Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert festiv sau pentru un weekend în familie, îți recomandăm să prepari un tort cu mousse din fructe de pădure. Este simplu și ușor de preparat, este delicios și foarte aspectuos.

Porție de tort cu fructe pe o farfurie, alături de tortl secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Fructele de pădure se combină astfel încât să ofere o culoare deosebită cremei / Shutterstock

Torturile cu creme din fructe sunt spectaculoase, datorită culorilor deosebite pe care acestea le oferă. Poți opta pentru fructele preferate sau poți combina mai multe fructe într-o cremă. Fructele de pădure sunt cele mai adorate pentru că sunt aromate și frumos colorate. Pentru o culoare reușită, ideal este să adaugi mai multe fructe roșii decât negre.

Citește și

Pentru blatul de tort urmezi rețeta clasică de pandișpan și îl aromatizezi după preferințe. Vanilia sau lămâia sunt cele mai potrivite arome pentru un astfel de blat. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru orice rețetă de tort, începe cu prepararea blatului. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei pentru a nu le folosi foarte reci. Pentru reușita unui blat perfect, albușurile nu se folosesc foarte reci, abia scoase din frigider.

Cum prepari blatul pentru tort cu mousse din fructe de pădure

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt. Pune hârtie de copt în interiorul tăvii sau unge-o puțin unt și presară un strat subțire de făină. Apoi ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le energic până când devin spumoase cristaline. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic.

Gălbenușurile le amesteci cu sucul și coaja răzuită fin de la o lămâie. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și omogenizezi ușor compoziția. Trece făina prin sită și încorporeaz-o în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a omogeniza bine compoziția.

Toarnă compoziția în forma de copt pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine pentru a-l putea secționa.

Cum prepari mousse dun fructe de pădure

Începe prin a hidrata gelatina în apă cât să fie acoperită. Pune fructele de pădure cu zahărul într-o crăticioară și fierbe-le pentru 3-4 minute.  Oprește câteva fructe proaspete pentru mai târziu. După fierbere pasează fructele și trece-le printr-o sită deasă. Adaugă gelatina diluată și amestec-o bine cu piureul de fructe. Mixează smântâna pentru frișcă până când devine fermă. Amestec-o cu cu piureul de fructe. Adaugă și fructele oprite și omogenizează bine compoziția.

Când ai crema gata, secționează blatul în două părți pentru a monta deliciosul tort cu mousse din fructe de pădure. Așază prima parte pe platoul de tort și încercuiește-o cu pereții detașabili ai formei de copt. Pune în interior deliciosul mousse de fructe, iar peste acesta adaugă a doua parte de blat.

Apoi pune tortul la rece pentru cel puțin 5-6 ore, înainte de a-l porționa. Decorează-l cu zahăr pudră, cu fructe proaspete și cu frunze de mentă. Pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort, poți încerca rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată.

Citește și
Tort cu mousse din fructe de pădure pe platou, alături de două boluri cu fructe
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu mousse din fructe de pădure secționat pe platou, alături de o porție de tort pe farfurie și două boluri cu fructe
Porție de tort cu fructe pe o farfurie, alături de tortl secționat pe platou
+0
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure porționată
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și mousse de fructe de pădure
Blat simplu pentru tort pe un platou alb
Galerie foto
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat de tort zebrat, porționat
Galerie foto
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide