Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Rețetă de gustare delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ești în pană de idei legat de ce să mai prepari pentru gustări delicioase, îți oferim o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Este o rețetă mai deosebită care se prepară din aluat cu legume răzuite și condimente.

Porții de ruladă sărată pe o farfurie albă
Galerie foto

Galerie foto

Foaia de aluat se prepară separat, apoi se adaugă umplutura / Shutterstock

Umplutura se prepară din ciuperci sotate la tigaie, cu ceapă și usturoi, amestecate apoi cu puțin cașcaval răzuit. Poți opta pentru ciupercile champignon proaspete sau conservate. Indiferent de opțiune, combinate cu ceapă, usturoi și ardei, vor fi foarte delicioase și foarte hrănitoare. Poți adăuga și alte ingrediente, dacă dorești rulada mai complexă. Câteva măsline verzi sau negre sau câteva roșii cherry proaspete sau roșii deshidratate s-ar potrivi perfect în combinația de ingrediente.

Citește și

Aluatul pe bază de legume răzuite reprezintă partea cea mai interesantă a ruladei. Se prepară simplu și ușor, este delicios, este aromat și are o textură ușor umedă. Îl poți prepara și pentru alte rețete de aperitiv, nu doar pentru rulade. După coacere, îl poți secționa în cuburi și umple cu diferite creme tartinabile. Crema de brânză poate fi una dintre opțiuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci. Iar mai jos îți oferim rețeta completă pentru delicioasa ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru foaia de ruladă. Foaia de ruladă se va coace separat și se va umple cât este caldă cu ingredientele aferente. În timp ce foaia se coace, poți pregăti și ciupercile.

Cum prepari aluatul pentru ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval

Clătește dovlecelul, șterge-l bine și dă-l pe răzătoarea mare. Pune răzătura de dovlecel pe un blat de lucru și presară sare peste ea. Lasă sarea să-și facă efectul de deshidratare a dovleceilor timp de 10-12 minute. Apoi stoarce bine dovlecelul răzuit în mâini și pune-l într-un bol.

Curăță morcovul, răzuiește-l și pe acesta, scurge-l bine și amestecă-l cu dovlecelul răzuit. Adaugă și frunzele de busuioc tocate mărunt.

În alt bol, amestecă cele două ouă și adaugă un praf de sare și unul de piper. Omogenizează bine amestecul și adaugă-l peste legumele răzuite. Apoi încorporează, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Aluatul va avea textura mai densă decât a aluatului de chec sau de pandișpan. Lasă aluatul rezultat în bol până când încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dacă observi că aluatul se înmoaie și se formează lichid în bol, mai adaugă făină până se omogenizează.

Pune hârtie de copt într-o tavă de aproximativ 24/38 cm și întinde aluatul pentru foaia de ruladă în ea. Nivelează-l uniform la suprafață și unge-l cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă. Pune tava în cuptor și coace foaia pentru ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval timp de maxim 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Descoperă și o rețetă de ruladă de cartofi cu spanac și bacon.

Cum prepari umplutura și formezi rulada

Pune untul la topit într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Curăță ceapa și toac-o mărunt, la fel și usturoiul. Adaugă-le în tigaia cu untul topit. Presară și puțină sare, iar când ceapa se pătrunde și devine translucidă, adaugă ciupercile feliate. Amestecă-le cu ingredientele din tigaie și lasă-le să se prepare până când se evaporă lichidul lăsat de acestea în tigaie.

Curăță ardeiul și toacă-l mărunt și taie-i în fâșii. Adaugă-l peste ciupercile pătrunse și amestecă-l cu acestea timp de un minut. Stinge focul și lasă ingredientele deoparte, până când se coace foaia de ruladă.

După ce foaia de ruladă s-a copt, răstoarn-o pe o hârtie de copt curată. Presară imediat peste ea cașcavalul răzuit și adaugă ciupercile. Apoi rulează strâns și împachetează rulada în hârtia de copt. Las-o acolo până când se răcește, apoi o poți porționa. Cașcavalul se va topi în interior și va uni ciupercile cu foaia de ruladă.

Porționează rulada după răcire în felii rotunde sau oblice.

Dacă mai dorești și alte rețete de ruladă aperitiv, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu aluat de cartofi.

Citește și
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval porționată
Galerie foto

Galerie foto

Porții de ruladă sărată pe o farfurie albă
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval porționată pe o farfurie albă
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon și porționată pe un platou cu legume
Galerie foto
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Ruladă cu șuncă și cașcaval porționată pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ketchup
Galerie foto
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Porții de ruladă din piept de pui cu ouă fierte pe o farfurie, alături de verdeață și două boluri cu sosuri
Galerie foto
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv delicios
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Relația cu mama, influențată de zodia în care te-ai născut. Ce impact are Luna asupra acestei legături
Relația cu mama, influențată de zodia în care te-ai născut. Ce impact are Luna asupra acestei legături
Relația cu mama, influențată de zodia în care te-ai născut. Ce impact are Luna asupra acestei legături
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide