Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână, gustoasă și plină de vitamine
Dacă adori gustul și aroma căpșunilor și dorești să le savurezi și altfel decât simple, prepară o rețetă de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână. Este gustoasă, este răcoroasă și foarte sănătoasă. O poți savura în primele ore ale zilei, pentru porția de vitamine.
Galerie foto
Se prepară rapid din căpșuni proaspete și se aromatizează după gustul fiecăruia. Menta este cea mai potrivită pentru o astfel de supă. Oferă aromă puternică și un plus de prospețime. În plus, este o sursă bogată de vitamina A, C și vitamina B2. Mai conține fier, cupru, magneziu, potasiu, calciu, Omega 3 și acizi grași. Frunzele de mentă au un conținut bogat în uleiuri volatile, taninuri, flavonoizi și substanțe polifenolice. Toate acestea aduc numai beneficii pentru sănătatea organismului.
Despre căpșuni deja se știe cât de benefice sunt pentru sănătate, consumate regulat și în cantitățile recomandate. Au în conținutul lor vitaminele C, B6 și K, magneziu, mangan, acid folic. De asemenea sunt bogate în antioxidanți, fibre și polifenoli. Toate acestea sunt substanțe nutritive esențiale în buna funcționare a organismului. În plus, căpșunile au puține calorii, așa că te poți bucura de ele incluzându-le în diferite preparate culinare.
Căpșunile sunt fructele cele mai populare pentru rețetele de prăjituri și torturi. Un exemplu de desert cu căpșuni pe care îl poți prepara pentru deliciul celor dragi îl poți descoperi la rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată. Mai jos te invităm să descoperi rețeta pas cu pas pentru supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.
Ingrediente
Mod de preparare
Supa de căpșuni se prepară în 2-3 minute, însă mai mult timp vei petrece pregătind căpșunile. Celelalte ingrediente nu necesită atât de mult timp și atenție.
Cum prepari delicioasa supă rece de căpșuni cu mentă și smântână
Clătește bine căpșunile, fără a le curăța de codițe si de frunze și lasă-le să se scurgă bine într0 sită. Este important să speli căpșunile înainte de a le curăța pentru că altfel se pot îmbiba cu apă prin locul unde au fost frunzele. Abia după ce sunt bine scurse le îndepărtezi codițele și frunzele.
În intervalul de timp cât se scurg căpșunile, pune și smântâna să se scurgă într-o sită deasă. Este indicat să mai elimine din lichid pentru a deveni mai cremoasă. Poți folosi și iaurt și procedezi cu el în același mod.
Descoperă și o rețetă de supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare.
Clătește bine și frunzele de mentă și lasă-le și pe acestea să se scurgă.
După ce s-au scurs bine toate aceste ingrediente pune căpșunile în recipientul blenderului împreună cu câteva frunze de mentă. Procesează-le și transformă-le într-un piure delicios și aromat, dar și frumos colorat. Adaugă miere și sare după gust.
De aici, pasul următor îl poți executa în două variante. Fie alegi să amesteci piureul de căpșuni cu smântâna, fie adaugi smântâna ca și decor pe deasupra. Tot ca decor mai adaugi și frunze de mentă, dar și felii de căpșuni sau căpșuni întregi.
Opțional, poți trece piureul de căpșuni și prin sită, dacă dorești să elimini semințele căpșunilor.
Este delicioasă și foarte aromată și este perfectă pentru zilele călduroase de vară, o astfel de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.
Pentru deliciul de la micul dejun mai poți prepara și rețeta de smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir.
Galerie foto