Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Aceste rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde oferă o combinație perfectă între frăgezimea cărnii, mozzarella topită și prospețimea cepei verzi. Sunt ideale atât pentru o masă de familie, cât și pentru o cină specială.
![Trei rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în sos, alături de orez Trei rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în sos, alături de orez](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/rulouri-de-pui-cu-mozzarella-si-ceapa-verde-servite-cu-orez.jpg)
Galerie foto
Rețeta se prepară ușor, iar rulourile au un aspect rafinat și un gust delicios. Mozzarella se topește frumos în interior, iar exteriorul rămâne ușor crocant dacă alegi să le rumenești ușor în tigaie sau la cuptor. Sunt suculente la interior, au o umplutură cremoasă datorită brânzei mozzarella topite și o aromă ușor afumată de la șuncă. Ceapa verde adaugă o notă proaspătă, iar crusta crocantă oferă un contrast perfect.
Pot fi servite cu o garnitură din piure de cartofi sau cartofi copți cu rozmarin. Dar sunt delicioase și alături de o salată proaspătă cu rucola și roșii cherry. Le mai poți asorta cu un sos cremos de iaurt și usturoi sau un sos de roșii aromat. Indiferent de combinația pe care o alegi, rulourile sunt un preparat simplu, dar de mare efect, perfect pentru orice ocazie.
Descoperă și o rețetă de rulouri din carne de porc, cu ciuperci în sos de vin alb. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru delicioasele rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată te vei ocupa de pregătirea cărnii. Taie pieptul de pui în felii subțiri și bate-le ușor cu un ciocan de șnițele, pentru a le subția uniform. Condimentează-le cu sare, piper și boia dulce pentru un plus de aromă.
Cum prepari rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
După ce ai pregătit carnea taie mozzarella în bucăți mai mici. Taie și cozile de ceapă verde în bastonașe cu lungimea cât lățimea feliilor din piept de pui.
Peste bucățile de piept de pui așază mai întâi felii subțiri de șuncă. Adaugă bucățile de mozzarella, 2-3 bucăți din cozile de ceapă verde și frunze de busuioc. poți opta pentru cimbru, rozmarin sau alte ierburi aromate. Apoi rulează feliile din piept de pui cu aceste ingrediente în interior. Sigilează rulourile de pui la capete cu scobitori, pentru a nu se împrăștia umplutura în timpul prăjirii.
Așază o tigaie mai adâncă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune puțin ulei în ea, lasă-l să se înfierbânte și adaugă rulourile. Rumenește-le frumos întorcându-le periodic de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Apoi transferă delicioasele rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde într-un vas și așază un capac deasupra pentru a le păstra calde.
În sosul rămas în tigaie poți adăuga capetele albe de la ceapă, tocate mărunt. Acoperă-le cu puțină apă, presară sare și piper și prepară un sos din acestea cu care poți glazura rulourile în timpul servirii.
Și dacă te întrebi ce garnitură se potrivește mai bine cu aceste rulouri, îți recomandăm rețeta de cartofii acordeon. Sunt o variantă inovatoare și delicioasă a cartofilor clasici, cu o textură crocantă și un aspect spectaculos.
![Trei rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în sos, alături de orez](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/rulouri-de-pui-cu-mozzarella-sunca-si-ceapa-verde-cu-garnitura-de-orez-750x500.jpg)
Galerie foto
![Colaj de poze cu pașii de preparare a rulourilor](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/colaj-de-poze-cu-pasii-de-preparare-ai-rulourilor-256x256.jpg)
![Trei rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în sos, alături de orez](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/rulouri-de-pui-cu-mozzarella-si-ceapa-verde-servite-cu-orez-256x256.jpg)