Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Rețetă de gustare delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ești în pană de idei legat de ce să mai prepari pentru gustări delicioase, îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Este o rețetă mai deosebită care se prepară din aluat cu legume răzuite și condimente.

Porții de ruladă sărată pe o farfurie albă
Galerie foto

Galerie foto

Foaia de aluat se prepară separat, apoi se adaugă umplutura / Shutterstock

Umplutura se prepară din ciuperci sotate la tigaie, cu ceapă și usturoi, amestecate apoi cu puțin cașcaval răzuit. Poți opta pentru ciupercile champignon proaspete sau conservate. Indiferent de opțiune, combinate cu ceapă, usturoi și ardei, vor fi foarte delicioase și foarte hrănitoare. Poți adăuga și alte ingrediente, dacă dorești rulada mai complexă. Câteva măsline verzi sau negre sau câteva roșii cherry proaspete sau roșii deshidratate s-ar potrivi perfect în combinația de ingrediente.

Citește și

Aluatul pe bază de legume răzuite reprezintă partea cea mai interesantă a ruladei. Se prepară simplu și ușor, este delicios, este aromat și are o textură ușor umedă. Îl poți prepara și pentru alte rețete de aperitiv, nu doar pentru rulade. După coacere, îl poți secționa în cuburi și umple cu diferite creme tartinabile. Crema de brânză poate fi una dintre opțiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci. Iar mai jos îți oferim rețeta completă pentru delicioasa ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru foaia de ruladă. Foaia de ruladă se va coace separat și se va umple cât este caldă cu ingredientele aferente. În timp ce foaia se coace, poți pregăti și ciupercile.

Cum prepari aluatul pentru ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval

Clătește dovlecelul, șterge-l bine și dă-l pe răzătoarea mare. Pune răzătura de dovlecel pe un blat de lucru și presară sare peste ea. Lasă sarea să-și facă efectul de deshidratare a dovleceilor timp de 10-12 minute. Apoi stoarce bine dovlecelul răzuit în mâini și pune-l într-un bol.

Curăță morcovul, răzuiește-l și pe acesta, scurge-l bine și amestecă-l cu dovlecelul răzuit. Adaugă și frunzele de busuioc tocate mărunt.

În alt bol, amestecă cele două ouă și adaugă un praf de sare și unul de piper. Omogenizează bine amestecul și adaugă-l peste legumele răzuite. Apoi încorporează, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Aluatul va avea textura mai densă decât a aluatului de chec sau de pandișpan. Lasă aluatul rezultat în bol până când încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dacă observi că aluatul se înmoaie și se formează lichid în bol, mai adaugă făină până se omogenizează.

Pune hârtie de copt într-o tavă de aproximativ 24/38 cm și întinde aluatul pentru foaia de ruladă în ea. Nivelează-l uniform la suprafață și unge-l cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă. Pune tava în cuptor și coace foaia pentru ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval timp de maxim 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Descoperă și o rețetă de ruladă de cartofi cu spanac și bacon.

Cum prepari umplutura și formezi rulada

Pune untul la topit într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Curăță ceapa și toac-o mărunt, la fel și usturoiul. Adaugă-le în tigaia cu untul topit. Presară și puțină sare, iar când ceapa se pătrunde și devine translucidă, adaugă ciupercile feliate. Amestecă-le cu ingredientele din tigaie și lasă-le să se prepare până când se evaporă lichidul lăsat de acestea în tigaie.

Curăță ardeiul și toacă-l mărunt și taie-i în fâșii. Adaugă-l peste ciupercile pătrunse și amestecă-l cu acestea timp de un minut. Stinge focul și lasă ingredientele deoparte, până când se coace foaia de ruladă.

După ce foaia de ruladă s-a copt, răstoarn-o pe o hârtie de copt curată. Presară imediat peste ea cașcavalul răzuit și adaugă ciupercile. Apoi rulează strâns și împachetează rulada în hârtia de copt. Las-o acolo până când se răcește, apoi o poți porționa. Cașcavalul se va topi în interior și va uni ciupercile cu foaia de ruladă.

Porționează rulada după răcire în felii rotunde sau oblice.

Dacă mai dorești și alte rețete de ruladă aperitiv, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu aluat de cartofi.

Citește și
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval porționată
Galerie foto

Galerie foto

Porții de ruladă sărată pe o farfurie albă
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval porționată pe o farfurie albă
+0
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Crochete de ciuperci cu cașcaval pe o farfurie, una secționată, alături de roșii cherry și frunze verzi
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Ciuperci champignon murate pentru iarnă în două borcane
Galerie foto
Ciuperci champignon murate pentru iarnă. Gustul toamnei în borcane
Ciuperci champignon murate pentru iarnă. Gustul toamnei în borcane
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Job-ul pe care Mircea Lucescu l-ar fi avut dacă nu antrena. Ce studii are selecţionerul României
Job-ul pe care Mircea Lucescu l-ar fi avut dacă nu antrena. Ce studii are selecţionerul României
Job-ul pe care Mircea Lucescu l-ar fi avut dacă nu antrena. Ce studii are selecţionerul României
Rezultate Loto azi, 4 decembrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 4 decembrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 4 decembrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide