Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Inspirată din bucătăria grecească, rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor poate fi opțiunea perfectă pentru un prânz savuros sau chiar pentru cină. Această rețetă combină gustul suculent al puiului cu aromele mediteraneene de roșii și măsline, creând un preparat ușor de realizat și extrem de delicios.
Galerie foto
Rețeta poate fi preparată și cu alte tipuri de carne, însă carnea de pui este mai ușoară, mai accesibilă și pe placul tuturor. În plus, carnea de pui se pătrunde mai rapid, iar timpul de preparare al rețetei este mai scurt. Poți opta pentru piept de pui, pulpe de pui, aripioare sau le poți combina pe toate.
Măslinele, de asemenea, se pot adăuga în funcție de preferințe. Toate tipurile de măsline sunt gustoase, dar și foarte sănătoase și foarte sățioase. Măslinele sunt o componentă valoroasă a unei diete echilibrate, oferind atât arome deosebite, cât și numeroase beneficii pentru sănătate. Consumul de măsline poate ajuta la reglarea apetitului și la controlul greutății datorită conținutului de grăsimi sănătoase și fibre care induc senzația de sațietate.
Descoperă aici care sunt beneficiile consumului de măsline și cum îți pot îmbunătăți sănătatea. Iar în continuare îți oferim rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pregătește-le pe cele care necesită atenție, înainte de a fi adăugate în vasul de cuptor. Pune măslinele în apă rece să mai elimine din sare și lasă-le acolo până când pregătești carnea.
Descoperă și o rețetă de pește cu roșii și măsline la tigaie.
Cum prepari rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor
Condimentează pulpele de pui cu sare și piper și gătește-le într-o tigaie cu ulei încins până când se rumenesc bine pe toate părțile. Apoi scoate-le și așază-le într-un vas termorezistent.
În uleiul rămas în tigaia de pe foc adaugă ceapa tocată și doi căței de usturoi. Călește ușor ingredientele doar până când devin aurii și sunt puțin pătrunse. Adaugă-le peste pulpele de pui din vas. Apoi adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți sau întregi, dar și sosul de roșii concentrat.
Toarnă și vinul roșu și agită ușor vasul pentru a se amesteca bine ingredientele. Vinul roșu are rolul de a frăgezi carnea și a aromatiza plăcut sosul.
Mai presară și câteva crenguțe de cimbru proaspăt pe deasupra, apoi introdu vasul în cuptor. Setează temperatura la 190 de grade Celsius, iar timpul de preparare setează-l pentru 35-40 de minute. Poți deschide cuptorul după ce a trecut 3/4 din timp și mai amesteci ingredientele.
Poți servi mâncarea de pui cu roșii și măsline alături de o garnitură de cartofi, de o salată sau chiar simplă. Este delicioasă atât cu pâine, cât și cu mămăliguță.
Tot din categoria preparatelor cu carne de pui mai poți încerca și rețeta de tocăniță din carne de pui cu legume la grill.
Galerie foto