Salată rece de paste. Care sunt cele mai bune combinații

Salata rece de paste este unul dintre preparatele care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Poate fi un prânz sau o cină, le poți pune la pachet la birou sau le poți lua la picnic.

Salată rece de paste puse în borcane și decorate cu roșii
Salata rece de paste poate fi făcută cu orice legume și tipuri de carne / Shutterstock

Salata rece de paste se prepară destul de ușor și poți să combini atât de multe ingrediente ca să fie pe gustul tău încât poate fi de fiecare dată altfel.

Ce tip de paste trebuie să alegi

Atunci când faci salată de paste contează foarte mult ce tip alegi. Sunt de preferat cele de dimensiuni mici ca fusilli, rigatoni, penne și mezze penne. Dacă folosește spaghete este important să pui un sos potrivit pentru ca pastele să nu se lipească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a pune sosul, indiferent de tipul de paste folosit, lasă-le să se scurgă bine, câteva minute, pentru a nu-l absorbi pe tot. În acest caz se pot transforma într-o pastă.

Cum gătești pastele pentru salată

Cea mai bună variantă de a găti pastele este să respecți indicațiile date de producător. Apoi, le pui la scurs și lași să curgă peste ele apă rece pentru a spăla stratul de amidon. Această metodă îndepărtează și o parte din arome. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune pastele bine scurse într-un bol, stropește-le cu ulei și amestecă-le bine.

Sosul pentru salată

Sosul se adaugă imediat ce pastele s-au răcit complet pentru a nu transforma totul într-o pastă. Nu sunt recomandate sosurile cremoase pe bază de brânzeturi sau maioneză. De preferat sunt cele cu legume trase la tigaie. Află ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sosul de roșii.

Citește și

Salată rece de paste cu zucchini, ricotta și turmeric

Salata rece de paste cu zucchini cu ricotta este potrivită pentru orice masă.

Salată rece de paste cu zuccini și avocado pe un blat de lemn
Dacă vrei în salata rece de paste cu zucchini poți pune și boabe de mazăre / Shutterstock

Ingrediente

  • 510 g mezze penne
  • 3 zucchini
  • ½ de ceapă
  • 140 g brânză ricotta
  • 2 lingurițe de turmeric
  • frunze de mentă proaspătăt
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb pastele potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. În timpul procesului de fierbere se adaugă sare și turmeric. Se sotează ceapa. Se taie zucchini în felii și se pun în tigaie alături de ceapă. Se lasă 5 minute.

Pastele reci se pun într-un vas adânc și se amestecă cu ceapa, zucchini, ricotta și frunzele de mentă tocate mărunt.

Salată rece de paste cu roșii uscate la soare, macrou și piper

Salata rece de paste cu roșii uscate la soare și macrou este potrivită în sezonul rece, dar o poți consuma la fel de bine oricând îți este poftă.

Salată de paste cu macrou și roșii uscate pe un blat de lemn
Dacă vrei o salată mai parfumată poți pune și o mână de măsline / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 340 g roșii uscate la soare (în ulei)
  • 1 conservă de macrou în ulei
  • 1 linguriță de piper
  • 100 g fulgi de migdale
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pastele se fierb potrivit indicațiilor date de producător. Apoi se scurg și se lasă să se răcească. Roșiile se taie în felii subțiri, se adaugă macroul fărâmițat, piperul și migdalele. Combinația se pune peste paste și se amestecă ușor până se omogenizează. Se adaugă ulei, sare și se decorează cu busuioc proaspăt tocat. Încearcă și rețeta de fusilli cu somon și mazăre.

Salată rece de paste rapidă

Salata rece de paste rapidă se poate consuma și după cinci zile după preparare. Este chiar mai bună după mai mult timp pentru că se întrepătrund aromele.

Salată de paste rapidă pe un blat de lemn
Salata de paste rapidă este delicioasă dacă sta la rece o perioadă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg paste (fusilli, penne, rotini sau farfalle)
  • 1 ardei gras feliat
  • 1/2 dovlecel feliat subțire
  • 100 g cană de roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 5 firi de ceapă verde tăiate felii subțiri
  • 2 ardei iuții tocați mărunt
  • 100 g măsline amestecate tăiate pe jumătate
  • 100 g brânză parmezan rasă sau brânză tare
  • 170 g bile proaspete de mozzarella, tocate
  • pătrunjel proaspăt tocat

Pentru sos

  • 70 ml oțet de vin roșu sau oțet de vin alb
  • 1/2 linguriță sare de mare fină
  • 1/2 lingurita piper negru proaspăt măcinat
  • oregano uscat
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se gătesc pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Se scurge și se clătesc bine sub apă rece.

În timp ce pastele se gătesc, în fundul unui bol mare, se prepară dressingul. Se amestecă oțetul, sarea, piperul, oregano și uleiul de măsline până se omogenizează. Se adăugă pastele scurse și clătite și se amestecă bine.

Se amestecă ardeiul gras, dovleceii, roșiile, ceapa verde, ardeiul iute, măsline, parmezanul, mozzarella și ierburile. Înainte de servire se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pasta alla gricia
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Galerie foto
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ceafa de porc la cuptor
11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
16 octombrie, 05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Cine ar fi rupt sigiliul Distrigaz şi ar fi dat drumul la gaz, în cazul exploziei din Rahova
Cine ar fi rupt sigiliul Distrigaz şi ar fi dat drumul la gaz, în cazul exploziei din Rahova
Cine ar fi rupt sigiliul Distrigaz şi ar fi dat drumul la gaz, în cazul exploziei din Rahova
Drama celebrului milionar care şi-a pierdut averea de 15 milioane de euro: amp;#8220;Fiul meu credea că voi fi mort”
Drama celebrului milionar care şi-a pierdut averea de 15 milioane de euro: amp;#8220;Fiul meu credea că voi fi mort”
Drama celebrului milionar care şi-a pierdut averea de 15 milioane de euro: amp;#8220;Fiul meu credea că voi fi mort”
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
închide