Salată rece de paste. Care sunt cele mai bune combinații

Salata rece de paste este unul dintre preparatele care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Poate fi un prânz sau o cină, le poți pune la pachet la birou sau le poți lua la picnic.

Salată rece de paste puse în borcane și decorate cu roșii
Salata rece de paste poate fi făcută cu orice legume și tipuri de carne / Shutterstock

Salata rece de paste se prepară destul de ușor și poți să combini atât de multe ingrediente ca să fie pe gustul tău încât poate fi de fiecare dată altfel.

Ce tip de paste trebuie să alegi

Atunci când faci salată de paste contează foarte mult ce tip alegi. Sunt de preferat cele de dimensiuni mici ca fusilli, rigatoni, penne și mezze penne. Dacă folosește spaghete este important să pui un sos potrivit pentru ca pastele să nu se lipească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a pune sosul, indiferent de tipul de paste folosit, lasă-le să se scurgă bine, câteva minute, pentru a nu-l absorbi pe tot. În acest caz se pot transforma într-o pastă.

Cum gătești pastele pentru salată

Cea mai bună variantă de a găti pastele este să respecți indicațiile date de producător. Apoi, le pui la scurs și lași să curgă peste ele apă rece pentru a spăla stratul de amidon. Această metodă îndepărtează și o parte din arome. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune pastele bine scurse într-un bol, stropește-le cu ulei și amestecă-le bine.

Sosul pentru salată

Sosul se adaugă imediat ce pastele s-au răcit complet pentru a nu transforma totul într-o pastă. Nu sunt recomandate sosurile cremoase pe bază de brânzeturi sau maioneză. De preferat sunt cele cu legume trase la tigaie. Află ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sosul de roșii.

Citește și

Salată rece de paste cu zucchini, ricotta și turmeric

Salata rece de paste cu zucchini cu ricotta este potrivită pentru orice masă.

Salată rece de paste cu zuccini și avocado pe un blat de lemn
Dacă vrei în salata rece de paste cu zucchini poți pune și boabe de mazăre / Shutterstock

Ingrediente

  • 510 g mezze penne
  • 3 zucchini
  • ½ de ceapă
  • 140 g brânză ricotta
  • 2 lingurițe de turmeric
  • frunze de mentă proaspătăt
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb pastele potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. În timpul procesului de fierbere se adaugă sare și turmeric. Se sotează ceapa. Se taie zucchini în felii și se pun în tigaie alături de ceapă. Se lasă 5 minute.

Pastele reci se pun într-un vas adânc și se amestecă cu ceapa, zucchini, ricotta și frunzele de mentă tocate mărunt.

Salată rece de paste cu roșii uscate la soare, macrou și piper

Salata rece de paste cu roșii uscate la soare și macrou este potrivită în sezonul rece, dar o poți consuma la fel de bine oricând îți este poftă.

Salată de paste cu macrou și roșii uscate pe un blat de lemn
Dacă vrei o salată mai parfumată poți pune și o mână de măsline / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 340 g roșii uscate la soare (în ulei)
  • 1 conservă de macrou în ulei
  • 1 linguriță de piper
  • 100 g fulgi de migdale
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pastele se fierb potrivit indicațiilor date de producător. Apoi se scurg și se lasă să se răcească. Roșiile se taie în felii subțiri, se adaugă macroul fărâmițat, piperul și migdalele. Combinația se pune peste paste și se amestecă ușor până se omogenizează. Se adaugă ulei, sare și se decorează cu busuioc proaspăt tocat. Încearcă și rețeta de fusilli cu somon și mazăre.

Salată rece de paste rapidă

Salata rece de paste rapidă se poate consuma și după cinci zile după preparare. Este chiar mai bună după mai mult timp pentru că se întrepătrund aromele.

Salată de paste rapidă pe un blat de lemn
Salata de paste rapidă este delicioasă dacă sta la rece o perioadă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg paste (fusilli, penne, rotini sau farfalle)
  • 1 ardei gras feliat
  • 1/2 dovlecel feliat subțire
  • 100 g cană de roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 5 firi de ceapă verde tăiate felii subțiri
  • 2 ardei iuții tocați mărunt
  • 100 g măsline amestecate tăiate pe jumătate
  • 100 g brânză parmezan rasă sau brânză tare
  • 170 g bile proaspete de mozzarella, tocate
  • pătrunjel proaspăt tocat

Pentru sos

  • 70 ml oțet de vin roșu sau oțet de vin alb
  • 1/2 linguriță sare de mare fină
  • 1/2 lingurita piper negru proaspăt măcinat
  • oregano uscat
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se gătesc pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Se scurge și se clătesc bine sub apă rece.

În timp ce pastele se gătesc, în fundul unui bol mare, se prepară dressingul. Se amestecă oțetul, sarea, piperul, oregano și uleiul de măsline până se omogenizează. Se adăugă pastele scurse și clătite și se amestecă bine.

Se amestecă ardeiul gras, dovleceii, roșiile, ceapa verde, ardeiul iute, măsline, parmezanul, mozzarella și ierburile. Înainte de servire se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tagliatelle cu năut în sos de roșii în bol alb, alături de verdeață și lămâie
Galerie foto
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
11 decembrie, 05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Caviar servit pe blinii, cu sos de smântână. Un aperitiv elegant
Surpriza unui vasluian care a cumpărat un televizor cu 400 de lei de Black Friday: Te simți batjocorit
Surpriza unui vasluian care a cumpărat un televizor cu 400 de lei de Black Friday: "Te simți batjocorit"
Surpriza unui vasluian care a cumpărat un televizor cu 400 de lei de Black Friday: "Te simți batjocorit"
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cum îl putea numi Ilie Năstase pe celebrul milionar pe care nu a ezitat să îl umilească: „N-am înţeles niciodată de ce”
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Elizabeth Gutiérrez își surprinde fanii cu o nouă intervenție chirurgicală. Ce schimbări a făcut vedeta
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Google Trends 2024. Care au fost cele mai căutate cuvinte, filme și vedete în acest an
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
Cum să-i înveți pe copii să fie recunoscători în perioada sărbătorilor
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
50 Cent l-a criticat pe Jay-Z într-o postare pe rețelele sociale, ulterior ștearsă. Rapperul a fost acuzat recent de viol
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
Băuturile dulci pot crește riscul de boli cardiovasculare. Pot fi mai dăunătoare decât gustările ocazionale
fresh
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
închide