Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă

Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă, din ingrediente simple, naturale.

Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, alături de o lămâie secționată și o sticlă cu ulei
Galerie foto

Galerie foto

Maioneza de post este la del de cremoasă ca și maioneza clasică / Shutterstock

Ambele modalități de preparare sunt puțin diferite față de modul de preparare al maionezei clasice. Dacă pentru a prepara maioneza din ouă folosești, în mod normal, mixerul, pentru maioneza vegetală este recomandat să folosești un blender vertical.

O altă diferență constă în amestecarea tuturor ingredientelor în același timp. Astfel ai scăpat de metoda picurării treptată a uleiului și de teama că maioneza se poate tăia. În plus vei petrece mai puțin timp preparând maioneza vegetală.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru una dintre metodele de preparare a maionezei vegetale, ai nevoie de un fruct avocado bine copt. Acesta înlocuiește cu succes gălbenușurile din rețeta clasică. Pentru cealaltă metodă ai nevoie de lapte vegetal. Cel mai popular lapte vegetal este cel laptele de soia. Pe acesta îl poți prepara cu ușurință în casă.

Descoperă aici rețeta pentru lapte de soia preparat în casă. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi ingredientele necesare și modul de preparare pentru a prepara și tu o rețetă de maioneză de post și două modalități de preparare rapidă.

Rețetă de maioneză de post din avocado – Ingrediente

  • 1 avocado mare și bine copt,
  • 300 ml ulei de floarea soarelui,
  • 100 ml apă minerală,
  • 50 gr muștar clasic,
  • zeama de la o lămâie,
  • sare și piper după gust.

Rețeta maionezei din avocado – Mod de preparare

Pentru prepararea maionezei din avocado, ai nevoie de un blender, un cuțit de legume și o lingură. Cuțitul și lingura le folosești pentru a curăța fructul avocado de sâmbure și de coajă.

Descoperă aici cum poți curăța avocado.

După ce scoți pulpa de avocado din coajă, cu lingura, adaug-o imediat în recipientul blenderului.

Stropește-o cu suc de lămâie proaspăt stors, pentru a nu oxida. Apoi e adaugă imediat muștarul, puțină sare și puțin piper și uleiul. Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții o pastă omogenă.

La final, adaugă apă minerală pentru a potrivi textura cremoasă a maionezei și potrivește gustul cu sare și piper.

Rețetă de maioneză de post din lapte vegetal – Ingrediente

  • 150 ml lapte de soia,
  • 300 ml ulei de floarea soarelui,
  • 50 gr muștar clasic,
  • sare și piper,
  • zeamă de lămâie după gust.

Rețeta maionezei din lapte vegetal – Mod de preparare

Pentru prepararea acestui tip de maioneză te vei folosi tot de funcția de amestecare a blenderului. Vei adaugă toate ingredientele în recipientul blenderului, dar într-o anumită ordine.

Adaugi în recipientul aparatului mai întâi muștarul. Peste acesta torni laptele de soia, adaugi un praf de sare și unul de piper, puțin suc de lămâie, iar peste toate acestea adaugi uleiul.

Introdu brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Conectează blenderul la sursa de tensiune, pornește-l și amestecă ingredientele ridicând treptat brațul. În acest mod maioneza se va forma, înglobând treptat uleiul, ca la maioneza clasică. la final, potrivește gustul cu sare și piper.

Maioneza vegetală poate fi folosită ca și maioneza clasică, la diferite salate aperitiv, la burgerii de post și alte preparate.

Descoperă și o rețetă de maioneză din țelină și usturoi, tot din categoria rețetelor de post.

Citește și
Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, pe un tocător de lemn, alături de două felii de lămâie, o lingură de lemn, un bol cu sare și o sticlă cu ulei
Galerie foto

Galerie foto

Maioneză preparată cu blenderul în borcan
Lapte de soia, soia în bol și în lingură și o sticlă de ulei
Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, alături de o lămâie secționată și o sticlă cu ulei
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post în bol alb
Galerie foto
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Bol cu maioneză fără ou, din țelină și usturoi, alături de ingrediente proaspete
Galerie foto
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi
Maioneză vegetală din lapte de soia în bol și în lingură de lemn
Galerie foto
Maioneză vegetală din lapte de soia. Rețetă simplă și sănătoasă
Maioneză vegetală din lapte de soia. Rețetă simplă și sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide