Rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie

timpul de preparare
Timp de gătire: 3 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri de o porție de gogoși glazurate făcute în casă. Sunt moi, pufoase și au un aspect atât de plăcut că nu ai cum să le reziști! Ai aici rețeta de gogoși glazurate, cu un gust aparte, mai bune decât cele de la gogoșerie.

Publicat: 30 august 2022, 08:13
Gogoși glazurate, pe un platou din lemn
Gogoșile glazurate se potrivesc perfect cu un pahar cu lapte / Shutterstock

Procesul de preparare al gogoșilor glazurate nu este cel mai simplu, însă cu puțină atenție poți avea un desert la fel de bun ca cel din magazin. Diferența este că gogoșile tale vor fi proaspete și ai garanția folosirii unor ingrediente de calitate.

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc până când devine călduț. Se varsă apoi într-un castron suficient de mare și deasupra se pune drojdia. Se lasă 5-10 minute până când începe să facă spumă.

Se topesc 100 g unt și se lasă și ele să se răcească.

Cum se prepară aluatul din rețeta de gogoși glazurate

Când drojdia face spumă se adaugă ouăle, zahărul, sarea și untul topit. Se amestecă bine până când se omogenizează. Se pune apoi jumătate din cantitatea de făină și se frământă. După ce se încorporează, se pune și cealaltă jumătate și se frământă până când aluatul se dezlipește ușor de pe mână.

Pe o suprafață curată se presară puțină făină. Se răstoarnă aluatul și se frământă bine până când devine moale. Castronul în care a fost aluatul se unge cu puțin ulei. Aluatul bine frământat se pune în vas și se acoperă cu folie alimentară. Se lasă la loc cald până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.

Apoi, aluatul se pune pe o suprafață curată și înfăinată și se întinde cu un sucitor până are grosimea de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 5 cm se formează gogoșile. Cu un alt pahar de 2,5 cm se scoate partea din centru.

Resturile de aluat se frământă din nou, se lasă 5 minute să se odihnească și se formează și din ele gogoși respectând același proces.

Gogoșile se pun pe o tavă, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă să crească aproximativ 1 oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului se pune pe foc uleiul și se lasă să se încingă bine. Se pun la prăjit câte 2-3 gogoși, câte 45-60 de secunde pe fiecare parte până devin aurii. Se scot pe prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul.

Decor pentru gogoșile glazurate

Gogoșile se pudrează cu zahăr pudră. Într-o cratiță mică se topește restul de unt și se amestecă cu sirop de arțar. Când untul este topit se adaugă și extractul de arțar, cele două linguri de lapte și sarea. Fiecare gogoașă se scufundă în această compoziție.

Se lasă la răcit și se mănâncă în maximum 24 de ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți propunem și rețeta de gogoși cu iaurt, turnate cu lingura. E ideală pentru momentele în care nu ai timp să lași aluatul la dospit.

Sfaturi necesare pentru rețeta de gogoși glazurate

Înainte de a te apuca de preparat gogoși glazurate trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ingredientele: lapte, drojdie uscată, unt nesărat, zahăr, sare, făină, ulei, sirop de arțar, zahăr pudră și extract de arțar.

Laptele pe care îl folosești trebuie să fie fie de vacă, integral pentru ca gogoșile să fie moi și pufoase. Untul va avea și el maximum de cantitate de grăsime pentru același motiv. Ouăle ar trebui să fie mari. Dacă sunt mai mici, poți folosi 3 ouă.

Aluatul de gogoși poate fi frământat cu mâna, dar dacă ai un mixer sau un robot de bucătărie cu această funcție poți să îl folosești, iar întregul proces va fi mult mai rapid. Trebuie doar să ai grijă ca aluatul să ajungă la consistența dorită. Oprește aparatul din când în când și verifică. Atunci când îl frămânți cu mâna, este mai ușor să simți textura.

Atunci când prăjești gogoșile ai grijă ca uleiul să fie foarte bine încins și să manevrezi totul cu atenție pentru a nu se produce accidente. Cel mai bine este să folosești o spatulă cu găurele pentru a scoate gogoșile din tigaie astfel încât să se poată scurge mare parte din ulei. Surplusul va fi reținut de prosoapele de hârtie pe care vei pune gogoșile pentru câteva minute.

Dacă vrei la un moment dat să experimentezi și altceva, aici ai rețeta tradițională de langoși ungurești. Nu te speria, e explicată pas cu pas.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Pandișpan cu gutui și mac porționat pe o hârtie de copt și o porție pe spatulă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
minciunele pe o farfurie albastră
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
souvlaki
09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
arsura de congelator
13 octombrie, 06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
13 octombrie, 05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
închide