Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv delicios
Pentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive festive, poți pune pe lista de preparat și rețeta de ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Este o rețetă simplă și ușoară, ce necesită ingrediente puține și foarte comune. Iar aperitivul va cuceri atât prin gust cât și prin aspect.
Galerie foto
Pieptul de pui este unul dintre cele mai populare, dar și accesibile, tipuri de carne. Este foarte versatil pentru că poți prepara din el o gamă variată de mâncăruri, acoperind chiar toate categoriile de rețete. Îl poți folosi la rețete de supe și de ciorbe, la rețete de salate și de aperitive, dar și la rețete de fripturi și de mâncăruri scăzute. Poate fi preparat atât la grătar, cât și la tigaie sau la cuptor. Iese foarte fraged și gustos în toate variantele, dacă este gătit corect și asezonat cu condimentele potrivite.
Descoperă și un articol cu 12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor. Sunt sfaturi utile în bucătărie, de la specialiști. Iar în continuare îți vom oferi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasa ruladă din piept de pui cu ouă fierte.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti carnea care necesită porționare în felii subțiri, apoi condimentare și un timp de repaus la rece, pentru a deveni fragedă și gustoasă. Între timp, vei fierbe ouăle la modul tari și le vei curăța. Pregătești și vasul în care vei pune rulada la cuptor și sfoară de bucătărie pentru a o lega.
Cum prepari ruladă din piept de pui cu ouă fierte
Cu un cuțit cu lama lungă și subțire filetează carnea de pui așa încât să obții una sau mai multe bucăți subțiri și aplatizate de carne. Presară sare și piper peste carne, pe toate părțile, dar și puțin din celelalte condimente. Pune carnea într-o pungă de plastic și las-o la rece până când fierbi ouăle și le cureți.
Descoperă aici cum prepari ouă fierte moi sau tari.
După ce ai pregătit și carnea și ouăle, poți forma rulada. Întinde carnea pe un blat și așază ouăle fierte peste ea, în rând, pe lungime. Apoi rulează carnea cu ouăle în interior. Înfășoară rulada de jur împrejur cu sfoară de bucătărie și leag-o cât mai strâns.
Într-o tavă de chec sau un alt vas termorezistent pune hârtie de copt. unge hârtia cu ulei, la fel și rulada. Așază rulada în tavă și mai presară peste ea boia de ardei, pentru un plus de culoare. Adaugă și o ceașcă de apă în tavă și pune tava în cuptor. Prepară delicioasa ruladă din piept de pui cu ouă fierte pentru 35-40 de minute, la 180 de grade celsius. Nu o prepara în exces pentru a nu se usca pieptul de pui. Mai întoarce-o de pe o parte pe cealaltă în timpul preparării.
Porționează rulada după răcirea completă.
Dacă mai dorești o altă rețetă de aperitiv cu piept de pui, mai poți încerca și rețeta de tartă cu piept de pui și ciuperci.
Galerie foto