Rețete de ice coffee. Băuturi delicioase pe care le poți prepara acasă
Ice coffee este băutura vedetă a verii, mai ales dacă ești o iubitoare a cafelei. Este perfectă la o terasă cu prietenii, dar o poți face și la tine acasă. Iată câteva sfaturi pentru a prepara ice coffee la fel ca la cafenea.
Ice coffee pare o băutură foarte ușor de făcut. În definitiv, ce poate fi greu în amesteca gheață cu cafea? Totuși, trebuie să ții cont de câteva lucruri dacă vrei să aibă același gust și aceeași consistență ca la o cafenea.
Specialiștii de la Well and Good spun că există două metode de a o prepara. Prima metodă implică o „flash brew”, o tehnică populară folosită de mult în Japonia, care are ca rezultat ceea ce japonezii numesc Aisu Kohi sau cafea răcită rapid.
Aceasta presupune prepararea cafelei fierbinți direct peste gheață. Prin această tehnică se prepară o cafea cu gheață aromată și clară. Dacă răcești cafeaua la frigider va deveni ușor tulbure.
Cea de-a doua metodă este destul de simplă. Prepară cafeaua așa cum o faci de obicei, las-o să se răcească și apoi servește-o cu gheață. O poți răci în frigider dacă ești în criză de timp. Dezavantajul acestei metode de răcire a cafelei este că ice coffee nu va fi la fel de parfumată, iar cafea poate avea un gust învechit și oxidat.
Ice coffee cu miere și lavandă
Siropul de miere și lavandă aduce o notă dulce pentru că echilibrează amărăciunii naturale a cafelei.
Ingrediente
Pentru sirop simplu de miere de lavandă
- 70 ml miere
- 60 ml apă
- 1 linguriță de flori uscate de lavandă
Latte cu gheață
- 2 lingurițe de sirop de miere de lavandă
- 2 shot-uri de cafea foarte tare
- 120 ml lapte de ovăz
- gheaţă
Mod de preparare
Pentru siropul de lavandă și miere se pun într-o cratiță mică mierea, apa și florile de lavandă. Se încălzește la foc mediu până ajunge la punctul de fierbere amestecând până când mierea se dizolvă.
Se ia de pe foc și se lasă să stea timp de 20-60 de minute pentru a permite lavandei să se infuzeze complet. Se strecoară siropul într-un borcan folosind o strecurătoare cu plasă fină.
Se pun 2 lingurițe din siropul de miere de lavandă într-un pahar înalt. Se adaugă espresso-ul și se amestecă pentru a se combina. Se umple paharul cu gheață, apoi se toarnă laptele și se amestecă pană se omogenizează.
Încearcă și rețeta clasică pentru ice coffe.
Ice coffee vietnamez
Cafeaua este amestecată cu lapte condensat îndulcit și, împreună cu gheață, rezultă o băutură revigorantă răcoritoare.
Ingrediente
- 30 ml lapte condensat îndulcit
- 22,5 ml cafea măcinată grosier
- apă fierbinte
- gheaţă
Mod de preparare
Se toarnă laptele condensat îndulcit într-un pahar 250 ml. Se prepară cafeaua la espressor. Se pune peste laptele condensat. Se toarnă suficientă apă fierbinte pentru a acoperi cafeaua și se lasă să stea timp de 30 de secunde. Se adaugă gheață și se servește.
Café de Olla
Café de Olla este o cafea condimentată care provine din Mexic. Scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat îți fac ice coffe delicioasă.
Ingrediente
- 6 căni de apă
- 180 g zahăr brun
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 cuișoare
- 1 anason stelat
- 6 linguri cafea prăjită proaspăt măcinată
Mod de preparare
Într-o cratiță medie se aduce apa la fiert. Se adaugă zahărul brun, batoanele de scorțișoară, cuișoarele și anasonul stelat.
Se amestecă cu o lingură de lemn până se dizolvă zahărul, aproximativ 5 minute. Se adaugă cafeaua măcinată și se amestecă. Se dă focul mai mic, se acoperă și se lasă să fiarbă încă 5 minute. Se strecoară cafeaua prin pânză și se consumă.