Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză
Pentru atunci când vrei să-ți impresionezi familia cu mâncăruri delicioase, trece pe lista de preparat și rețeta de rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză. Vor fi cuceriți atât de gustul rulourilor, cât și de aspectul acestora secționate.
Galerie foto
Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele folosite sunt simple și accesibile. Carnea frumos rumenită la exterior va fi fragedă și suculentă la interior.
Iar spanacul și brânza din umplutură vor completa armonios gustul delicios al cărnii. Roșiile deshidratate aduc un plus de gust și aspect rulourilor. Iar usturoiul va aromatiza plăcut atât carnea cât și umplutura.
Particularități ale cotletului de porc
Cotletul de porc este una dintre cele mai populare bucăți de carne de la porc. Este foarte apreciat pentru gustul său bogat, textura fragedă și versatilitatea în preparare. Se găsește în mod obișnuit sub formă de fâșii groase și poate fi gătit într-o varietate de moduri: la grătar, la cuptor, prăjit sau sotat. Cotletul poate include sau nu os. Cotletul cu os este de obicei mai suculent, deoarece osul ajută la reținerea umidității și la intensificarea aromei în timpul gătitului. Varianta fără os este mai ușor de porționat și gătit, dar poate necesita o atenție mai mare pentru a preveni uscarea.
Cotletul de porc are o textură relativ fină, fiind mai puțin gras decât alte bucăți de carne de porc, cum ar fi pieptul sau ceafa. Gustul său este moderat, absorbind bine aromele condimentelor sau marinatelor.
Descoperă și o rețetă de cotlet de porc cu sos de ciuperci. iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru delicioasele rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește feliile de cotlet și bate-le ușor cu ciocanul de șnițele pentru frăgezire. Presară-le cu sare, piper și boia de ardei. Acoperă-le cu folie de prospețime și lasă-le deoparte.
Prepară umplutura pentru rulouri din cotlet de porc
Clătește frunzele de spanac și scurge-le bine. Dacă optezi pentru spanac matur, opărește-i frunzele în apă clocotită cu puțină sare, pentru 1 minut. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs. Dacă optezi pentru baby spanac, acesta nu necesită pasul de opărire.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă 2-3 căței de usturoi curățați și ușor striviți. Amestecă-i timp de 1-2 minute cu o spatulă prin uleiul încins pentru a-l aromatiza. Scoate cățeii de usturoi din ulei și adaugă frunzele de spanac. Gătește-le și pe acestea timp de 2-3 minute pentru a se înmuia, apoi stinge focul și lasă spanacul să se răcească. După răcire amestecă-l cu brânza bine scursă. Taie roșiile deshidratate în cuburi micuțe și adaugă-le peste spanac și brânză. Asezonează compoziția cu sare și piper după gust și amestec-o bine pentru omogenizare.
Descoperă și o rețetă de rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb.
Cum formezi și prepari rulourile
Adaugă câte două linguri din compoziția de spanac cu brânză și roșii deshidratate peste fiecare felie de carne. Rulează feliile de carne cu umplutura în interior, și prinde-le cu scobitori la capete.
Încinge o tigaie cu 2-3 linguri de ulei în ea și pune rulourile la rumenit. Întoarce-le pe toate părțile pentru a se rumeni uniform. Dacă feliile de carne sunt subțiri, rulourile se vor pătrunde foarte rapid și vor fi gata într-un timp scurt. Cotletul de porc are avantajul că nu necesită foarte mult timp de preparare.
Delicioasele rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză pot fi servite cu garnitura preferată, cu o salată proaspătă sau cu diferite sosuri. Iar dacă nu ai idee ce sos să prepari, îți recomandăm să alegi din cele patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.
Galerie foto