7 vacanțe de lux cu trenul. Locații ideale pentru iubitorii de vin

Iubitorii de vin au mai multe posibilități de a face turism viniviticol. În multe părți ale lumii există trenuri speciale care trec prin podgorii și care au tot felul de programe de degustări. Iată care sunt traseele pe care nu trebuie să le ratezi! Descoperă 7 vacanțe de lux cu trenul. Iată câteva locații ideale pentru iubitorii de vin.

Vacanțe de lux cu trenul prin podgorii
O vacanță de lux cu trenul prin diverse podgorii ale lumii este o experiență unică / Shutterstock

Trenurile care au traseul stabilit printre podgorii sunt esența luxului. Te așezi pe o banchetă într-un decor somptuos, privești pe fereastră spre hectare întregi de vii, iar un ospătar vine și îți aduce un pahar de șampanie. Ce poate fi mai relaxant?

Vacanțe de lux cu trenul

Trenurile acestea nu sunt simple mijloace de transport. Ele sunt punți între călători și destinații presărate cu vin, băuturi spirtoase și mâncare din surse locale. Traversând Karoo în Africa de Sud, de exemplu, sorbi Chenin. În Paris, împărțiți o sticlă de șampanie cu noi prieteni în barul de șampanie de la bord. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iată șapte vacanțe de lux cu trenul prin podgorii din întreaga lume.

The Royal Scotsman, Scoția

Royal Scotsman duce pasagerii prin peisajul rural, adesea accidentat, al Scoției într-un ritm somnoros. Te așezi confortabil cu un pahar de scotch pentru a vedea lacurile și castelele pe lângă fereastra trenului. Cabinele elegante, căptușite cu catifea, au paturi pufoase, acoperite cu lână și tartanuri scoțiene.

Traseul Royal Scotsman într-o fotografie panoramă
Traseul Royal Scotsman aduce peisaje de vis cu lacuri și castele scoțiene / Shutterstock

Trenul funcționează între lunile aprilie și iulie, cu itinerarii variate. Un tur de whisky scoțian de malț îi aduce pe oaspeți la distileriile Tomatin, Glenlivet și Tullibardine. Excursia Western Scenic Wonder se concentrează pe peisaje.

Desigur, selecția de whisky Royal Scotsman este cea mai bună, cu peste 50 de selecții împărțite pe stil regional. Mesele înseamnă preparate și ingrediente locale: somonul afumat cu stejar scoțian și vânat Rannoch Moor.

Citește și

Trenul prezidențial, Valea Douro, Portugalia

Pitoreasca Vale Douro din Portugalia este adaptată pentru călătoriile cu trenul pe rute îmbibate în vin. Printr-o fereastră, privești panglici ondulate de vii care se desfășoară deasupra puternicului râu Douro.

Două persoane care ciocnesc două pahare de vin în fața valei Douro
Valea Douro are peisaje care îți taie respirația / Shutterstock

În tren, bucătarii pregătesc mese cu mai multe feluri de arome locale și vinuri Douro. Pe minunata Vista Alegre China, oaspeții pot savura cod fraged stropit cu ulei de măsline portughez și pot sorbi Touriga Nacional floral din cristal Riedel.

O zi cu trenul prezidențial începe din Porto și se încheie cu o degustare privată la renumita Quinta do Vesuvio. Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului unui pahar de vin înainte de culcare.

Rocky Mountaineer, Canada

De la somonul râului Fraser până la Riesling Okanagan, Rocky Mountaineer, trenul acesta prezintă mâncarea și vinul din vestul Canadei.

Zone montane din Canada surprinse într-o panoramă
Rocky Mountaineer trece prin zone montane superbe / Shutterstock

Rocky Mountaineer, un tren de zi, servește micul dejun și prânzul la bord, făcând opriri de seară în orașele mici, unde oaspeții pot dormi peste noapte în hoteluri. 

Dintre cele patru rute, First Passage to the West rămâne o legătură populară între Vancouver și Banff. 

Trenul trece prin trecători montane și canioane, pe lângă lacuri și păduri în oglindă, oferind peisaje spectaculoase. În timpul zilei, gazdele spun povești despre situri istorice, despre flora și fauna sălbatică.

Vezi care sunt semnele că restaurantul all inclusive al unui hotel este nepotrivit.

Venice Simplon-Orient Express, Europa

Autorii Agatha Christie și Ian Fleming au imortalizat acest tren istoric în operele lor de ficțiune. Venice Simplon-Orient Express deservește coridorul dintre Londra și Istanbul, cu opriri inclusiv la Paris și Verona. 

Trenul Orient Express într-o gară din Europa
Orient Express-ul oferă o experiență de lux / Shutterstock

Tot personalul este de o eleganță de prim nivel, cu mănuși albe și maniere alese. Decorul te duce înapoi la geometria stilizată a epocii Art Deco, care prinde viață din nou în țesături și tapet somptuos.

Această călătorie oferă, de asemenea, una dintre cele mai bune selecții de vinuri pe șine din Europa, cu o selecție bogată în etichete franceze și italiene. Bucătarul executiv, Jean Imbert, asigură cina de-a lungul călătoriei. 

Andean Explorer, Peru

Într-o călătorie de la Cusco la Arequipa, călătorii la bordul Andean Explorer pot aluneca prin 25.000 de mile de teren muntos, cu Pisco Sour în mână, pe parcursul a două zile. Trecând glorioasele Câmpii Andine, vei ajunge la Lacul Titicaca.

Traseul trenului Andean Explorer surprins într-o fotografie panoramică
Pe traseul Andean Explorer peisajele sunt de vis / Shutterstock

Două vagoane-restaurant așează oaspeții pe scaune din piele suplă pentru un festin de arome pline de viață peruviane și vinuri și băuturi spirtoase locale. 

Bucătarii se aprovizionează cu quinoa locală, fasole, porumb și dovleac de-a lungul traseului, și băutura națională. Cele mai multe vinuri provin din Chile și Argentina. Descoperă mai multe și despre ce să te aștepți când mergi la un restaurant À la carte.

Rovos Rail, Africa de Sud

Rovos Rail evidențiază rute emblematice de-a lungul continentului african, cu servicii de cinci stele, vin rafinat și vagoane de dormit cu panouri de mahon.

Peisaj al unei podgorii din Africa de Sud
Vinurile din Africa de Sud au devenit foarte populare / Shutterstock

Iubitorii de vin ar trebui să ia în considerare călătoria de trei nopți și patru zile de la Pretoria la Cape Town, care oferă contraste uluitoare în peisaje. Vei trece de pe terenul pitoresc semi-deșert al Karoo înainte de a pătrunde în văile înverzite ale Cape Winelands.

În tren, te vei bucura de Chenin Blanc din Africa de Sud, Pinotage și amestecuri roșii în stil Bordeaux. La cină, bucătarul evidențiază ingredientele și aromele locale prin carnea de vânat locală, în mijlocul interioarelor elegante, de inspirație edwardiană. 

Great Southern, Australia

Journey Beyond operează mai multe rute prin peisajele uluitoare ale Australiei. Călătoria Great Southern din 2023 de patru zile și trei nopți leagă Brisbane de Adelaide cu excursii în țara vinului. 

Cei care călătoresc spre sud, vor vizita Coffs Harbour pentru o experiență culinară în aer liber, Hunter Valley pentru degustări de Semillon și Shiraz sau Port Stephens pentru a vedea Dunele de nisip Stockton. 

Peisaj din Adelaide, Africa, într-o fotografie panoramă
Adelaide este una dintre cele mai mari zone viticole din Australia / Shutterstock

Se vor opri în Melbourne pentru experiențe incitante, inclusiv la baruri de vin grozave. Debarcarea se face în Adelaide unde pe turiști îi așteaptă dealurile, acoperite de podgorii.

Călătoria inversă, de la Adelaide la Brisbane, oferă experiențe Off Train în Grampians, Canberra și Coffs Harbour. 

Citește și
CELE MAI CITITE
trei jumătăți de cartofi umplute cu brânzeturi
Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios
Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mâncare în vacanță în Croația
Ce să mănânci când ajungi în vacanță în Croația. Rețete pline de gust și savoare
Ce să mănânci când ajungi în vacanță în Croația. Rețete pline de gust și savoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
20 septembrie, 06:00
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
19 septembrie, 08:00
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
19 septembrie, 07:00
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Pudra de cartofi pusă într-un bol alături de mai mulți cartofi
19 septembrie, 06:00
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
18 septembrie, 08:00
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Iced Latte stratificat și servit într-un pahar înalt
18 septembrie, 07:00
Cum poți face Iced latte stratificat. Rețeta pe care o poți prepara la tine acasă Cum poți face Iced latte stratificat. Rețeta pe care o poți prepara la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii

Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii

Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
Răsturnare de situație în cazul accidentului cu 5 morți de pe A1. Dezvăluirea făcută de un martor despre clipele de dinainte de impact

Răsturnare de situație în cazul accidentului cu 5 morți de pe A1. Dezvăluirea făcută de un martor despre clipele de dinainte de impact

Răsturnare de situație în cazul accidentului cu 5 morți de pe A1. Dezvăluirea făcută de un martor despre clipele de dinainte de impact
Secretul Oriandei Donca, soţia milionarului Călin Donca! Femeia uimeşte după cele 5 naşteri: „Dormeam pe saltele pe jos!”

Secretul Oriandei Donca, soţia milionarului Călin Donca! Femeia uimeşte după cele 5 naşteri: „Dormeam pe saltele pe jos!”

Secretul Oriandei Donca, soţia milionarului Călin Donca! Femeia uimeşte după cele 5 naşteri: „Dormeam pe saltele pe jos!”
Orianda Donca, soția lui Călin Donca, de la o viață în sărăcie, la soție milionară cu cinci copii. Cine este și cum arată femeia

Orianda Donca, soția lui Călin Donca, de la o viață în sărăcie, la soție milionară cu cinci copii. Cine este și cum arată femeia

Orianda Donca, soția lui Călin Donca, de la o viață în sărăcie, la soție milionară cu cinci copii. Cine este și cum arată femeia
Christian Chávez a purtat un costum de mii de dolari într-un concert RBD. Despre ce este vorba

Christian Chávez a purtat un costum de mii de dolari într-un concert RBD. Despre ce este vorba

Christian Chávez a purtat un costum de mii de dolari într-un concert RBD. Despre ce este vorba
Cât de comună e data ta de naștere. Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni, la nivel global

Cât de comună e data ta de naștere. Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni, la nivel global

Cât de comună e data ta de naștere. Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni, la nivel global
Tartă cu pere și ciocolată, simplă și rapidă

Tartă cu pere și ciocolată, simplă și rapidă

Tartă cu pere și ciocolată, simplă și rapidă
Cum găsești un grup de mame care să ți se potrivească

Cum găsești un grup de mame care să ți se potrivească

Cum găsești un grup de mame care să ți se potrivească
Ioana Ignat a lansat piesa Vocea Inimii. Iubitul ei este invitat special în videoclip

Ioana Ignat a lansat piesa „Vocea Inimii”. Iubitul ei este invitat special în videoclip

Ioana Ignat a lansat piesa „Vocea Inimii”. Iubitul ei este invitat special în videoclip
Rețeta de casha a doctorului Mihail Pautov. Cum poți să prepari și tu cel mai sănătos mic dejun

Rețeta de casha a doctorului Mihail Pautov. Cum poți să prepari și tu cel mai sănătos mic dejun

Rețeta de casha a doctorului Mihail Pautov. Cum poți să prepari și tu cel mai sănătos mic dejun
fresh
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
închide