Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai știi ce sos să prepari pentru a înnobila gustul fripturilor, îți recomandăm să încerci rețeta de sos de merișoare. Acesta are un gust dulce-acrișor și se combină perfect cu aromele cărnii. Este un sos ideal mai ales pentru carnea de vânat, rață, curcan sau chiar porc.

Friptură glazurată cu sos de merișoare
Galerie foto

Galerie foto

Gustul dulce-acrișor al sosului completează foarte bine aromele bogate ale cărnii / Shutterstock

Merișoarele sunt fructe mici, apreciate pentru gustul lor acrișor și ușor amărui, dar și pentru beneficiile lor asupra sănătății. Se folosesc atât în alimentație, cât și în medicina tradițională. Sunt foarte apreciate pentru versatilitatea lor în bucătărie și sunt utilizate atât proaspete, cât și uscate sau sub formă de sucuri, gemuri și sosuri. În plus, au numeroase beneficii pentru sănătate, datorate compoziției lor bogate în vitamine, antioxidanți și alte substanțe active.

Citește și

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale merișoarelor este acela de a preveni infecțiile tractului urinar. Consumul regulat de suc de merișoare poate preveni infecțiile tractului urinar, datorită proantocianidinelor care împiedică bacteriile (în special E. coli) să se atașeze de pereții vezicii urinare. Merișoarele sunt bogate în polifenoli și antocianine, compuși care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul regulat de merișoare poate reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol rău (LDL). Datorită conținutului lor de fibre, merișoarele contribuie la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Acestea sunt câteva dintre proprietățile benefice ale merișoarelor. Include-le și tu în alimentația ta și încearcă rețeta de sos de merișoare pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea merișoarelor. Poți folosi merișoare congelate, dar le vei decongela înainte, dar poți folosi și merișoare proaspete. Acestea necesită spălare și scurgere.

Cum prepari sos de merișoare

Așază o cratiță mică pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă în ea merișoarele, zahărul, apa, sucul de portocală și coaja de portocală rasă. Poți adăuga și un baton de scorțișoară, dacă dorești un sos mai aromat.

Descoperă și o rețetă de reducție de vin roșu, cunoscută și sub denumirea de „sos de vin” sau „glazură de vin”, folosită pentru a îmbogăți preparatele din carne sau din legume.

Lasă ingredientele să fiarbă timp de 10 minute, amestecând ocazional. Merișoarele se vor înmuia în acest interval de timp, iar sosul va deveni mai consistent. Opțional, poți zdrobi merișoarele folosind o furculiță. Iar dacă dorești un sos și mai fin poți să le pasezi cu ajutorul unui blender.

Adaugă miere în sos doar dacă nu este suficient de dulce. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru accentuarea aromelor.

Fierbe sosul până când ajunge la consistența dorită. Este ideal să rămână ușor lichid, pentru a putea glazura frumos fripturile. Lasă sosul să se răcorească puțin înainte de a-l folosi.

Puțin oțet balsamic  adăugat în sos îi va oferi un gust mai complex.

Deliciosul sos de merișoare este ideal pentru a desăvârși gustul fripturilor bogate în grăsimi. Combinația armonioasă de arome proaspete, dulci și acrișoare este cuceritoare. Sosul poate fi servit atât cald, cât și rece, în funcție de preferințe.

Și dacă ești în căutarea unei rețete de friptură delicioasă și ușor de preparat, poți încerca rețeta de friptură de porc asortată la cuptor.

Citește și
Sos de merișoare pentru friptură decorat cu rozmarin și coajă de portocală, în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

Sos de merișoare pentru friptură în bol alb
Femeie condimentând sosul de merișoare
Friptură glazurată cu sos de merișoare
+1
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sos chimichurri sau sos rece de pătrunjel verde într-un bol cu lingură, alături de alte boluri cu condimente
Galerie foto
Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituri
Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide