Supă de chimen. Rețetă pentru un plus de sănătate
Pentru că în sezonul rece supele fierbinți sunt la mare căutare, încearcă și tu rețeta de supă de chimen, simplă, aromată și sănătoasă. Te va ajuta să ții la distanță virușii responsabili cu producerea gripei sau a răcelilor.
Galerie foto
Chimenul este unul dintre ingredientele cu cea mai puternică aromă, folosit folosit de secole nu doar ca ingredient în preparate culinare, ci și în medicina tradițională. Folosit, cu precădere, în diferite preparate culinare, pe lângă aroma deosebită, aduce și o serie de beneficii pentru sănătatea organismului. În primul rând, oferă organismului o bună sursă de energie, având un conținut bogat de vitamine și minerale. Este bogat în vitaminele A, C, E și B6 și minerale precum fier, mangan, cupru, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.
Chimenul inclus în preparate mai contribuie și la îmbunătățirea digestiei, dar și la întărirea imunității organismului. Semințele de chimen pot ajuta la tratarea unor probleme respiratorii. De asemenea pot combate stările de greață și anemia, alungă oboseala și insomnia etc.
Chimenul poate fi consumat și sub formă de ceai sau de supă, ca în cazul nostru și ajută chiar și la pierderea în greutate, după cum ne asigură specialiștii în nutriție. descoperă aici un articol complet despre condimentele benefice pentru sistemul digestiv și explicațiile specialiștilor. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de supă de chimen.
Ingrediente
Mod de preparare
Această supă se prepară foarte simplu și mai rapid decât te-ai aștepta. Chiar dacă nu conține ingrediente multe este tare gustoasă. Cantitățile ingredientelor nu sunt fixe, le poți ajusta după propriul gust. Legumele se adaugă în supă doar pentru a-și lăsa aromele, apoi se înlătură.
Descoperă și care sunt cele mai bune supe din lume.
Cum prepari rețeta de supă de chimen
Mai întâi pune o oală cu apa la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, adaugă sarea și amestecă pentru dizolvarea acesteia.
Curăță o ceapă, clătește-o și cresteaz-o la capăt în patru, străpungând aproximativ un sfert din ea. Adaug-o în oala cu apă. Curăță un morcov, clătește-l și taie-l în două. Adaugă-l și pe acesta în oala cu apă. Lasă-le să fiarbă până când sunt bine pătrunse și își degajă aromele în apa din oală.
Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Apoi adaugă semințele de chimen și amestecă-le timp de 2 minute, la foc mic, pentru a se rumeni uniform. Stinge focul de sub tigaie și strecoară semințele de chimen printr-o sită. Adaugă-le în supa de pe foc. Uleiul rămas pune-l din nou în tigaie. Amestecă cele două linguri de făină cu boiaua de ardei și adaugă-le în uleiul din tigaie. Amestecă energic făina prin ulei până când aceasta absoarbe tot uleiul.
Strecoară supa într-o altă oală și adaug-o treptat peste făina din tigaie, amestecând energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Mai fierbe delicioasa supă de chimen timp de 1-2 minute, apoi o poți servi.
Poți prepara pentru servirea ei și câteva crutoane aromate, dar este destul de consistentă și simplă, pentru că are în conținut și puțină făină.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari o supă delicioasă, îți oferim o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.
Galerie foto