Piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan, preparat la cuptor
Îți place pieptul de pui și ești în căutarea unei rețete care să-i pună gustul în valoare? Încearcă rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc, preparat la cuptor. Combinația de gusturi și texturi te va cuceri.
Galerie foto
Pieptul de pui este preferatul tuturor pentru că se pătrunde rapid și poate fi preparat în multe moduri. Îl poți prepara pe grătar, la tigaie sau la cuptor, sub formă de șnițele sau de chiftele. Îl poți include în supe și ciorbe, dar și în mâncăruri scăzute. Este gustos, ușor digerabil și foarte accesibil, găsindu-l în toate magazinele alimentare, în orice perioadă a anului.
Pesto de busuioc cu parmezan este un sos italian care se combină de obicei cu pastele. Însă îl poți folosi și la rețetele de salate, inclus în sandwich-uri sau alte mâncăruri. Pe lângă busuioc și parmezan acesta mai conține și usturoi, semințe de pin și ulei.
Pe lângă aroma deosebită pe care o oferă preparatelor, busuiocul are și multiple beneficii asupra sănătăţii organismului. Are un conținut bogat de vitamine și minerale și antioxidanți precum luteina, zeaxantina, betacarotenul și betacriptoxantina, dar și uleiuri esențiale. Nu ezita să incluzi și tu busuiocul în preparatele culinare pentru a te bucura de aroma lui și de proprietățile benefice asupra organismului. Încearcă rețeta de piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan pe care ți-o oferim mai jos detaliată.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui pe care îl porționezi și îl asezonezi cu cele necesare. Apoi continui cu prepararea sosului pesto cu care vei glazura bucățile de carne, înainte de a le pune la cuptor.
Cum prepari piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan
Porționează pieptul de pui în bucăți mai mici și presară sare și piper peste acestea. Stropește-le cu suc de lămâie și ulei și masează-le pentru a se unge uniform și a pătrunde condimentele în interiorul cărnii. Acoperă bucățile de carne condimentate și pune-le la rece până când prepari sosul pesto.
Pentru prepararea deliciosului sos pesto de busuioc cu parmezan, mai întâi spală bine frunzele de busuioc și pune-le la scurs. Curăță cei doi căței de usturoi și pune-i în interiorul mojarului. Pisează-i bine până obții o pastă suculentă. Adaugă semințele de pin și pisează-le și pe acestea. Apoi adaugă frunzele de busuioc și continuă să pisezi până când pasta devine verde și emană un miros plăcut.
Amestecă pasta rezultată cu ulei de măsline, iar la final adaugă parmezan răzuit.
Descoperă și rețeta de pesto de leurdă cu nuci și parmezan.
Unge bucățile de carne cu sosul pesto și așază-le într-un vas termorezistent uns și acesta cu ulei. Adaugă în vas și roșii întregi sau jumătăți unse ușor cu sos pesto. Pune vasul în cuptor și prepară deliciosul piept de pui cu pesto de busuioc și parmezan pentru 40-45 de minute la 175 de grade Celsius. După preparare, mai răzuiește puțin parmezan peste carnea glazurată cu sos, pentru a se gratina frumos.
Poți servi pieptul de pui cu o garnitură de cartofi, de orez sau cu paste. Îți oferim în acest scop și o rețetă de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.
Galerie foto