Maioneză vegetală din lapte de soia. Rețetă simplă și sănătoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori preparatele pe bază de maioneză și în perioadele de post te poți bucura de acestea. Poți prepara maioneză de post în diferite moduri. Unul dintre acestea îl poți descoperi în rețeta de maioneză vegetală din lapte de soia, pe care ți-o oferim mai jos.

Maioneză vegetală din lapte de soia în bol și în lingură de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Maioneza vegetală poate fi folosită la servirea diferitelor preparate de post / Shutterstock

Despre laptele de soia specialiștii în alimentație ne asigură că poate fi un înlocuitor potrivit al laptelui de origine animală. Acest lucru se datorează faptului că asigură organismului un aport crescut de proteine. Mai găsești pe piață și alte tipuri de lapte vegetal cum ar fi cel de migdale, de caju sau de ore. Însă acestea sunt mai sărace în nutrienți comparativ cu cel de soia.

Citește și

Laptele de soia este foarte recomandat persoanelor care depun efort fizic sau consumă multă energie, precum sportivii. Este bogat în fibre și conține enzime, precum riboflavină, cu rol în echilibrarea aportului de energie în corp. În plus, este mult mai ușor de digerat față de laptele de vacă. Acest lucru reduce consumul de energie din organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Găsești lapte de soia în toate hipermarketurile, dar îl poți prepara cu ușurință și în propria bucătărie. Descoperă aici o rețetă de lapte din boabe de soia, preparat în casă. În continuare îți oferim rețeta completă pentru maioneza de post din lapte de soia, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Pe lângă avantajul că ingredientele folosite sunt puține și la îndemână și modul de preparare al maionezei este extrem de simplu. Timpul de preparare este cât se poate de scurt, mult mai scurt decât pentru maioneza clasică.

Cum prepari maioneză vegetală din lapte de soia

Tot ce îți trebuie pentru a prepara această simplă și sănătoasă maioneză de post este un blender vertical. Este cel mai la îndemână accesoriu, pa care îl deții, cu siguranță, în bucătărie. Nu ai nevoie de mixer precum la prepararea maionezei clasice. Blenderul este cel mai util pentru că vei amesteca toate ingredientele în același timp.

Prima dată adaugi uleiul în recipientul blenderului, sau într-un borcan de sticlă. Peste ulei adaugă laptele de soia, apoi muștarul, sucul de lămâie și sarea. Poți opta pentru tipul de muștar preferat, dar nu și cel cu semințe. Dacă dorești o maioneză cu boabe de muștar în compoziție, vei adăuga acest tip de muștar la final de preparare. Altfel vei zdrobi și semințele și va trebui să treci maioneza prin sită.

După ce ai adăugat toate ingredientele în recipient, introdu blenderul în interiorul acestuia până îi atingi baza. Pornește blenderul și amestecă ingredientele ridicându-l încet spre suprafața recipientului, pentru a se omogeniza treptat maioneza.

În maxim 2 minute maioneza vegetală este preparată. Mai rămâne să-i potrivești gustul la final, cu sare, piper și, eventual, suc de lămâie.

Poți păstra maioneza vegetală la frigider până la 2-3 săptămâni, în borcane închise ermetic. Te poți bucura de diferite aperitive servite cu maioneză, de burgeri vegetali, sau salate de crudități.

Dacă mai dorești să încerci maioneza vegetală și în alte variante, descoperă aici cum se prepară maioneza din avocado.

Citește și
Femeie luând maioneză vegetală din lapte de soia cu lingurița din borcan
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de preparare a maionezei vegetale cu ajutorul blenderului
Maioneză vegetală din lapte de soia în bol și în lingură de lemn
Bpoabe de soia în bol și în lingură de lemn, pahar cu lapte de soia și sticlă cu ulei pentru maioneză
+21
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Bol cu maioneză preparată după rețetă de maioneză de post, alături de o lămâie secționată și o sticlă cu ulei
Galerie foto
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post în bol alb
Galerie foto
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Bol cu maioneză fără ou, din țelină și usturoi, alături de ingrediente proaspete
Galerie foto
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi
Maioneză fără ou. Rețetă de maioneză din țelină și usturoi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
05:41
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
05:26
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
05:19
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
12 decembrie, 06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
12 decembrie, 06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
12 decembrie, 05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: Mi se pare superb!
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: "Mi se pare superb!"
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: "Mi se pare superb!"
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Taylor Swift și-a încheiat turneul Eras Tour. Cântăreața este epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
fresh
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
închide