

Laptele pe care îl folosești trebuie să fie fie de vacă, integral pentru ca gogoșile să fie moi și pufoase. Untul va avea și el maximum de cantitate de grăsime pentru același motiv. Ouăle ar trebui să fie mari. Dacă sunt mai mici, poți folosi 3 ouă.

Aluatul de gogoși poate fi frământat cu mâna, dar dacă ai un mixer sau un robot de bucătărie cu această funcție poți să îl folosești, iar întregul proces va fi mult mai rapid. Trebuie doar să ai grijă ca aluatul să ajungă la consistența dorită. Oprește aparatul din când în când și verifică. Atunci când îl frămânți cu mâna, este mai ușor să simți textura.

Atunci când prăjești gogoșile ai grijă ca uleiul să fie foarte bine încins și să manevrezi totul cu atenție pentru a nu se produce accidente. Cel mai bine este să folosești o spatulă cu găurele pentru a scoate gogoșile din tigaie astfel încât să se poată scurge mare parte din ulei. Surplusul va fi reținut de prosoapele de hârtie pe care vei pune gogoșile pentru câteva minute.

Dacă vrei la un moment dat să experimentezi și altceva, aici ai rețeta tradițională de langoși ungurești. Nu te speria, e explicată pas cu pas.

Citește și
CELE MAI CITITE
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
minciunele pe o farfurie albastră
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cod galben de vreme severă emis de ANM. Vijelii puternice lovesc în 11 județe, în următoarele ore
Cod galben de vreme severă emis de ANM. Vijelii puternice lovesc în 11 județe, în următoarele ore
Cod galben de vreme severă emis de ANM. Vijelii puternice lovesc în 11 județe, în următoarele ore
amp;#8220;Nu am să vă mintamp;#8230;” Celebrul milionar de 34 de ani, mesaj viral după ce a fost în luna de miere!
amp;#8220;Nu am să vă mintamp;#8230;” Celebrul milionar de 34 de ani, mesaj viral după ce a fost în luna de miere!
amp;#8220;Nu am să vă mintamp;#8230;” Celebrul milionar de 34 de ani, mesaj viral după ce a fost în luna de miere!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
închide