Salata boeuf de post. Rețeta perfectă și pentru vegetarieni
Salata boeuf de post este la fel de gustoasă și de apetisantă ca cea care conține carne. Chiar și cu maioneza vegetală rămâne un aperitiv pe care îl poți servi la mese de sărbătoare sau oricând îți este poftă de o salată mai specială.
Salata boeuf de post se prepară doar din legume. Se pun tot morcovi, cartofi, țelină, castraveți murați și mazăre, iar maioneza se poate face cu lapte de soia sau cu cartofi în loc de ou. Pentru a avea mai multă consistență și aromă se mai pot pune și păstârnac și ceapă. De asemenea, se mai pot folosi și măsline atât în salată, cât și pentru decor.
Ingrediente
Mod de preparare
Legumele se spală și se curăță de coajă. Apoi se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă și mazărea.
Castraveții murați se toacă mărunt. Se storc bine de zeamă și se pun într-un castron mare. Când legumele s-au fiert, se scurge apa și se lasă să se răcească până când pot fi manevrate în siguranță. Ceapa se aruncă. Restul legumelor se toacă în cubulețe nu foarte mărunt și se pun peste castraveți. Se adaugă sare și piper și se amestecă bine. Se gustă și se mai condimentează dacă mai este nevoie.
Între timp se face și maioneza vegetală. Se pun toate ingredientele, mai puțin uleiul, într-un blender și se procesează timp de două minute. Apoi se toarnă uleiul în fir subțire până când compoziția începe să se emulsioneze.
2-3 linguri din maioneză se pun în compoziția de legume și se amestecă până se omogenizează.
Apoi salata se pune pe un platou și se nivelează cu o spatulă. Se îmbracă cu maioneză și se decorează cu murături.
Cum servești salata boeuf de post
Salata boeuf de post este potrivită atât în perioadele de restricțiile religioase, dar și pentru cei care au o dietă vegană sau vegetariană.
Maioneza vegetală se poate face atât cu lapte de soia, cât și cu cartof. Modul de preparare este simplu. Se pune un cartof bine fiert într-un bol împreună cu o lingură de muștar, zeama de la o lămâie și un praf de sare și se mixează bine.
În cazul în care vrei să ai totuși și carne, poți pune bucăți de soia. Le vei prepara așa cum este menționat de către producător pe ambalaj. După ce se răcesc, se toacă mărunt și se adaugă în salată,