Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai știi ce sos să prepari pentru a înnobila gustul fripturilor, îți recomandăm să încerci rețeta de sos de merișoare. Acesta are un gust dulce-acrișor și se combină perfect cu aromele cărnii. Este un sos ideal mai ales pentru carnea de vânat, rață, curcan sau chiar porc.

Friptură glazurată cu sos de merișoare
Galerie foto

Galerie foto

Gustul dulce-acrișor al sosului completează foarte bine aromele bogate ale cărnii / Shutterstock

Merișoarele sunt fructe mici, apreciate pentru gustul lor acrișor și ușor amărui, dar și pentru beneficiile lor asupra sănătății. Se folosesc atât în alimentație, cât și în medicina tradițională. Sunt foarte apreciate pentru versatilitatea lor în bucătărie și sunt utilizate atât proaspete, cât și uscate sau sub formă de sucuri, gemuri și sosuri. În plus, au numeroase beneficii pentru sănătate, datorate compoziției lor bogate în vitamine, antioxidanți și alte substanțe active.

Citește și

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale merișoarelor este acela de a preveni infecțiile tractului urinar. Consumul regulat de suc de merișoare poate preveni infecțiile tractului urinar, datorită proantocianidinelor care împiedică bacteriile (în special E. coli) să se atașeze de pereții vezicii urinare. Merișoarele sunt bogate în polifenoli și antocianine, compuși care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul regulat de merișoare poate reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol rău (LDL). Datorită conținutului lor de fibre, merișoarele contribuie la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Acestea sunt câteva dintre proprietățile benefice ale merișoarelor. Include-le și tu în alimentația ta și încearcă rețeta de sos de merișoare pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea merișoarelor. Poți folosi merișoare congelate, dar le vei decongela înainte, dar poți folosi și merișoare proaspete. Acestea necesită spălare și scurgere.

Cum prepari sos de merișoare

Așază o cratiță mică pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă în ea merișoarele, zahărul, apa, sucul de portocală și coaja de portocală rasă. Poți adăuga și un baton de scorțișoară, dacă dorești un sos mai aromat.

Descoperă și o rețetă de reducție de vin roșu, cunoscută și sub denumirea de „sos de vin” sau „glazură de vin”, folosită pentru a îmbogăți preparatele din carne sau din legume.

Lasă ingredientele să fiarbă timp de 10 minute, amestecând ocazional. Merișoarele se vor înmuia în acest interval de timp, iar sosul va deveni mai consistent. Opțional, poți zdrobi merișoarele folosind o furculiță. Iar dacă dorești un sos și mai fin poți să le pasezi cu ajutorul unui blender.

Adaugă miere în sos doar dacă nu este suficient de dulce. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru accentuarea aromelor.

Fierbe sosul până când ajunge la consistența dorită. Este ideal să rămână ușor lichid, pentru a putea glazura frumos fripturile. Lasă sosul să se răcorească puțin înainte de a-l folosi.

Puțin oțet balsamic  adăugat în sos îi va oferi un gust mai complex.

Deliciosul sos de merișoare este ideal pentru a desăvârși gustul fripturilor bogate în grăsimi. Combinația armonioasă de arome proaspete, dulci și acrișoare este cuceritoare. Sosul poate fi servit atât cald, cât și rece, în funcție de preferințe.

Și dacă ești în căutarea unei rețete de friptură delicioasă și ușor de preparat, poți încerca rețeta de friptură de porc asortată la cuptor.

Citește și
Sos de merișoare pentru friptură decorat cu rozmarin și coajă de portocală, în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

Sos de merișoare pentru friptură în bol alb
Femeie condimentând sosul de merișoare
Friptură glazurată cu sos de merișoare
+1
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sos chimichurri sau sos rece de pătrunjel verde într-un bol cu lingură, alături de alte boluri cu condimente
Galerie foto
Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituri
Sos chimichurri. Sos rece de pătrunjel, perfect pentru fripturi și garnituri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide