Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună
Salata se poate strica foarte repede, în doar 2-3 zile de când ai cumpărat-o. Frunzele ei devin maro și pot chiar și să mucegăiască. Iată ce poți face pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Află cum se depozitează salata ca să reziste și o lună.
Poți să păstrezi salata proaspătă până la o lună urmând sfaturile oferite de Express.co.uk. Metoda propusă este simplă și nu îți ia foarte mult timp să o pregătești. În doar 10 minute vei putea să ai salata curată și gata de depozitare astfel încât să te poți bucura de ea o perioadă mai lungă de timp de la achiziționare.
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să toci salata ca atunci când vrei să o consumi. Poți folosi un cuțit, o foarfecă specială sau o poți rupe cu mâna. Dacă utilizezi un cuțit acesta ar trebui să fie cu lamă ceramică pentru ca salata să nu oxideze. Apoi se pune într-o strecurătoare și lași apa rece să curgă peste ea.
Cum se usucă salata
După ce te asiguri că salata nu mai are impurități trebuie să o usuci. Poți face acest lucru folosind un aparat special, care se numește chiar uscător de salată. Dacă nu ai, poți să folosești o altă metodă, care însă va dura ceva mai mult.
Întinde pe blatul de bucătărie un prosop de hârtie. Deasupra lui pune salata într-un strat uniform și acoper-o cu un alt prosop de hârtie. Apasă ușor pentru ca apa să fie absorbită. Schimbă prosopul de deasupra și repetă procesul până când acesta este uscat după ce tapezi salata. Îți oferim și o rețetă de salată italiană.
Când salata este perfect uscată trebuie să o pui într-un vas de sticlă care are un capac ce îi permite să se închidă ermetic. Poți folosi și un borcan obișnuit care are deschiderea suficient de mare.
Înainte de a închide vasul pune deasupra lui un prosop de bumbac împăturit în patru. Acesta nu trebuie să fie foarte gros. Poți să folosești și un prosop de hârtie. Orice ai alege, trebuie schimbat în fiecare zi pentru că va absorbi umezeala.
O altă variantă la fel de eficientă este să pui salata într-o pungă cu fermoar împreună cu un prosop de bumbac sau de hârtie. Se va păstra la fel de bine ca în vasul de sticlă.
Unde se păstrează salata
Salata astfel pregătită se va pune la frigider. În felul acesta va fi bună de consum chiar și după o lună, dacă respecți toți pașii și nu lași umezeala să ajungă la frunze.
De fiecare dată când schimb prosopul trebuie să miroși salata și să urmărești dacă pe frunze sunt sau nu urme de deteriorare. Dacă pe margine începe să capete urme maro atunci este semn că trebuie să o consumi cât mai repede. O poți consuma preparând o rețetă delicioasă de salată grecească.
Dacă ai o cantitate mai mare de salată o poți pune în vas de sticlă porționată direct după nevoile tale sau ale familiei tale. În felul acesta vei consuma mai întâi loturile care ți se par că încep să se deterioreze.