Salată rece de paste. Care sunt cele mai bune combinații

Salata rece de paste este unul dintre preparatele care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Poate fi un prânz sau o cină, le poți pune la pachet la birou sau le poți lua la picnic.

Salată rece de paste puse în borcane și decorate cu roșii
Salata rece de paste poate fi făcută cu orice legume și tipuri de carne / Shutterstock

Salata rece de paste se prepară destul de ușor și poți să combini atât de multe ingrediente ca să fie pe gustul tău încât poate fi de fiecare dată altfel.

Ce tip de paste trebuie să alegi

Atunci când faci salată de paste contează foarte mult ce tip alegi. Sunt de preferat cele de dimensiuni mici ca fusilli, rigatoni, penne și mezze penne. Dacă folosește spaghete este important să pui un sos potrivit pentru ca pastele să nu se lipească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a pune sosul, indiferent de tipul de paste folosit, lasă-le să se scurgă bine, câteva minute, pentru a nu-l absorbi pe tot. În acest caz se pot transforma într-o pastă.

Cum gătești pastele pentru salată

Cea mai bună variantă de a găti pastele este să respecți indicațiile date de producător. Apoi, le pui la scurs și lași să curgă peste ele apă rece pentru a spăla stratul de amidon. Această metodă îndepărtează și o parte din arome. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune pastele bine scurse într-un bol, stropește-le cu ulei și amestecă-le bine.

Sosul pentru salată

Sosul se adaugă imediat ce pastele s-au răcit complet pentru a nu transforma totul într-o pastă. Nu sunt recomandate sosurile cremoase pe bază de brânzeturi sau maioneză. De preferat sunt cele cu legume trase la tigaie. Află ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sosul de roșii.

Citește și

Salată rece de paste cu zucchini, ricotta și turmeric

Salata rece de paste cu zucchini cu ricotta este potrivită pentru orice masă.

Salată rece de paste cu zuccini și avocado pe un blat de lemn
Dacă vrei în salata rece de paste cu zucchini poți pune și boabe de mazăre / Shutterstock

Ingrediente

  • 510 g mezze penne
  • 3 zucchini
  • ½ de ceapă
  • 140 g brânză ricotta
  • 2 lingurițe de turmeric
  • frunze de mentă proaspătăt
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb pastele potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. În timpul procesului de fierbere se adaugă sare și turmeric. Se sotează ceapa. Se taie zucchini în felii și se pun în tigaie alături de ceapă. Se lasă 5 minute.

Pastele reci se pun într-un vas adânc și se amestecă cu ceapa, zucchini, ricotta și frunzele de mentă tocate mărunt.

Salată rece de paste cu roșii uscate la soare, macrou și piper

Salata rece de paste cu roșii uscate la soare și macrou este potrivită în sezonul rece, dar o poți consuma la fel de bine oricând îți este poftă.

Salată de paste cu macrou și roșii uscate pe un blat de lemn
Dacă vrei o salată mai parfumată poți pune și o mână de măsline / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 340 g roșii uscate la soare (în ulei)
  • 1 conservă de macrou în ulei
  • 1 linguriță de piper
  • 100 g fulgi de migdale
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pastele se fierb potrivit indicațiilor date de producător. Apoi se scurg și se lasă să se răcească. Roșiile se taie în felii subțiri, se adaugă macroul fărâmițat, piperul și migdalele. Combinația se pune peste paste și se amestecă ușor până se omogenizează. Se adaugă ulei, sare și se decorează cu busuioc proaspăt tocat. Încearcă și rețeta de fusilli cu somon și mazăre.

Salată rece de paste rapidă

Salata rece de paste rapidă se poate consuma și după cinci zile după preparare. Este chiar mai bună după mai mult timp pentru că se întrepătrund aromele.

Salată de paste rapidă pe un blat de lemn
Salata de paste rapidă este delicioasă dacă sta la rece o perioadă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg paste (fusilli, penne, rotini sau farfalle)
  • 1 ardei gras feliat
  • 1/2 dovlecel feliat subțire
  • 100 g cană de roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 5 firi de ceapă verde tăiate felii subțiri
  • 2 ardei iuții tocați mărunt
  • 100 g măsline amestecate tăiate pe jumătate
  • 100 g brânză parmezan rasă sau brânză tare
  • 170 g bile proaspete de mozzarella, tocate
  • pătrunjel proaspăt tocat

Pentru sos

  • 70 ml oțet de vin roșu sau oțet de vin alb
  • 1/2 linguriță sare de mare fină
  • 1/2 lingurita piper negru proaspăt măcinat
  • oregano uscat
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se gătesc pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Se scurge și se clătesc bine sub apă rece.

În timp ce pastele se gătesc, în fundul unui bol mare, se prepară dressingul. Se amestecă oțetul, sarea, piperul, oregano și uleiul de măsline până se omogenizează. Se adăugă pastele scurse și clătite și se amestecă bine.

Se amestecă ardeiul gras, dovleceii, roșiile, ceapa verde, ardeiul iute, măsline, parmezanul, mozzarella și ierburile. Înainte de servire se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tagliatelle cu năut în sos de roșii în bol alb, alături de verdeață și lămâie
Galerie foto
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
carne de miel pusă într-o tavă
05:21
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți 6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
05:15
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
16 aprilie, 06:53
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
16 aprilie, 05:39
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
15 aprilie, 06:33
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
14 aprilie, 05:40
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
12 aprilie, 23:18
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
12 aprilie, 09:32
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Unde se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere din București
Unde se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere din București
Unde se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere din București
Suma primită de Ilie Năstase de la statul român, pe lângă pensie. Cu cât este răsplătit fostul sportiv
Suma primită de Ilie Năstase de la statul român, pe lângă pensie. Cu cât este răsplătit fostul sportiv
Suma primită de Ilie Năstase de la statul român, pe lângă pensie. Cu cât este răsplătit fostul sportiv
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
(P) Simboluri, nu desene: Tatuaje masculine care chiar au sens
(P) Simboluri, nu desene: Tatuaje masculine care chiar au sens
(P) Simboluri, nu desene: Tatuaje masculine care chiar au sens
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
fresh
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
închide