Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă
Dacă dorești să te bucuri de aroma căpșunilor și altfel decât savurându-le proaspete sau incluse în deserturi, prepară și rețeta de sirop de căpșuni concentrat și aromat. Te vei răsfăța cu el stând la propria terasă, alături de familie și prieteni.
Galerie foto
Siropurile de fructe preparate în casă sunt adevărate elixiruri pentru sănătate, în comparație cu cele din comerț. Nu necesită conservanți, iar fructele își păstrează o parte din proprietăți. Sunt pline de savoare și vitamine ce îți oferă energie din plin. Siropul de căpșuni este tonic, mineralizant și vitaminizant, iar băut în cure poate ajuta digestia, fiind un bun diuretic și laxativ. Mai are și proprietăți antiinflamatoare, dar și detoxifiante. Cât despre zahăr, îl poți adăuga în sirop după propriul gust.
Siropurile din fructe preparate în casă sunt ideale de savurat vara, reci, cu apă plată sau minerală și câteva cuburi de gheață. Dar, pe lângă acest mod de a le consuma, le mai poți folosi și la însiroparea blaturilor de prăjituri sau de torturi. Mai poți prepara din ele și jeleuri delicioase și spectaculoase pentru decorarea torturilor și prăjiturilor.
Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere. În continuare vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sirop de căpșuni concentrat și aromat.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea siropului, pregătește sticlele și borcanele în care îl vei îmbutelia. Este important să le ai pregătite pentru că timpul de preparare a siropului este scurt.
Spală bine recipientele cu apă și detergent de vase, la fel și capacele din dotare. Sterilizează-le în timp ce fierbi siropul, pentru a fi fierbinți atunci când le vei umple cu sirop.
Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor pentru conserve.
Cum prepari sirop de căpșuni concentrat și aromat
Alege căpșunile cele mai coapte pentru prepararea siropului, așa încât aroma lor să fie maximă. Spală-le bine, îndepărtează-le codițele și frunzele și pune-le într-o cratiță. Procesează-le cu ajutorul unui blender vertical și transformă-le în piure. Toarnă apa peste piureul de căpșuni, apoi trece totul prin sită.
Adaugă zahărul peste căpșunile trecute prin sită și așază cratița pe flacăra aragazului. Adaugă tot acum și sucul de la cele două lămâi, proaspăt stors. Amestecă bine totul și așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.
Fierbe siropul, amestecând constant până când devine consistent. Înlătură spuma care se formează pe parcursul fierberii. După ce siropul se limpezește și nu se mai formează spumă, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul până când obții consistența siropului pentru dulceață.
Pune siropul fierbinte în sticle sau borcanele sterilizate, de asemeni fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc pentru a le putea depozita în cămară. Nu uita să le etichetezi cu data preparării. Siropurile preparate în casă pot fi păstrate până la 3 ani depozitate în locuri răcoroase și ferite de lumină.
Descoperă și o rețetă de sirop concentrat de păpădie, denumit și miere falsă.
Galerie foto