Rețetă de prăjitură sănătoasă cu ciocolată. Un desert pe care îl poți prepara fără făină
Tortul de ciocolată fără făină este cea mai sănătoasă variantă a acestui desert. Are un gust bogat și un aluat umed, obținut din doar 3 ingrediente. Nu ai nevoie de ouă și nici de făină și se prepară foarte ușor. Descoperă și tu o rețetă de prăjitură sănătoasă cu ciocolată. Este un desert pe care îl poți prepara fără făină.
Tortul de ciocolată fără făină are la bază o rețetă de brownie foarte simplă, cu puține ingrediente. Este un desert pe care îl pot gusta și copiii pentru că este sănătos. Prăjitura este îndulcită doar cu banane, fără adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali.
În plus, nu are gluten, nici lactate și ouă și de aceea este un desert complet vegan. Rețeta nu conține ciocolată însă are pudră de cacao, care conține mai puține grăsimi și calorii.
Pe lângă faptul ca sunt simple, cele 3 ingrediente de care ai nevoie sunt și hrănitoare. Bananele, pudra de cacao și untul de nuci sunt toate pline de vitamine, minerale și antioxidanți.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.
Cum prepari rețeta de prăjitură sănătoasă cu ciocolată
Într-un castron mare, se zdrobesc bananele coapte până devin piure. Se adaugă untul de nuci și se amestecă până când se omogenizează.
Se cerne pudra de cacao, se încorporează cu amestecul de banane și se transferă în tava pregătită. Se dă la cuptor pentru 22-30 de minute. Se lasă să se răcească complet până ajunge la temperatura camerei înainte de a-l tăia felii.
Trucuri pentru cea mai bună rețetă de prăjitură sănătoasă cu ciocolată
Chiar dacă pare incredibil poți face acest tort sănătos de ciocolată, fără făină, din doar 3 ingrediente. Bananele trebuie să fie coapte. Cu cât sunt mai trecute cu atât tortul va fi mai dulce și mai umed.
Află mai multe despre cum se congelează bananele. Vezi cum le poți folosi în rețetele tale de prăjituri.
Pentru untul de nuci poți folosi atât unt de migdale, de caju sau orice unt de nuci care îți place. Dacă vrei poți utiliza și unt de semințe de floarea-soarelui sau tahini dacă ești alergică la nuci.
Pudra de cacao pe care o folosești trebuie să fie naturală, fără adaos de zaharuri.
La rețeta de bază mai poți adăuga și alte ingrediente care să sporească aroma acestei prăjituri. Poți pune esspreso, extract de vanilie sau pentru o textură mai crocantă câteva nuci zdrobite. Pentru a intensifica gustul de cacao poți să adaugi și câteva chipsuri de ciocolată neagră.
Tortul sănătos de ciocolată fără făină poate fi decorat cu o glazură preparată din pudră de cacao cu puțin lapte și sirop de arțar. Deasupra poți presăra și puțină ciocolată neagră, căpșuni, zmeură, frișcă, înghețată de vanilie.