Salată de fenicul cu portocale, pentru o gustare simplă și rapidă
Pentru porția de vitamine pe care o poți asimila pe cale naturală, prepară o rețetă de salată de fenicul cu portocale. Este ideală de servit ca gustare printre mese, în special dimineața. Nu este greșit nici dacă o servești pe post de cină simplă și ușoară.
Galerie foto
Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să servim salate de fructe și legume proaspete, în special, în prima parte a zilei. Vitaminele și mineralele din conținutul acestora sunt asimilate mult mai bine dimineața, când organismul este odihnit. O salată servită dimineața are efecte benefice asupra organismului, oferindu-i energia necesară pentru tot parcursul zilei. Fiind bogate de antioxidanți, salatele ajută organismul împotriva radicalilor liberi, nocivi.
Salatele de legume, dar fără fructe pot fi servite și în a doua parte a zilei sau la cină. Consumate seara fibrele oferă organismului un tranzit intestinal normal. Sunt mai potrivite salatele din familia “lăptucilor” care conțin fitonutrienți cu efect calmant și sedativ. Iar dacă sunt combinate și cu surse de magneziu care se găsesc în diferite semințe, acestea ajută la un somn odihnitor. Descoperă și o rețetă de salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac, pe care o poți servi la cină. Mai jos îți oferim una dintre rețetele de salată care îți va oferi energia necesară pentru o zi obositoare de muncă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a curăța și spăla ingredientele după caz. Lasă-le în site la scurs și pregătește un bol încăpător unde să amesteci salata. Mai pregătește un tocător și un cuțit, dar și un recipient în care să amesteci ingredientele pentru dressing.
Pașii necesari pentru a prepara salată de fenicul cu portocale
După ce s-au scurs bine legumele, poți să le toci pe rând și să le adaugi în bol.
Toacă mai întâi bulbul de fenicul în fâșii subțiri și adaugă-le în bol. Taie ridichile roșii în rondele, la fel și castravetele. Adaugă-le și pe acestea în bol. Adaugă și frunzele de salată rucola și amestecă bine toate aceste ingrediente.
Citește și articolul: Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună.
Curăță portocalele în felii și îndepărtează pelicula albă cu gust amărui de pe acestea. Adaugă-le în bolul cu legume.
Toacă și cozile de ceapă verde în rondele și presară-le peste ingredientele din bol. Când ai toate legumele și portocalele pregătite și amestecate în bol, poți prepara dressingul.
Pune uleiul de măsline într-un recipient, bol, pahar sau sticluță cu pulverizator. Adaugă suc de lămâie, suc de portocală, sare și piper și amestecă bine. Gustă dressingul și în funcție de gust mai adaugă din ingredientele enumerate mai sus.
Stropește salata de fenicul cu portocale și rucola cu acest dressing și amestecă bine toate ingredientele pentru a se întrepătrunde gusturile.
Macină piper proaspăt deasupra salatei și o poți savura cu poftă. Pentru un plus de consistență, poți să adaugi în salată și câteva crutoane aromate.
Descoperă și o rețetă simplă și rapidă de crutoane din pâine, aromate.
Galerie foto