Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă

Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă, din ingrediente simple, naturale.

Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, alături de o lămâie secționată și o sticlă cu ulei
Galerie foto

Galerie foto

Maioneza de post este la del de cremoasă ca și maioneza clasică / Shutterstock

Ambele modalități de preparare sunt puțin diferite față de modul de preparare al maionezei clasice. Dacă pentru a prepara maioneza din ouă folosești, în mod normal, mixerul, pentru maioneza vegetală este recomandat să folosești un blender vertical.

O altă diferență constă în amestecarea tuturor ingredientelor în același timp. Astfel ai scăpat de metoda picurării treptată a uleiului și de teama că maioneza se poate tăia. În plus vei petrece mai puțin timp preparând maioneza vegetală.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru una dintre metodele de preparare a maionezei vegetale, ai nevoie de un fruct avocado bine copt. Acesta înlocuiește cu succes gălbenușurile din rețeta clasică. Pentru cealaltă metodă ai nevoie de lapte vegetal. Cel mai popular lapte vegetal este cel laptele de soia. Pe acesta îl poți prepara cu ușurință în casă.

Descoperă aici rețeta pentru lapte de soia preparat în casă. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi ingredientele necesare și modul de preparare pentru a prepara și tu o rețetă de maioneză de post și două modalități de preparare rapidă.

Rețetă de maioneză de post din avocado – Ingrediente

  • 1 avocado mare și bine copt,
  • 300 ml ulei de floarea soarelui,
  • 100 ml apă minerală,
  • 50 gr muștar clasic,
  • zeama de la o lămâie,
  • sare și piper după gust.

Rețeta maionezei din avocado – Mod de preparare

Pentru prepararea maionezei din avocado, ai nevoie de un blender, un cuțit de legume și o lingură. Cuțitul și lingura le folosești pentru a curăța fructul avocado de sâmbure și de coajă.

Descoperă aici cum poți curăța avocado.

După ce scoți pulpa de avocado din coajă, cu lingura, adaug-o imediat în recipientul blenderului.

Stropește-o cu suc de lămâie proaspăt stors, pentru a nu oxida. Apoi e adaugă imediat muștarul, puțină sare și puțin piper și uleiul. Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții o pastă omogenă.

La final, adaugă apă minerală pentru a potrivi textura cremoasă a maionezei și potrivește gustul cu sare și piper.

Rețetă de maioneză de post din lapte vegetal – Ingrediente

  • 150 ml lapte de soia,
  • 300 ml ulei de floarea soarelui,
  • 50 gr muștar clasic,
  • sare și piper,
  • zeamă de lămâie după gust.

Rețeta maionezei din lapte vegetal – Mod de preparare

Pentru prepararea acestui tip de maioneză te vei folosi tot de funcția de amestecare a blenderului. Vei adaugă toate ingredientele în recipientul blenderului, dar într-o anumită ordine.

Adaugi în recipientul aparatului mai întâi muștarul. Peste acesta torni laptele de soia, adaugi un praf de sare și unul de piper, puțin suc de lămâie, iar peste toate acestea adaugi uleiul.

Introdu brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Conectează blenderul la sursa de tensiune, pornește-l și amestecă ingredientele ridicând treptat brațul. În acest mod maioneza se va forma, înglobând treptat uleiul, ca la maioneza clasică. la final, potrivește gustul cu sare și piper.

Maioneza vegetală poate fi folosită ca și maioneza clasică, la diferite salate aperitiv, la burgerii de post și alte preparate.

Descoperă și o rețetă de maioneză din țelină și usturoi, tot din categoria rețetelor de post.

Citește și
Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, pe un tocător de lemn, alături de două felii de lămâie, o lingură de lemn, un bol cu sare și o sticlă cu ulei
Galerie foto

Galerie foto

Maioneză preparată cu blenderul în borcan
Lapte de soia, soia în bol și în lingură și o sticlă de ulei
Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, alături de o lămâie secționată și o sticlă cu ulei
+1
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post în bol alb
Galerie foto
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Bol cu maioneză fără ou, din țelină și usturoi, alături de ingrediente proaspete
Galerie foto
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi
Maioneză vegetală din lapte de soia în bol și în lingură de lemn
Galerie foto
Maioneză vegetală din lapte de soia. Rețetă simplă și sănătoasă
Maioneză vegetală din lapte de soia. Rețetă simplă și sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Şoferul nici nu a frânat. Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
"Şoferul nici nu a frânat". Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
"Şoferul nici nu a frânat". Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
Un viitor strălucit. Mesajul cu care Prințișorul Craiovei și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
„Un viitor strălucit”. Mesajul cu care „Prințișorul Craiovei” și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
„Un viitor strălucit”. Mesajul cu care „Prințișorul Craiovei” și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide