Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil

Pentru atunci când dorești să prepari o friptură delicioasă din carne de porc, îți oferim câteva sfaturi pentru a învăța cum să marinezi carnea de porc pentru a obține un gust irezistibil.

Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
În funcție de tipul cărnii durează și timpul de marinare a acesteia / Shutterstock

Pentru a obține o friptură fragedă și suculentă din carnea de porc, va trebui să ții cont de câteva sfaturi obținute de la bucătarii iscusiți. O deosebită atenție va trebui să o acorzi vaselor și ustensilelor pe care le folosești. Specialiștii în domeniul culinar nu recomandă folosirea recipientelor din metal pentru marinarea cărnii.

Spun ei că prin interacțiunea cu metalul ingredientele folosite pentru marinare își pot schimba aromele, culoarea și gusturile. Aceștia recomandă folosirea recipientele din sticlă sau din ceramică. Iar aceste recipiente trebuie să fie prevăzute cu capace care se închid ermetic.

În timpul procesului de marinare nu este indicat să pătrundă aer, pentru a evita oxidarea anumitor ingrediente, dar și a cărnii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar dacă deții pungi speciale din plastic cu fermoar, care pot fi vidate corect, acestea sunt mai mult decât ideale pentru marinarea cărnurilor. În timpul vidării, porii cărnurilor se deschid mai bine, iar marinada va pătrunde mai în profunzime.

Cum să marinezi carnea de porc și ce ingrediente folosești

În primul rând va trebui să faci alegerea corectă a tipului de carne, potrivită pentru rețeta preparată. În funcție de aceasta alegi și ingredientele pentru marinat. Ingredientele alese joacă un rol important în procesul de marinare. Acestea oferă gust, dar și frăgezime.

Pentru prepararea soluției de marinare se folosesc atât ingrediente lichide, cât și solide. Se mai folosesc și condimente, dar și verdețuri proaspete sau uscate. Lichidele sunt cele care ajută la penetrarea cărnii. Iar condimentele și celelalte ingrediente oferă gust și arome deosebite.

Citește și

Care sunt ingredientele lichide folosite pentru marinare

Cele mai populare ingrediente lichide sunt băuturile alcoolice precum vinul, berea, coniacul, etc).

Descoperă și care este adevărul despre gătitul cu vin.

Specialiștii în domeniul culinar ne sfătuiesc să nu adăugăm alcoolul în stare pură peste carne. Pentru o marinare corectă, acesta necesită puțină fierbere, împreună cu diferite condimente. În timpul fierberii se va evapora o parte din alcool, iar lichidul se va aromatiza de la condimente.

Dacă se adaugă în stare naturală peste carne, alcoolul va crea o barieră la suprafața cărnii. Datorită acesteia, aromele condimentelor nu vor mai putea pătrunde în interiorul cărnii. Prin fierbere, alcoolul se evaporă, iar sosul rămas va fi plin de arome și gust deosebit. Sosurile pe bază de alcool se vor adăuga peste carne atunci când sunt complet răcite.

Pentru a ști cum să marinezi carnea de porc, mai trebuie să cunoști și ce importanță au condimentele în preparate pentru sănătate.

Alte lichide folosite pentru a marina carnea sunt sucurile de fructe și de legume. Sucurile acidulare sunt cele mai des folosite. Pentru a marina carnea de porc sunt ideale sucurile proaspete din lămâie sau portocale, dar și cele din ananas, papaya sau ghimbir. Enzimele din conținutul acestora sunt benefice pentru în frăgezirea cărnii. Acestea pătrund rapid în interiorul cărnii, iar timpul de marinare se poate scurta până la 30-40 de minute.

Pe lângă alcool și sucul de fructe se folosește și uleiul, în amestec cu acestea. Acesta are un rol deosebit în formarea unei cruste gustoase la suprafața fripturii de porc.

Care sunt condimentele folosite pentru o marinadă perfectă

Ingredientul principal, dintre cele solide, pentru orice marinadă este sarea. Aceasta are rolul de a pătrunde foarte adânc în interiorul cărnii și a facilita aromatizarea acesteia cu aromele ingredientelor folosite.

Alte ingrediente solide folosite pentru marinare mai sunt ceapa și usturoiul. Acestea nu ar trebui să lipsească din marinade. Se adaugă tocate în compozițiile lichide și oferă o savoare minunată cărnii.

Frunzele proaspete sau uscate de salvie, rozmarin, oregano sau cimbru mai pot fi adăugate în marinade. Chimenul măcinat, boiaua de ardei iute și dulce sau afumată, boabele de coriandru și cele de muștar, măcinate și acestea, oferă arome plăcute marinadei.

Cum să marinezi carnea de porc și cât timp durează marinarea

Pentru a marina carnea corect, mai întâi o vei porționa bucăți mai mici. Apoi îndepărtezi tendoanele și surplusul de grăsime. Cu ajutorul ciocanului pentru șnițele, bate ușor carnea, apoi înțeap-o cu furculița sau cu o țepușă din loc în loc.

Într-un vas de sticlă sau de ceramică pregătește unul din baițurile prezentate mai sus. Adaugă condimentele preferate și scufundă bucățile de carne în acest amestec. Amestecă bine carnea cu marinada, acoperă vasul ermetic și pune-l la rece. Poți pune carnea împreună cu marinada în pungi de plastic cu fermoare de vidare. Videază pungile și pune-le la frigider.

În funcție de tipul cărnii folosite diferă și timpul de marinare al acesteia. De exemplu, pentru coastele de porc timpul aproximativ de marinare este de oră, la temperatura camerei. Însă pentru mușchiul de porc, cotletul sau ceafa, timpul de preparare poate dura chiar și 1-2 zile.

Descoperă și care sunt cele mai bune marinade, pentru fiecare tip de carne.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coaste de porc cu vin la cuptor, pe un platou negru cu un bol cu ketchup și usturoi
Galerie foto
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
Coaste de porc la cuptor porționate pe platou, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Galerie foto
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide