Rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie

timpul de preparare
Timp de gătire: 3 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri de o porție de gogoși glazurate făcute în casă. Sunt moi, pufoase și au un aspect atât de plăcut că nu ai cum să le reziști! Ai aici rețeta de gogoși glazurate, cu un gust aparte, mai bune decât cele de la gogoșerie.

Publicat: 30 august 2022, 08:13
Gogoși glazurate, pe un platou din lemn
Gogoșile glazurate se potrivesc perfect cu un pahar cu lapte / Shutterstock

Procesul de preparare al gogoșilor glazurate nu este cel mai simplu, însă cu puțină atenție poți avea un desert la fel de bun ca cel din magazin. Diferența este că gogoșile tale vor fi proaspete și ai garanția folosirii unor ingrediente de calitate.

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc până când devine călduț. Se varsă apoi într-un castron suficient de mare și deasupra se pune drojdia. Se lasă 5-10 minute până când începe să facă spumă.

Se topesc 100 g unt și se lasă și ele să se răcească.

Cum se prepară aluatul din rețeta de gogoși glazurate

Când drojdia face spumă se adaugă ouăle, zahărul, sarea și untul topit. Se amestecă bine până când se omogenizează. Se pune apoi jumătate din cantitatea de făină și se frământă. După ce se încorporează, se pune și cealaltă jumătate și se frământă până când aluatul se dezlipește ușor de pe mână.

Pe o suprafață curată se presară puțină făină. Se răstoarnă aluatul și se frământă bine până când devine moale. Castronul în care a fost aluatul se unge cu puțin ulei. Aluatul bine frământat se pune în vas și se acoperă cu folie alimentară. Se lasă la loc cald până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.

Apoi, aluatul se pune pe o suprafață curată și înfăinată și se întinde cu un sucitor până are grosimea de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 5 cm se formează gogoșile. Cu un alt pahar de 2,5 cm se scoate partea din centru.

Resturile de aluat se frământă din nou, se lasă 5 minute să se odihnească și se formează și din ele gogoși respectând același proces.

Gogoșile se pun pe o tavă, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă să crească aproximativ 1 oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului se pune pe foc uleiul și se lasă să se încingă bine. Se pun la prăjit câte 2-3 gogoși, câte 45-60 de secunde pe fiecare parte până devin aurii. Se scot pe prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul.

Decor pentru gogoșile glazurate

Gogoșile se pudrează cu zahăr pudră. Într-o cratiță mică se topește restul de unt și se amestecă cu sirop de arțar. Când untul este topit se adaugă și extractul de arțar, cele două linguri de lapte și sarea. Fiecare gogoașă se scufundă în această compoziție.

Se lasă la răcit și se mănâncă în maximum 24 de ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți propunem și rețeta de gogoși cu iaurt, turnate cu lingura. E ideală pentru momentele în care nu ai timp să lași aluatul la dospit.

Sfaturi necesare pentru rețeta de gogoși glazurate

Înainte de a te apuca de preparat gogoși glazurate trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ingredientele: lapte, drojdie uscată, unt nesărat, zahăr, sare, făină, ulei, sirop de arțar, zahăr pudră și extract de arțar.

Laptele pe care îl folosești trebuie să fie fie de vacă, integral pentru ca gogoșile să fie moi și pufoase. Untul va avea și el maximum de cantitate de grăsime pentru același motiv. Ouăle ar trebui să fie mari. Dacă sunt mai mici, poți folosi 3 ouă.

Aluatul de gogoși poate fi frământat cu mâna, dar dacă ai un mixer sau un robot de bucătărie cu această funcție poți să îl folosești, iar întregul proces va fi mult mai rapid. Trebuie doar să ai grijă ca aluatul să ajungă la consistența dorită. Oprește aparatul din când în când și verifică. Atunci când îl frămânți cu mâna, este mai ușor să simți textura.

Atunci când prăjești gogoșile ai grijă ca uleiul să fie foarte bine încins și să manevrezi totul cu atenție pentru a nu se produce accidente. Cel mai bine este să folosești o spatulă cu găurele pentru a scoate gogoșile din tigaie astfel încât să se poată scurge mare parte din ulei. Surplusul va fi reținut de prosoapele de hârtie pe care vei pune gogoșile pentru câteva minute.

Dacă vrei la un moment dat să experimentezi și altceva, aici ai rețeta tradițională de langoși ungurești. Nu te speria, e explicată pas cu pas.

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
minciunele pe o farfurie albastră
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Minciunele, cele mai subțiri și delicioase gogoși
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide