Supă cremă de praz cu parmezan, gustoasă și consistentă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori supele cremă gustoase și consistente, încearcă și o rețetă de supă cremă de praz cu parmezan. Te va cuceri atât gustul și aroma, cât și textura cremoasă și catifelată.

Două boluri cu supă cremă de praz cu parmezan, decorate cu rondele de praz și dantelă de parmezan
Galerie foto

Galerie foto

Parmezanul oferă atât gust cât și consistență, dar și cremozitate supei cremă / Shutterstock

Prazul este o legumă foarte sănătoasă, de toamnă, dar îl găsești în magazinele alimentare pe tot parcursul anului. Este înrudit cu ceapa, usturoiul și leurda. Are o aromă mai subtilă și un gust mult mai dulce decât al cepei. Este foarte apreciat atât pentru gustul său specific, cât și pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale, precum și pentru proprietățile sale terapeutice.

Citește și

Îl poți consuma și simplu, pe un platou cu legume, dar îl poți include și în multe alte preparate culinare. Poți include prazul în diferite supe și ciorbe, în salate, gustări și aperitive, dar și în mâncăruri scăzute. Descoperă aici și cea mai populară rețetă de praz cu măsline, specifică zonei Oltenia. Este delicioasă servită cu mămăliguță. Mai jos poți urmări rețeta pentru supă cremă de praz cu parmezan, gustoasă și consistentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor, pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Mai întâi curăță ceapa, clătește-o și toac-o în bucăți mai mici. Prazul îl vei toca rondele, după ce îndepărtezi prima foaie și îl clătești. De asemenea, morcovul îl vei toca în rondele, după curățare, la fel și doi căței de usturoi. Pe ceilalți doi îi vei adăuga la finalul preparării, răzuiți. Toacă mărunt și țelina, iar când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da startul preparării supei cremă.

Cum prepari supă cremă de praz cu parmezan

Pune uleiul de măsline într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Este necesar și uleiul pentru a nu se arde untul. Când untul este topit și se spumează pe margini adaugă toate legumele. Presară și puțină sare peste ele și amestecă-le bine prin grăsimea topită, până se pătrund ușor și își degajă toate aromele.

Adaugă supa de legume și mai fierbe ingredientele pentru aproximativ 20-30 de minute. Poți adăuga și supă de pui.

După ce toate legumele sunt bine pătrunse și se strivesc, scurge-le de lichid și transformă-le într-un piure fluid cu ajutorul blenderului. Apoi adaugă frunzele de busuioc, smântâna lichidă, sare, piper, cei doi căței de usturoi răzuiți și pudră de nucșoară. Procesează bine totul cu blenderul, pentru omogenizare.

Potrivește textura supei cremă adăugând treptat din supa scursă și amestecând intens. Apoi mai fierbe delicioasa supă cremă de praz cu parmezan pentru 5-6 minute.

După ce ai stins focul, lasă supa să se răcească 5 minute și adaugă parmezanul răzuit fin. Amestecă intens pentru a se topi parmezanul și a se omogeniza supa.

Este delicioasă servită ușor caldă sau rece cu crutoane aromate. Dacă ți-a mai rămas parmezan, prepară și câteva bucăți de dantelă din el, topindu-l ușor într-o tigaie încinsă.

Pentru data viitoare când vei mai prepara o supă cremă, poți încerca rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină.

Citește și
Pasul de procesare cu blenderul a ingredientelor pentru supă cremă
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de adăugare a supei peste legumele călite
Pasul de adăugare a legumelor tocate în cratița cu ulei, pentru supă cremă de praz cu parmezan
Două boluri cu supă cremă de praz cu parmezan, decorate cu rondele de praz și dantelă de parmezan
+1
CELE MAI CITITE
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Supă de fasole verde cu morcovi în bol și în oală cu polonic, alături de un coș cu pâine și solnițe
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Supă de cartofi cu morcovi și tăiței în bol rustic
Galerie foto
Supă de cartofi cu morcovi și tăiței. Confortul simplu al unei mese calde
Supă de cartofi cu morcovi și tăiței. Confortul simplu al unei mese calde
Porție de supă de vită cu găluște de pâine
Galerie foto
Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: Mă durea foarte, foarte tare
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
închide