Ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj
Dacă ești în căutarea unor rețete gustoase de aperitive cu somon, îți oferim o rețetă de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.
Galerie foto
Porționată frumos, rulada va arăta spectaculos pe un platou cu aperitive festive. Dar poate fi preparată și pentru o gustare de weekend când se anunță prietenii și familia în vizită. Combinația de spanac cu brânză este una foarte populară în rețetele de aperitive. Dar atunci când mai adaugi și somon afumat, deliciul va fi garantat.
Rulada se prepară în aluat foietaj pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Dar dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, îl poți prepara și pe acesta acasă. Îți oferim în acest scop o rețetă de aluat foietaj, inspirată din bucătăria franțuzească. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei aperitiv cu spanac și somon.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea spanacului, timp în care lași aluatul foietaj la decongelat. Spală bine frunzele de baby spanac și scurge-le. Pune o tigaie cu uleiul la încins și topește untul în el. Adaugă 2 căței de usturoi curățați și striviți și amestecă-i prin tigaie timp de un minut, pentru a-și lăsa aroma. Apoi adaugă frunzele de spanac și amestecă-le și pe acestea prin grăsimea încinsă timp de un minut. Presară puțină sare și piper. Lasă spanacul la răcit până când este gata și aluatul foietaj.
Cum prepari ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj
După ce aluatul este decongelat desfă-l din pachet și întinde-l ușor pe masa de lucru. Curăță ceapa, dă-o pe răzătoarea mare și amestec-o cu crema de brânză și brânza sărată, sfărâmată, sau dată pe răzătoare. Dacă ceapa este suculentă stoarce-o în mâini pentru a elimina din lichid. Întinde această compoziție peste foaia de aluat. Apoi întinde spanacul scurs și așază bucățile de somon afumat pe un rând. Asigură-te că acestea nu au oase înainte de a le folosi. Dacă au piele, îndepărteaz-o și pe aceasta.
Descoperă aici și o rețetă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.
Rulează foaia de aluat cu toate ingredientele în interior și așază rulada într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt. Amestecă gălbenușul de ou cu laptele și unge cu acest amestec aluatul foietaj. Crestează aluatul deasupra, dar foarte ușor, pentru a-i da o formă frumoasă.
Pune tava la cuptor și coace rulada aperitiv pentru 30-35 de minute la 200 de grade Celsius.
Dacă o folosești pentru un platou cu aperitive festive porționează delicioasa ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj după răcire. Dacă o servești ca și gustare alături de cei dragi, o poți porționa și ușor caldă. Este delicioasă atât caldă cât și rece.
Iar pentru a completa platoul cu aperitive festive, îți mai oferim și o rețetă de chec aperitiv cu șuncă și măsline.
Galerie foto