Pentru atunci când dorești să prepari maioneză, dar nu ai suficient timp pentru rețeta clasică, îți recomandăm să încerci rețeta de maioneză rapidă. Nu îți ia mai mult de două minute să o prepari.
Maioneză rapidă. Rețetă de maioneză gata în două minuteDacă vrei să încerci o rețetă de maioneză fără ou, îți recomandăm să testezi combinația de țelină cu usturoi și muștar. Este gustoasă, cremoasă și are tot ce trebuie pentru a fi inclusă în categoria rețetelor de maioneză vegetală.
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoiDacă îți plac preparatele cu maioneză, dar nu te încântă folosirea gălbenușului crud, poți încerca rețeta de maioneză pasteurizată. Este o maioneză mai sănătoasă și cu durată de valabilitate mai mare.
Maioneză pasteurizată, mai sănătoasă și cu durată de valabilitate mai mareMaioneza este sosul acela delicios care completează sandviciuri calde sau reci, însoțește fripturi sau legume la grătar sau la cuptor, preparate cu ouă sau salate. Varianta clasică se obține din ou și ulei, însă sunt situații în care poate vrei o maioneză vegetală, mai ușoară, mai săracă în calorii și grăsimi.
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de maioneză vegetală